Marvin Odent en Lennert Vanlathem zijn geselecteerd voor het WK in Zürich en komen dinsdag eerste keer in actie

Van 21 tot en met 29 september worden in het Zwitserse Zürich de wereldkampioenschappen wielrennen voor personen met en zonder beperking georganiseerd. Met de Sechseläutenplatz als universele finishzone zet dit WK opnieuw een mooie stap naar meer inclusie. Met Lennert Vanlathem en Marvin Odent nemen er twee West-Vlamingen deel aan het WK.

Met vier medailles van op de Paralympische Spelen in Parijs in hun achterzak trekken de toprenners met een beperking van Paralympic Team Belgium met veel ambitie naar het wereldkampioenschap G-wegwielrennen in Zürich. Vanaf 21 tot en met 29 september worden de wereldkampioenschappen G-wielrennen daar georganiseerd, hand-in-hand met het WK voor renners zonder beperking.

Twee West-Vlamingen

In de MH3-klasse verschijnt Marvin Odent (40) – die eerder al deelnam aan de Paralympische Spelen in Parijs – aan de start in de tijdrit op dinsdag 24 september en de wegrit op zaterdag 28 september. In Parijs eindigde hij vierde in de tijdrit en zesde in de wegrit. Het WK was voor Marvin een van zijn grote doelen dit jaar.

Lennert Vanlathem. © foto Gilles Dehérand

Oostduinkerkenaar Lennert Vanlathem doet mee in de MC1-klasse. Ook zijn tijdrit is op dinsdag, de wegrit op vrijdag. Lennert is 24 jaar en hij is naast wegrenner ook een begenadigd baanwielrenner.

The post Marvin Odent en Lennert Vanlathem zijn geselecteerd voor het WK in Zürich en komen dinsdag eerste keer in actie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jelle Cleymans viert 40ste verjaardag met concert met alle hits van ‘Spring’: “Geen reünie, maar met muzikale helden”

Jelle Cleymans viert volgend jaar zijn veertigste verjaardag en hij wil deze mijlpaal op een speciale manier markeren. Voor de gelegenheid duikt hij terug in zijn eigen repertoire en brengt hij de hits van ‘Spring’ opnieuw tot leven. “Met ‘Cleymans zingt ‘Spring’ sta ik op 14 mei 2025 in de AB in Brussel”, zegt hij enthousiast op MNM.

Lees meer »

‘Julie zwijgt’ van Leonardo van Dijl is Belgische Oscarinzending voor 2025

‘Julie zwijgt’, het speelfilmdebuut van Leonardo van Dijl, is de officiële Belgische inzending voor de Oscars. De Belgische jury koos de film als kandidaat voor een kans op het felbegeerde beeldje in de categorie Beste Internationale Langspeelfilm. ‘Julie zwijgt’ viel eerder al in de prijzen op het filmfestival van Cannes en gaat dit najaar in België in première tijdens Film

Lees meer »

“We moeten monument beschermen”: vooral begrip voor verbod op zware fietsen op roltrappen Antwerpse voetgangerstunnel

Fietsers die regelmatig tussen de Antwerpse linker- en rechteroever pendelen, reageren verdeeld op het verbod op zware fietsen op de roltrappen van de Sint-Annatunnel. Enkele pendelaars die VRT NWS vanmorgen sprak, zijn bang dat de maatregel voor extra ochtendstress en tijdverlies gaat zorgen, al is er vooral begrip voor de bescherming van de monumentale trappen.

Lees meer »