Vriendschap primeert bij Athletic

Athletic Kortrijk maakte drie weken geleden zijn debuut in vierde provinciale E. De Kortrijkzanen deden het met stijl, gingen met 0-1 winnen op Pittem. In de volgende wedstrijden tegen Jong Vijve en vorige speeldag Ruiselede moest de jongste Kortrijkse boreling telkens het onderspit delven.

KVK Kortrijk en SV Kortrijk kregen er met Athletic Club Kortrijk een broertje bij. Deze nieuwe club startte twee jaar geleden met minivoetbal en mocht vorig seizoen een titel vieren. Dit seizoen waagt Athletic Club Kortrijk zijn kans in het veldvoetbal. En blijkbaar doen ze dat niet slecht.

“Wat betreft minivoetbal hebben we naast onze eerste ploeg ook met de U11 een jeugdploeg”, opent woordvoerder en gerechtigd correspondent Faycel Derrag. “Jongeren die hun hart verloren hebben aan minivoetbal zijn bij ons welkom. Omdat we naast minivoetbal ook meer dan een boontje hebben voor veldvoetbal, werd beslist om dit seizoen met een eerste ploeg aan de aftrap te komen in eerste provinciale. Voor het veldvoetbal beschikt onze trainer Kasmi Abdelkrim over een 35-tal spelers. Kasmi beschikt over het diploma initiator, maar wil zijn trainersdiploma Uefa B halen.”

Speciale band

De 33-jarige Faycel Derrag woont momenteel in Borgerhout, heeft een verleden bij Tubantia. “Waar ook Rode Duivel Jérémy Doku zijn eerste voetbalstappen zette”, vult Derrag aan. “Voorts heb ik als doelman nog ballen gestopt bij de jeugd van SV Kortrijk, Kuurne, Heule. Bij Stasegem heb ik zelfs bij de eerste ploeg nog onder de lat gestaan. Wegens familiale en professionele redenen ben ik verhuisd naar Borgerhout. Maar met Athletic Club Kortrijk heb ik een speciale band. Dit seizoen brachten we een vriendenploeg aan de aftrap. Jongens die gek zijn van voetbal en zich tijdens het weekend in de provinciale competitie willen uitleven.”

“Momenteel houden we het bescheiden. Omdat het voor ons een stap in het onbekende is, zouden we niet ontevreden zijn, mochten we in ons eerste jaar zowat de middenmoot halen. Het zou een opsteker zijn, mochten we daarin slagen. Uiteraard willen we goede resultaten neerzetten. Maar zoals reeds eerder gezegd, de vriendschap primeert”, besluit Faycel Derrag. (AV)

The post Vriendschap primeert bij Athletic is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 1.000 gebruikers voor de Digibank

Digibank regio Poperinge krijgt bijkomende middelen van Vlaanderen om de werking verder te zetten tot 31 juli 2026. Met het project digibanken wil de Vlaamse overheid het risico op digitale uitsluiting verkleinen via drie gerichte doelstellingen: toegang tot digitale technologie, digitale vaardigheden versterken en een verbeterde digitale toegang tot essentiële diensten.
The post Meer dan 1.000 gebruikers voor de

Lees meer »

Migranten die huisdieren opeten, zoals Trump beweert? Waar het écht over gaat: spanningen in stadje van 60.000 inwoners waar 20.000 Haïtianen neerstreken

De economie kreeg er een boost, maar helaas steeg de armoede en het racisme ook. Want in vier jaar tijd 20.000 Haïtiaanse migranten in een stadje van 60.000 mensen, nee, dat verloopt niet vlekkeloos. Maar laat één ding duidelijk zijn: katten en honden eten ze er niet. Dit is Springfield, het stadje in Ohio dat het gerenommeerde tijdschrift ‘Time’ ooit

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »

Prinses Delphine eert overleden schoonvader en oorlogsheld op oorlogsherdenking in Maastricht

Prinses Delphine (56) heeft haar schoonvader en oorlogsheld John O’Hare herdacht op haar sociale media. Samen met haar gezin was de dochter van Albert II aanwezig op een oorlogsherdenking in Maastricht. Op 14 september was het namelijk 80 jaar geleden dat Maastricht als eerste stad van Nederland werd bevrijd. “Een memorabel weekend”, klinkt het bij een reeks foto’s op Instagram.

Lees meer »

Personeel klaagt overbevolking in Mechelse gevangenis aan: “156 gedetineerden in plaats van 84, dat is om problemen vragen”

De Mechelse gevangenis zit over- en overvol. Er is plaats voor 84 gedetineerden, op dit ogenblik zitten er bijna dubbel zoveel. Voor veertien gevangenen is er zelfs geen bed meer beschikbaar. Zij kunnen niet anders dan op de grond slapen. “Dit is gewoon om problemen vragen. Je ziet en voelt de spanningen elke dag toenemen”, reageert een cipier.

Lees meer »