Onzekerheid over kunstschaatsseizoen in Kortrijk: “We houden uren nog altijd vrij”

Het schaatsseizoen staat voor de deur, maar door onenigheid over zakelijke afspraken tussen Figure Skating Club Kortrijk Spurs (FSCKS) en eigenaar Kenneth Deryckere (39) van IJsbaan De Piste staan 250 gepassioneerde kunstschaatsers momenteel letterlijk en figuurlijk in de kou.

De schaatsclub FSCKS zal dit seizoen niet opstarten in IJsbaan De Piste aan de Gentsesteenweg die dit weekend opent. Naar aanleiding van dit nieuws schreef een ouder van één van de kunstschaatsers een open brief. “Deze onverwachte blokkade heeft niet alleen grote gevolgen voor de sportieve ontwikkeling van onze kinderen, maar ook voor hun welzijn en de gemeenschap die zij op de ijsbaan hebben opgebouwd. Het kunstschaatsen biedt niet alleen een plek voor sport en beweging, maar stimuleert ook sociale vaardigheden, discipline en vriendschappen. Voor velen van hen is het ijs hun tweede thuis.”

“Sport is een essentieel onderdeel van een gezonde jeugd en het kan toch niet zo zijn dat commerciële belangen deze weg zouden nemen?” – ouder van kunstschaatser

Verder staat te lezen in de open brief dat ze vragen om een eerlijke, betaalbare kans voor de kinderen om hun sport te beoefenen. “Wij roepen op om meer publieke, goed onderhouden ijsbanen open te stellen. Een correcte accommodatie waarbij huidige en toekomstige talenten zich kunnen ontwikkelen. Sport is een essentieel onderdeel van een gezonde jeugd en het kan toch niet zo zijn dat commerciële belangen deze weg zouden nemen? Het is tijd om samen te werken, in het belang van onze kinderen en de toekomst van de kunstschaatssport in onze regio.”

“Wij willen wel verduidelijken dat de club besliste om de samenwerking stop te zetten. Verdere interne info kan ik voorlopig nog niet kwijt” – Kenneth Deryckere

IJsbaan De Piste heeft acte genomen van de brief en wil kijken voor een oplossing voor de leden. “Wij willen wel verduidelijken dat de club besliste om de samenwerking stop te zetten. Verdere interne info kan ik voorlopig nog niet kwijt, maar het feit dat ze zelfs hun sociale mediakanalen hebben verwijderd, zegt ook iets”, laat Kenneth de kwestie voorlopig in het midden.

Nieuwe club?

“We kijken wat we kunnen doen en willen nu vooral starten met oplossingen te zoeken. Indien nodig komt er nieuwe club dat de leden toch hun sport kunnen beoefenen. We houden de uren voor kunstschaatsen nog altijd vrij. Het verbaasde me wel te lezen in de open brief dat er ‘geen garantie is op een veilige, professionele schaatsplek in de regio’. Als dat het geval was hier, dan hadden we geen vergunning. Ter info, Antwerpen heeft één van de nieuwste ijsbanen in België en kiest ervoor om toch hier in december hun kerstkamp af te werken, dat zegt iets.”

The post Onzekerheid over kunstschaatsseizoen in Kortrijk: “We houden uren nog altijd vrij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oxfam wil afschaffing vetorecht in VN-Veiligheidsraad

De afgelopen tien jaar gingen bijna alle veto’s van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) over Palestina, Oekraïne en Syrië. Daardoor worden mensen in die conflictgebieden in de steek gelaten, zegt Oxfam. De ngo vraagt om het vetorecht af te schaffen.

