Nederland vangt bot bij Europa voor uitzondering op EU-migratiebeleid

15:09 Nederland belooft het Europese Migratiepact verder toe te passen. De Europese Commissie ziet immers niet snel steun opduiken voor een wijziging van de Europese verdragen. 

Meer krantenkoppen in België

Ook vrijdag geen vluchten op luchthaven Charleroi: 30.000 passagiers getroffen

De staking op de luchthaven van Charleroi gaat ook vrijdag door. Dat bevestigt de luchthaven donderdagavond. Uit voorzorg zijn daarom alle vluchten van vrijdag, zowat 200 in totaal, geannuleerd. Bijna 30.000 passagiers zijn getroffen. Het verzoeningsoverleg tussen vakbonden en directie, van morgen, is ook geschrapt. Er is wel een intern overleg morgenvroeg.

Lees meer »

Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat zowel vertrouwd als verrassend vernieuwend is”

Van donderdag 19 tot en met maandag 23 september wordt de site van het Koksijdse gemeentehuis ondergedompeld in een bloemendecor voor het driejaarlijkse bloemenevenement ‘Koket Koksijde’. Voor deze florale editie ging de gemeente Koksijde opnieuw in zee met Floraliën Gent en liet zich inspireren door Paul Delvaux.
The post Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat

Lees meer »

Protest tegen nieuwe verkaveling

Bewoners in de Sint-Jorisstraat in Elverdinge luiden de alarmbel over een nieuwe verkaveling van Ons Onderdak. Ze vrezen parkeer- en verkeersoverlast en stellen de rechtsgeldigheid van de vergunning in vraag. Schepen en voorzitter van Ons Onderdak Philip Bolle (Vooruit) spreekt echter van een mooi project.
The post Protest tegen nieuwe verkaveling appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Marie-Jeanne Deblaere woont langs het kanaal Duinkerke-Veurne toen ze ineens op een stuk van het houten plantklimrek een bijzondere vlinder zag. Navraag leerde haar dat het om de wingerdpijlstaart ging. De kans dat je die vlinder in België ziet, is eerder klein.
The post Marie-Jeanne ziet zeldzame ‘wingerdpijlstaart’ in haar tuin: “Zo’n rare vlinder heb ik nog nooit gezien”

Lees meer »

Moeten we vrezen voor een nóg grotere oorlog na aanval met ontploffende biepers in Libanon? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf legt uit

Zeker 12 doden en bijna 3.000 gewonden: dat is de voorlopige balans na de gelijktijdige ontploffing van duizenden biepers van militie Hezbollah in Libanon gisteren. Hoewel de operatie nog niet werd opgeëist, wordt naar Israël gewezen als verantwoordelijke. Kan het dat Israël er inderdaad achter zit? Is dit een zware klap voor Hezbollah? En moeten we ons nu schrap zetten

Lees meer »

Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee doden tot gevolg: twee ondernemingen en twee personen schuldig, maar geen straf

Bij graafwerken op een bedrijventerrein in Ieper ontplofte op 19 maart 2014 een obus uit de Eerste Wereldoorlog. Bij de explosie kwamen twee arbeiders om het leven en vielen twee gewonden. Twee personen en twee ondernemingen werden tien jaar later in beroep schuldig bevonden aan onopzettelijke doding.
The post Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee

Lees meer »

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

Nu ‘Emily in Paris’ Rome verkent, komt populaire Netflixreeks ook naar ons land? “Wie weet, ik vond Brugge fantastisch”

Bedolven onder kritiek door haar clichés en simplistische kijk op het Parijse leven en toch is ‘Emily in Paris’ inmiddels één van de grootste hits op Netflix. Hoofdrolspeelster Lily Collins (35) snoept al vier seizoenen mee van het succes en het leerde haar belangrijke levenslessen. “Net als Emily weet ik nu beter om te gaan met ups en downs”, vertelt

Lees meer »

Vlaams Belang met volledige lijst naar verkiezingen

Het Vlaams Belang heeft zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Een volledige lijst met Gregory Roelandt als lijsttrekker en Therese Vanneste als duwer, waarop verder twaalf vrouwen en nogal wat 50-plussers prijken. Rode draad door het programma lijkt een nostalgisch verlangen naar een Bredene “waar bloemenpracht regeerde en de horeca floreerde”, volgens Gregory Roelandt en Maaike Hemeleers, tweede op de

Lees meer »

“Nee, toch niet het meest miserabele van alle politieke scenario’s: de schijn hoog houden om te vermijden dat de gevreesde zwartepiet bij hen belandt”

Zouden ze het nu echt menen met de formatie van een Vlaamse regering? Het is ze geraden. Ofwel gaan N-VA, CD&V en Vooruit echt voor onderhandelingen die nog voor de lokale verkiezingen van 13 oktober tot een akkoord kunnen leiden. Ofwel zijn we getuige van het meest miserabele van alle politieke scenario’s, dat van partijen die alleen maar de schijn

Lees meer »

Zo kon Israëlische geheime dienst explosieven verstoppen in duizenden biepers en ze allemaal tegelijk laten afgaan

Toen Hezbollah uit veiligheidsoverwegingen 5.000 nieuwe biepers bestelde, had niemand in de smiezen dat in elk geleverd toestelletje 3 tot 5 gram springstof zat verstopt. Verschillende bronnen onthullen nu hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, daarin is geslaagd. Van een maandenlange voorbereiding en een infiltratie in de bieperfabriek tot een speciaal stukje code in het toestel: zo ging de

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Vanaf vandaag mag je niet meer roken in Pairi Daiza: “Breder verbod nodig”

Vanaf vandaag zijn sigaretten en elektronische sigaretten, met uitzondering van zeven rookzones, verboden in het 75 hectaren grote Waalse dierenpark Pairi Daiza. Dat kondigt het park aan in een persbericht. Op 31 december 2024 treedt er een Belgische wet in werking die roken in alle pret- en dierenparken verbiedt, maar Pairi Daiza wilde niet wachten op die wet.

Lees meer »