Pro-Palestijnse betogers protesteren tijdens opening academiejaar: “De togati zijn medeplichtig aan genocide”

Vandaag hebben Pro-Palestijnse betogers zich verzameld bij het stadhuis op de Grote Markt in Leuven. Ze komen bijeen om hun stem te laten horen terwijl de professoren van de KU Leuven in stoet voorbijtrekken ter gelegenheid van de opening van het academiejaar. 

Meer krantenkoppen in België

T1 Karel Tanghe en Dosko Beveren (3A) maken zich op voor eerste grote test: “Klaar voor duel tegen Dadizele”

Dosko Beveren is na het onfortuinlijke verlies tegen Keiem het seizoen gestart met een zes op negen. Zaterdag wacht met de verplaatsing naar titelkandidaat FC Dadizele Sport de eerste grote test voor nieuwe coach Karel Tanghe en zijn spelersgroep.
The post T1 Karel Tanghe en Dosko Beveren (3A) maken zich op voor eerste grote test: “Klaar voor duel tegen

Lees meer »

Van Aert, op krukken, trots op ‘unieke’ verlenging van contract: “In Vuelta laten zien dat ik nog hoog niveau kan halen”

Een unieke contractverlenging in de vorm van een overeenkomst ‘voor eeuwige duur’ zorgt dan toch nog voor een mooi einde van het seizoen voor Wout Van Aert. Op krukken maakte hij vandaag zijn opwachting als gezicht voor een campagne rond veilig fietsen. En Van Aert, die zondag op trein drie gestapt is, is hoopvol voor de toekomst. “In de Vuelta

Lees meer »

Jong Keukengeweld in Bistro Le Nord

In oktober 2024 en maart 2025 domineert Jong Keukengeweld de keuken van 70 Vlaamse restaurants. Dan kunnen jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar de voetjes onder tafel schuiven voor een driegangenmenu, en dit aan een stevig kortingstarief. In Roeselare kan dat in Bistro Le Nord. Daar geven de sous-chefs Luigi Lefevre en Nordin Valcke al tien en negen jaar het

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

Nieuwe Gentse beweging zet kandidaten alfabetisch op lijst bij verkiezingen 

De nieuwe politieke beweging Grondrecht pakt in Gent uit met een bijzonderheid bij de gemeenteraadsverkiezingen. Er is geen echte lijsttrekker, de kandidaten staan in alfabetische volgorde. Niet Raf Verbeke, één van de mensen achter de volksraadpleging over betaalbaar wonen, staat zo op één. Die plek is voor Pieter Amos. Verbeke komt net niet achteraan het alfabet en staat voorlaatste.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Gary Magnée is nieuwe veelzijdige verdediger: “Cercle is beste optie als ik wil groeien”

Als een jeugdspeler van Anderlecht, Club Brugge en Racing Genk trok Gary Magnée naar de Oostkantons. Halfweg augustus maakte de Luikenaar de overstap van Eupen naar Cercle. “Hij is behendig, snel met de bal en waardevol in verdedigend werk.”
The post Gary Magnée is nieuwe veelzijdige verdediger: “Cercle is beste optie als ik wil groeien” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geschorste procureurs nog drie maanden langer aan de kant geschoven

West-Vlaams procureur Filiep Jodts verlengt de schorsing van twee van zijn substituut-procureurs met drie maanden. Voormalig afdelingshoofd Y.S. van het Brugse parket en zijn Ieperse evenknie J.L. werden in maart geschorst in de nasleep van de affaire rond de fraude met de examenvragen bij de Hoge Raad voor de Justitie. Het gerechtelijk onderzoek naar die fraude loopt ondertussen volop.

Lees meer »

Blankenberge zet in op meer groen in de stad

Het lokaal bestuur diende bij de provincie een subsidiedossier in om de Parkstraat te vergroenen. “We kozen voor de Parkstraat vanwege het kleinschalige karakter en de uitdagingen die gepaard gaan met het toevoegen van groen in een dergelijke straat”, licht schepen Patrick De Klerck, bevoegd voor Stedenbouw en provincieraadslid, toe.
The post Blankenberge zet in op meer groen in

Lees meer »