Kwaliteit van kinderopvang is verbeterd, maar meer aandacht nodig voor ontwikkeling van allerkleinsten

De kwaliteit van de kinderopvang is verbeterd. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door de Universiteit Gent en de KU Leuven. Er is meer aandacht voor de emotionele noden en behoeften van de baby’s en peuters. En kinderen voelen er zich gemiddeld beter dan bij de vorige meting in 2016. Er moet wel meer aandacht komen voor de (taal)ontwikkeling van baby’s en peuters. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Post-its vol verdriet: deze slachtoffers mogen niet naar de paus. Dit is wat ze te zeggen hebben

“Ik wil vragen dat hij evenveel zorg draagt voor de slachtoffers als dat hij de daders beschermt.” De slachtoffers van de kerk die volgende week niet op gesprek mogen bij de paus, blijven teleurgesteld achter, zo klinkt het. Tijdens een brainstorm, georganiseerd door de bisschoppen, schreven slachtoffers post-its vol boodschappen aan de paus. Onze onderzoekscel mocht die inkijken. “Die boodschappen

Lees meer »

Nieuwe campus Howest feestelijk ingehuldigd: “Nu zijn we klaar voor de toekomst”

De feestelijke sfeer was duidelijk voelbaar toen studenten, medewerkers en partners uit de academische wereld en het bedrijfsleven op dinsdag 18 september samenkwamen op de Howest-campus aan het station om in aanwezigheid van burgemeester Dirk De fauw de nieuwe gebouwen officieel in te huldigen.
The post Nieuwe campus Howest feestelijk ingehuldigd: “Nu zijn we klaar voor de toekomst” appeared

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

De onverbreekbare band tussen Dieter Coppens en Kevin versterkt tijdens ‘De goudvis’: “We hebben speciale klik”

“Vroeger zag je mensen denken: ‘Oei, da’s iemand met down, wat moet je daartegen zeggen?’ Intussen kennen ze zeker dertig van die gasten bij naam.” De impact die Dieter Coppens (46) en zijn maatje Kevin Van Den Bosch (39) hebben, is niet te onderschatten. De twee zijn nu opnieuw samen op pad voor ‘De goudvis’. In ‘Dag Allemaal’ vertellen ze

Lees meer »