Uitstel lage-emissiezone kan Brussel tientallen miljoenen euro’s kosten

Als Brussel de verstrenging van de lage-emissiezone met 2 jaar uitstelt, is dat niet enkel slecht voor de luchtkwaliteit. Het Gewest riskeert dan ook een gepeperde Europese boete van 19 miljoen euro. Dat blijkt uit een nota van de Brusselse administratie die BRUZZ inkeek. 

Meer krantenkoppen in België

Wie maakt de beste balletjes in tomatensaus? Stad Roeselare en Piet Huysentruyt op zoek naar de Smaakmaker #VANRSL

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 november staat Roeselare, de hoofdstad van de Vallei van de Voeding, volledig in het teken van de Week van de Smaak. Gedurende tien dagen kunnen inwoners en bezoekers zich laten onderdompelen in een programma boordevol smakelijke activiteiten, georganiseerd door de Stad Roeselare in samenwerking met diverse partners. Van exclusieve workshops en proeverijen

Lees meer »

Post Title

Er hangt een 74-jarige man uit Waregem een boete van 8.000 euro boven het hoofd omdat hij een twintigtal beschermde vogels hield in zijn volière. Volgens zijn advocaat ving hij die niet zelf, maar nam hij die over van zijn overleden schoonbroer. “Het is een raadsel waarom mijn cliënt hiervoor gedagvaard werd.”
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acht maanden cel voor man (46) uit Ingelmunster nadat hij vriendin bedreigt met mes: “Korter lontje sinds hersenbloeding”

Een 46-jarige man uit Ingelmunster krijgt acht maanden cel met uitstel omdat hij zijn vriendin bedreigde met een mes tijdens een uit de hand gelopen ruzie. Een andere vrouw greep het mes bij het lemmet vast om de man tegen te houden.
The post Acht maanden cel voor man (46) uit Ingelmunster nadat hij vriendin bedreigt met mes: “Korter

Lees meer »

Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd op mobiliteit en communicatie”

Team Harelbeke, het kartel tussen CD&V en Open Vld, bevroeg de Harelbekenaar met een enquête die iedereen binnenkreeg. Het stadsbestuur is volgens de enquête ‘gebuisd’ op vlak van mobiliteit en communicatie. Lijsttrekker Michaël Vannieuwenhuyze doet ook een oproep: “Ga alsjeblieft stemmen, dan kan het resultaat een correcte weergave zijn.”
The post Resultaten enquête Team Harelbeke bekendgemaakt: “Stadsbestuur is gebuisd

Lees meer »

Welkom in de proeftuin in Klerken

Op vrijdag 6 september werd in Houthulst, meer bepaald in deelgemeente Klerken, een zogenaamde proeftuin geopend. Inwoners mogen er fruit, bloemen en noten komen plukken, rapen en proeven.
The post Welkom in de proeftuin in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nutswerken voor het plaatsen van laadpaal voor elektrische auto’s; vanaf volgende week ook hinder in Meensesteenweg

Het plaatsen van een (dubbele) laadpaal voor elektrische auto’s in de Gapaardstraat en de versterking van het elektriciteitsnet in functie daarvan, is de reden waarom er nu gewerkt wordt in de Gapaardstraat en straks de Meensesteenweg. Er geldt een parkeerverbod, vanaf volgende week zal ook het doorgaand verkeer in de Meensesteenweg er hinder door ondervinden. En dat net nu er

Lees meer »

“Kinderen in een shirt met mijn naam, wie had dat gedacht?”: het sprookje van jeugdproduct Joaquin Seys bij Club Brugge

Dat wisten we intussen wel van Joaquin Seys: vorig seizoen nog anoniem bij Club NXT maar vandaag als flankverdediger de grote revelatie van blauw-zwart. En dat hij opvallend nuchter blijft onder de plotse roem. Al staat de Oostendenaar , pas 19, straks op San Siro. En later tegenover Haaland en co. Maar wist u ook dat de new born stervoetballer

Lees meer »

REO Speedwagon stopt na vijftig jaar door “onoverkomelijke verschillen”

De legendarische rockband REO Speedwagon heeft aangekondigd na vijftig jaar te stoppen met optreden vanwege “onoverkomelijke verschillen” tussen zanger Kevin Cronin en bassist Bruce Hall. Dit maakte de groep bekend via sociale media. De geplande concertreeks in de VS zal nog wel worden afgemaakt, maar aan het einde van het jaar gooit de band de handdoek in de ring.

Lees meer »