Wat vindt sector zélf van duurdere dienstencheque? “Als pakje boter sneller in prijs stijgt, dan klopt er toch iets niet?”

De onderhandelaars van de Vlaamse regering zijn het erover eens: een dienstencheque zal straks 10 euro kosten en ook de fiscale aftrek valt weg. Een huishoudhulp zal daardoor de facto 2 euro duurder worden. Maar profiteren zij daar zelf ook van?

 

Meer krantenkoppen in België

Kampioenen bij OKRA Bavikhove gevierd

Bij OKRA Bavikhove werden de kampioenen van de kaarters, de teerlingbak en de sjoelbak gevierd. Hubert Lernout werd kampioen bij de herenkaarters, gevolgd door Hugo Pattyn en Marion Tytgat. Bij de dames won Chantal Verhulst gevolgd door Marie-Claire Coppens en Gaby Piepers. Bij de teerlingbak ging Jenny Lernout met de titel lopen gevolgd door Marie-Madeleine
The post Kampioenen bij

Lees meer »

In Geluwe gestolen Mini Cooper beschadigd teruggevonden in Rijsel: “Wellicht voor zo’n 5.000 euro aan schade”

De Mini Cooper van Romina Deschamps uit Geluwe die in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 september gestolen werd, is terecht. De opvallende auto werd gestolen op de parking van haar overburen in de Ieperstraat. Romina is de uitbaatster van krantenwinkel De Courant op de hoek van de Derde Lansiersstraat en Beselarestraat in Geluwe en combineert dat met

Lees meer »

Standvastig hogedrukgebied zorgt voor nazomers intermezzo: hoe lang kunnen we genieten van zomers weer?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoe lang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de

Lees meer »

Kledingketen Lolaliza slachtoffer van cyberaanval

Kledingketen Lolaliza is onlangs slachtoffer geworden van een cyberaanval. Dat bevestigt het bedrijf in een kort statement. Een deel van de persoonlijke gegevens van klanten en personeel zou gehackt zijn, net als enkele bedrijfsgegevens. De winkels en de webshop blijven open, het bedrijf werkt aan een oplossing.

Lees meer »

Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League

Lokeren-Temse heeft vrijdagavond zijn eerste punt in de Challenger Pro League geboekt. De promovendus behaalde op de vierde speeldag een 2-2-gelijkspel tegen Patro Eisden. Tegelijkertijd kwamen ook Club NXT en Seraing niet verder dan een puntendeling. Hun wedstrijd eindigde op 1-1.
The post Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Fout in uitnodigingsbrieven voor gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen

In sommige Antwerpse uitnodigingsbrieven voor de komende gemeenteraadsverkiezingen staat een fout. Dat laat de stad Antwerpen weten. Zo staat vermeld dat er 33 stadsdistrictsraadsleden worden verkozen, maar dat aantal klopt enkel voor het district Antwerpen, niet voor de andere districten. De fout heeft geen gevolgen voor de organisatie van de verkiezingen.

Lees meer »