“Nicotine is een valse vriend, die je slechts kortstondig geluk biedt”: waarom grijpt Ingeborg na 30 jaar zonder weer naar de sigaret?

“Ik had er écht een nodig. Het smaakte fantastisch.” Na meer dan dertig jaar gestopt te zijn, grijpt Ingeborg terug naar die éne stress-sigaret. Wanneer is een nicotineverslaving uit je lijf? En wat zijn valkuilen die doen herbeginnen? “Het is makkelijker om van coke af te kicken.”

 

Meer krantenkoppen in België

Cercle Brugge verliest in eigen huis met 2-3 van Racing Genk

Racing Genk heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion Cercle Brugge met 2-3 opzijgezet. De bezoekers lieten na de score verder uit te diepen.
The post Cercle Brugge verliest in eigen huis met 2-3 van Racing Genk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeenteraadsvoorzitter reageert op heisa rond schepen Marleen De Soete: “Er is nooit een gesprek geweest met Marleen De Soete, mezelf en de vakbonden”

Gemeenteraadsvoorzitter Kris Steen wenst via een schriftelijke mededeling te reageren op het artikel ‘Medewerkers gemeente De Haan beschuldigen schepen Marleen De Soete van favoritisme en politieke inmenging op de werkvloer’ dat deze week verscheen. Hij wordt daarin ook vernoemd door burgemeester Wilfried Vandaele, maar de desbetreffende info is volgens Steen onjuist.
The post Gemeenteraadsvoorzitter reageert op heisa rond schepen

Lees meer »

Opnieuw krijgt Brugse school te maken met verontrustende beelden op sociale media: “Leerlinge meegenomen ter verhoor”

De politie rukte maandag uit naar de middelbare school Maricolen in centrum Brugge. Eerder die dag werden enkele verontrustende berichten onderschept. “De minderjarige leerling werd meegenomen ter verhoor”, zegt Lien Depoorter. Opvallend: afgelopen vrijdag kwam de politie nog ter plaatse in een andere Brugse school nadat een ex-leerling ook daar verontrustende berichten deelde op sociale media.

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Wordt Manchester City gestraft voor financiële doping?

Heeft Manchester City zich met financiële doping een weg naar de top gekocht? Vier jaar nadat de Engelse landskampioen aan een straf van de Uefa is ontsnapt, zet de Premier League zijn tanden in de zaak. De kans op een effectieve veroordeling is deze keer een stuk groter.

Lees meer »

Zó populair dat kater Hermes zijn eigen Facebookgroep heeft: “Hij zit nu volop in zijn puberteit en dat hebben we geweten”

Hermes de kater zit volop in zijn puberteit en dat is er duidelijk aan te zien. Hij wil de wereld verkennen en begint daarbij in zijn thuisstad Ronse. Terwijl hij zijn dagelijkse tochten aflegt, brengt de kat de inwoners steeds dichter bij elkaar. Iedereen wil alles weten over zijn volgende avontuur en intussen is Hermes een ster op Facebook die

Lees meer »

Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling: “Meer inzicht bieden”

De werkgroep dementie van wzc Aksent organiseert op vrijdag 20 september voor het eerst een ‘Weg en Were’-wandeling. “Een belevingswandeling waar iedereen kan aan meedoen om meer inzicht te krijgen over personen met dementie”, zegt Fien Delarue, referentiepersoon dementie in het woonzorgcentrum. “Het thema van de wandeling is ‘dementie en zintuigen’.
The post Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling:

Lees meer »

Het bieperverhaal is geniaal, zegt Theo Francken (N-VA). Voor Groen en PVDA is het pure terreur. “Dit is dystopisch”, schrijft Isolde Van den Eynde

“James Bond en Q zijn kneuzen in vergelijking met de Mossad. Het doet een mens in de haren krabben. Aan de ene kant heeft de Israëlische inlichtingendienst die overal oren en ogen heeft – en zeker aan de eigen grenzen – de grootste terreuraanval in jaren op eigen grondgebied niet voorkomen, en nog geen jaar later voert ze een aanval

Lees meer »

Advocaat van dirigent Jos Van Immerseel kondigt “juridische stappen” aan

Jos van Immerseel, de dirigent van het Brugse orkest Anima Eterna die maandag aan de deur werd gezet, heeft de Antwerpse strafpleiter Walter Damen in de arm genomen. De advocaat spreekt van lasterlijke aantijgingen waarvoor juridisch stappen worden ondernomen.
The post Advocaat van dirigent Jos Van Immerseel kondigt “juridische stappen” aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’ nog steeds lopen: “Deze reeks moet in primetime worden uitgezonden, niet op een onmogelijk uur”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

Jairon (14) lag twee maanden dood in bed: “Hij zou verrijzen, als we maar lang genoeg zouden bidden”

Jairon, een jongen van 14, lag maar liefst twee maanden dood in het huis van zijn vader. De extreem gelovige man ging ervan uit dat ‘God hem weer tot leven zou wekken’. De vader en enkele huisgenoten verschijnen vandaag voor de Kamer van Inbeschuldigingstelling. De vraag: wordt het de correctionele rechtbank voor schuldig verzuim of het hof van assisen voor

Lees meer »