Lijsttrekkers kruisen degens: Debat wijkt door belangstelling uit naar grotere zaal

Het lijsttrekkersdebat, dat om de zes jaar plaatsvindt, vindt plaats op vrijdag 27 september om 20 uur in zaal Kruispunt. De lijsttrekkers van alle deelnemende partijen komen samen om hun visie op de toekomst van Ichtegem toe te lichten.

Het debat wordt beschouwd als een uitgelezen kans voor de inwoners om meer te weten te komen over de plannen en ideeën van de verschillende partijen. Onderwerpen zoals de dorpskernvernieuwing, verkeersveiligheid, welzijnszorg en huisvesting staan hoog op de agenda.

Alle partijen die deelnemen aan de verkiezingen hebben hun medewerking toegezegd, met vertegenwoordigers zoals Lieven Cobbaert (Team Burgemeester), Frederiek Vermeulen (CD&V8480), Dieter Debacker (W.I.T.), Patrik Wellekens (Vlaams Belang) en Femke Derudder (Vooruit). Het debat zal in goede banen worden geleid door Koen Neuvroen, directeur van het SIGO-college in Eernegem.

Veel belangstelling

Johan Vanhee, secretaris van vzw jeugdcentrum Gildhof, dat instaat voor de organisatie, vertelt: “We zijn trots dat we opnieuw alle partijen kunnen samenbrengen voor een debat over de toekomst van Ichtegem. Dit jaar is er veel belangstelling, waardoor we hebben moeten uitwijken naar het parochiaal centrum Kruispunt. De deuren gaan open om 19.15 uur en het debat start om 20 uur. De toegangsprijs bedraagt 2 euro.”

Vanhee benadrukt het belang van het debat voor de lokale democratie: “Elke partij krijgt de kans om een thema naar voren te brengen, waarop de andere lijsttrekkers kunnen reageren. Een van de hoofdthema’s zal ongetwijfeld de dorpskernvernieuwing zijn. Het publiek kan ook actief deelnemen door vooraf vragen in te dienen via de Facebookpagina’s van jeugdcentrum Gildhof en jeugdcafé De Couveuse. Tijdens de pauze worden de schriftelijke vragen van het publiek gebundeld en geselecteerd voor het tweede deel van het debat.”

Boeiend en pittig

“Het wordt zeker een boeiende en pittige avond, waarop de Ichtegemse kiezer rechtstreeks kan kennismaken met de visie van de verschillende partijen. We hopen op een grote opkomst en een constructief debat”, besluit Johan Vanhee. (SVE)

Info: Jeugdcentrum Gildhof of Jeugdhuis De Couveuse op Facebook.

The post Lijsttrekkers kruisen degens: Debat wijkt door belangstelling uit naar grotere zaal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Afghaanse vrouwen mogen niets maar durven veel

Werken, naar school gaan, zich kleden en sinds vorige maand ook zingen of überhaupt iets zeggen in het openbaar. Bijna geen enkel onderdeel in het leven van Afghaanse vrouwen is gespaard gebleven van de strenge patriarchale wetten en visie van de taliban.

Lees meer »

Kerk van Lissewege lokt 13.000 bezoekers

Onze-Lieve-Vrouw-Bezoekingskerk in Lissewege heeft in één jaar tijd al meer dan 13.000 bezoekers verwelkomd. Vorige zomer werd de kerktoren, na een grondige renovatie, opengesteld als uitkijkpunt. Bezoekers die de klim wagen, worden beloond met een indrukwekkend panorama over de haven van Zeebrugge, het uitgestrekte polderlandschap, de torens van Brugge en het schilderachtige witte dorp Lissewege.
The post Kerk van

Lees meer »

Reconstructie voor dood van Annie De Poortere in 1994 van start, verdachte (78) doet niet mee

De reconstructie in de zaak van de dood van Annie De Poortere in 1994 in Sint-Martens-Latem ging woensdagochtend van start zonder de verdachte. De medewerking van de verdachte, haar toenmalige echtgenoot, de 78-jarige H.D., was van doorslaggevend belang omdat zijn verklaring centraal staat en er geen getuigen meer zijn die de man kunnen tegenspreken. Het is nog afwachten wat de

Lees meer »

Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor

Lokaal Liberaal stelde zondagochtend haar lijst en programma voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “Roeselare draait goed, maar het kan nog beter. Met lef, durf en frisse ideeën hopen we straks ons zetelaantal te verdubbelen”, aldus lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Piet Delrue.
The post Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door ontbijt, brunch en lunch aan in hun nieuwe horecazaak: “We noemen het ‘Brunch all day’”

Donika Bajraktari en Haris Pepaj openden onlangs een hippe ontbijtzaak in hartje Oostende. Opvallend: je kan er de hele dag door ontbijten, brunchen en lunchen. Hun specialiteit? De uit Amerika overgewaaide Pink Pancakes. “We merken dat mensen in de late namiddag ook nog wel brunchen”, klinkt het.
The post Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »

Tweeling Cédric en Arnaud spelen samen bij zaalvoetbalploeg Rapid 2020: “We dragen andere schoenen”

Cédric en Arnaud Bouché werden onlangs 24 jaar. Als een ééneiige tweeling zijn ze ondertussen drie jaar actief in het zaalvoetbal bij Rapid 2020. Beide stonden ook aan de wieg van deze ploeg en bouwen aan het team. “Leuk om dit met gemeenschappelijke vrienden te doen.”
The post Tweeling Cédric en Arnaud spelen samen bij zaalvoetbalploeg Rapid 2020: “We

Lees meer »