LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (21u). Herbeleeft Rode Duivel z’n debuut op Jan Breydel? – Club mét Ordonez en Onyedika in de basis?

Club Brugge opent om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2 en VTM GO. 

Meer krantenkoppen in België

“Weinig politici die het luidop durven zeggen: maar ze zullen aardgas duurder maken”

Nu de verkoop van warmtepompen keldert klinkt de roep bij experts steeds luider om gas en stookolie via allerlei heffingen en accijnzen duurder te maken. En elektriciteit goedkoper. “Zowel federaal als Vlaams weten de regeringsonderhandelaars dat ze bijna geen kant meer op kunnen”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “We zullen met z’n allen — willen of niet — naar de warmtepomp

Lees meer »

Oostendenaars mogen kunstwerk naast beeld Leopold II op Zeedijk kiezen

Oostendenaars kunnen nog tot eind oktober een kunstwerk kiezen dat naast het standbeeld van Leopold II zal komen op de zeedijk. Dat standbeeld is erg omstreden door het koloniale verleden van de vorst. Onder zijn bewind werden heel wat congolezen mishandeld. 11 Afrikaanse kunstenaars kregen nu de vraag om een alternatief werk te maken dat in dialoog gaat met het

Lees meer »

Wout van Aert, die op krukken intrede maakt voor campagne rond veilig fietsen, verbindt toekomst aan Visma-Lease a Bike

Straf contractnieuws van Wout van Aert (30). De renner van Visma-Lease a Bike heeft een “uniek” contract getekend bij de Nederlandse formatie. Van Aert, wiens huidige verbintenis tot 2026 liep, wil zo zijn carrière afsluiten bij zijn huidige ploeg. “Ik voel me hier thuis.” Vandaag maakte Van Aert op krukken ook zijn opwachting als gezicht van een campagne rond veilig

Lees meer »

Deerlijk krijgt voor het eerst een belleman

De gemeente Deerlijk heeft met Jan Desimpelaere, afkomstig van de Molenhoek, een belleman aangesteld. In het weekend van Deerlijk Kermis maakt hij voor het eerst zijn opwachting.
The post Deerlijk krijgt voor het eerst een belleman appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Bram’ werd zo zwaar in elkaar geslagen dat hij blijvende hersenschade opliep: “Ik kan zelfs niet voor mijn pasgeboren zoontje zorgen”

Voor de rest van zijn leven hersenschade en amper voor zijn pasgeboren zoontje kunnen zorgen. Dat is de harde realiteit voor ‘Bram’ na een zware vechtpartij in Antwerpen. Drie onbekende mannen slaan en schoppen hem en zijn vrienden helemaal in elkaar. De politie verspreidt harde beelden van de vechtpartij én van de amokmakers in de hoop dat iemand hen herkent:

Lees meer »

Parcoursbouwer Bart Goethals verklapt zijn favoriete plekjes van de Rhodesgoed Fiets- en Wandeltweedaagse

Komend weekend (21 en 22 september) vindt de zesde editie van de Rhodesgoed Fiets- en Wandeltweedaagse plaats. Vorig jaar waren er ruim 6.000 deelnemers, sneuvelt het record dit jaar opnieuw? Dat zal moeten blijken, maar bij Bart Goethals peilden we al even naar zijn favoriete plekjes op het parcours. Als parcoursbouwer kent hij alle tochten uit het hoofd. En ook

Lees meer »

Twee laatste gedichten op poëziepad onthuld

Op zondag 22 september wordt het winnende gedicht van de poëziewedstrijd ‘Poëzie van A tot Z’ onthuld op het Guldensporenpad. Op die manier wordt ook de route tussen Avelgem en Zwevegem, die een rustpunt is voor vele mensen, nog waardevoller dankzij de verschillende gedichten die er te vinden zijn.
The post Twee laatste gedichten op poëziepad onthuld appeared first

Lees meer »

Lokaal bestuur van Blankenberge weerlegt onjuiste informatie vzw 4 Example: “Altijd bereid tot dialoog”

Het Blankenbergse stadsbestuur reageert vandaag op een recent bericht van vzw 4 Example op sociale media. Daarin meldde voorzitter Tarik Houbrechts dat de samenwerking met het lokaal bestuur eind dit jaar zou ophouden, en wordt ook beweerd dat de vereniging niet langer erkend is door de stad. “We willen die misverstanden rechtzetten”, aldus schepen Annie De Pauw.
The post

Lees meer »