1 op de 4 minderjarigen heeft al gegokt: “We moeten anders kijken naar het ‘onschuldige’ kraslot”

Het risico op een gokverslaving schuilt al in een kraslotje. Dat zegt Hendrik Peuskens, psychiater en diensthoofd Verslavingszorg bij de zorggroep Alexianen in Tienen. 1 op de 4 minderjarigen geeft aan al gegokt te hebben voor geld, zo blijkt uit een bevraging van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). Experten en organisaties maken zich daar zorgen over. 

Meer krantenkoppen in België

Axel Daeseleire is alomtegenwoordig op tv, zonder dikbetaald exclusiviteitscontract: “Geen gegarandeerd inkomen, dus ik moet hard werken”

Axel Daeseleire (55) is met drie gelijklopende programma’s alomtegenwoordig op televisie dit najaar. Bij VTM loopt het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’, bij Play4 dan weer ‘Axel in Amerika’ en ‘Celebrity klopjacht’. Dat de man zomaar over meerdere zenders heen kan werken, kan omdat hij geen exclusiviteitscontract heeft en dus niet gebonden is aan een zender. De afwisseling is een

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS en VK stellen besluit langeafstandsraketten Oekraïne uit – Ex-president Medvedev dreigt Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek”

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben nog geen besluit genomen over de inzet van westerse langeafstandswapens door Oekraïne op Russisch grondgebied. Vanuit Rusland werd dreigend gereageerd op de plannen over de langeafstandsraketten. Zo dreigt de Russische ex-president Medvedev Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek” als Oekraïne westerse langeafstandswapens inzet. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »

Zware brand in werkstal op boerderij in Kalmthout

In de Heikantstraat in Kalmthout woedt sinds vrijdagochtend een stevige brand in een boerderij. Het vuur ontstond in één van de loodsen op het terrein. Er zijn gelukkig geen gewonden. De loods, die dienst doet als werkstal, lijkt wel volledig verloren te zijn.

Lees meer »

Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom

Voor Ivo Devos (45) was de eerste dag van het nieuwe schooljaar erg speciaal. De Moorselenaar startte maandag na een jarenlange carrière in de gemeenteschool in Wevelgem als nieuwe directeur van de vrije basisschool in Ledegem. “Een nieuwe uitdaging.”
The post Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom appeared first on KW.be.

Lees meer »