Lees meer »

IN BEELD – Jacques Vermeire én Baron Peter Piot krijgen het Ereburgerschap in Keerbergen

De gemeente Keerbergen stelde met trots twee buitengewone inwoners aan, die de prestigieuze titel van Ereburger kregen toegekend. Baron Peter Piot en Jacques Vermeire werden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties en hun diepe band met de gemeenschap van Keerbergen. De kinderen van Jacques waren ook van de partij. Dochter Julie woont nu meerdere dagen in de week in Kortrijk, de

Lees meer »

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »

Water trekt zich terug in Poolse stad Klodzko: immense schade wordt duidelijk

In Klodzko, een van de zwaarst getroffen steden in Polen, trekt het water zich stilaan terug. Zo wordt voor het eerst de immense schade duidelijk. In Polen, Tsjechië en Roemenië zijn verschillende doden gevallen door de passage van cycloon Boris. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters.Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in Centraal-Europa

Lees meer »

Andy Melis is de gewaardeerde verse kracht bij Eendracht De Haan (3B): “Maken ons op voor eerste topper”

De hele voorbije competitie volgden we het reilen en zeilen van fusieclub Eendracht De Haan. We interviewden trainers, spelers en bestuursleden: nooit hoorden we een negatief woord. Voorzitter Jackie Claeys sloeg nagels met koppen toen hij stelde: “We schonken het vertrouwen aan Livio Proot en dat heeft hij nooit beschaamd. We konden de degradatie niet meer verhinderen, verloren nog vaak,

Lees meer »

Pairi Daiza wordt (bijna) volledig rookvrij

Sinds vandaag is roken niet langer toegestaan in het dierenpark Pairi Daiza. Met uitzondering op 7 rookzones alleszins. Vanaf 31 december zou het sowieso bij wet verboden worden om te roken in recreatieparken, maar Pairi Daiza zet die stap dus al drie maanden eerder.

Lees meer »

Deze KVO’ers hebben hun nieuwe thuis gevonden

Na het faillissement van KV Oostende eind vorig voetbalseizoen moest de voltallige kern op zoek naar een nieuwe werkgever. En da’s (bijna) iedereen gelukt. Al zitten er voor sommige jongens echt wel bizarre clubs tussen. Iemand een ticketje naar Andorra, Helsinki of Moskou?
The post Deze KVO’ers hebben hun nieuwe thuis gevonden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Freddy en Ingrid vieren gouden huwelijksjubileum

Op vrijdag 23 augustus vierden Freddy Senaeve en Ingrid Strubbe hun vijftigste huwelijksverjaardag. Het koppel huwde op 23 augustus 1974 in Oostende. De viering van het gouden paar vond plaats in het gemeentehuis. (MM/foto MM)
The post Freddy en Ingrid vieren gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500 op: “De helft van de mensen die doneerden ken ik zelfs niet”

Het doel was 25.000 euro inzamelen, maar Cycle 4 Icecaps – een initiatief van Rino Maes die zijn vrouw Dominique Naessens vorig jaar verloor aan kanker – kwam met 31.500 euro terug na de fietstocht naar Santiago de Compostela. “Je beseft niet hoeveel vrouwen je hiermee helpt”, zegt radiotherapeut Laurence Goethals.
The post Cycle 4 Icecaps haalt € 31.500

Lees meer »

“Ik heb zelf niet naar de scène durven kijken”: ‘Familie’ kreeg uitzonderlijk +16-label voor horrorbeelden

Een lijk dat in stukken wordt gezaagd en ledematen die in een kuil worden gekieperd. Die gruwelscènes openden het nieuwe seizoen van ‘Familie’, waardoor de soap voor één keer het logo +16 kreeg. Uitzonderlijk, want het gebeurde amper één keer eerder in de 34-jarige geschiedenis van de reeks. De maker en kijkers van ‘Familie’ reageren. “Ons kind is huilend naar

Lees meer »

Waarom liet Israël de biepers en walkietalkies van Hezbollah net nu ontploffen? “Gaat meestal grotere aanval vooraf”

Nadat Hezbollah voor een tweede dag op rij te maken heeft gekregen met ontploffende communicatietoestellen, blijft een belangrijke vraag zinderen: waarom kiest de vermoedelijke aanvaller Israël ervoor om die aanvallen nu uit te voeren? Conflictjournalist Rudi Vranckx wijst erop dat communicatiekanalen uitschakelen meestal voorafgaat aan een grotere aanval. Al zijn er nog geen aanwijzingen dat Israël een rechtstreekse oorlog wil

Lees meer »