Kerdavo Avelgem speelt derby tegen Waregem: “Vel duur verkopen”

Damesvolleybalclub Kerdavo Avelgem is het seizoen begonnen met een valse noot in derde nationale A. Op het veld van promovendus Soncotra Poperinge ging het met 3-0 (25/20, 25/18, 25/18) onderuit op de eerste speeldag. Zaterdagavond staat voor de ploeg van sportief manager Kevin Meerschaert dé derby tegen Damesvolley Waregem op de kalender.

Ontgoochelend

“We mogen spreken van een ontgoochelend resultaat”, zucht de 45-jarige Avelgemnaar. “Dit was vooral te wijten aan ons eigen spel. Directe fouten lagen mee aan de basis van dit resultaat. We maakten nooit aanspraak op meer. De ontgoocheling was er ook bij de speelsters die hun rug nu moeten rechten. Dit was nochtans een uitgelezen kans. Dit was niet het Kerdavo dat we in Poperinge willen zien. We verloren heel wat ervaring door speelsters die stopten. Er werden drie nieuwe krachten ingepast waarvan twee uit eigen rangen. Na een stabiele voorbereiding moeten we zelf beseffen dat dit niet goed was. Tegen Waregem verwacht ik een serieuze reactie. Het niveau moet duidelijk omhoog. Inzet en de juiste drive zullen nodig zijn om tegen Waregem een goed resultaat neer te zetten. Daarom spreek ik nog niet over winnen. Waregem is samen met Wetteren een van de topfavorieten in derde nationale. Ze hebben veel meer opties. We zullen in ieder geval ons best doen. De top zes ligt min of meer vast, denk ik. Daarachter moeten wij postvatten op een achtste of negende plaats. Daarvoor moet ons niveau omhoog. Het beantwoordt voorlopig niet aan wat voorzien is dit seizoen. Het wordt een uitdagend seizoen waarin we willen blijven groeien. Ik kijk alvast uit naar het vervolg”, aldus Kevin Meerschaert. (ELD)

Zaterdag 21 september om 20.30 uur in Sporthal Ter Muncken: Kerdavo Avelgem – Damesvolley Waregem.

The post Kerdavo Avelgem speelt derby tegen Waregem: “Vel duur verkopen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Van parochiekerk naar sociocultureel ontmoetingscentrum: historisch gebouw in Koekelare krijgt nieuw leven

Met het oog op de herbestemming van de parochiekerk in De Mokker tot een sociocultureel ontmoetingscentrum werd tijdens de gemeenteraad in CC De Brouwerij de ontwerpakte voor de aankoop van de parochiekerk in De Mokker unaniem goedgekeurd. De gemeente koopt het gebouw voor 250.000 euro met als doel het om te vormen tot een sociocultureel ontmoetingscentrum.
The post Van

Lees meer »

Lokaal kunsttalent exposeert in glazen container

Naast OC de Stekke staat een glazen container. Een beetje vreemd op het eerste gezicht. Wie nader toekijkt ziet schilderijen hangen: kleurrijke landschappen, van de hand van Roland Plasman. Het Wevelgemse Atelier voor Plastische Kunsten lanceert immers een uniek kunstproject waarbij deze tijdelijke container wordt omgetoverd tot een inspirerende tentoonstellingsruimte. “Ik startte in 1986 met
The post Lokaal kunsttalent

Lees meer »

Lode Hullebusch wordt volgend seizoen nieuwe voorzitter van Zulte Waregem

Lode Hullebusch wordt volgend seizoen de nieuwe voorzitter van Zulte Waregem, zo bevestigt de tweedeklasser woensdag via sociale media. De 44-jarige Hullebusch neemt de fakkel over van Carl Ballière, die meer dan tien jaar aan het roer stond bij Essevee.
The post Lode Hullebusch wordt volgend seizoen nieuwe voorzitter van Zulte Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hij verliet mij op het moeilijkste moment van mijn leven”: buitenechtelijk kind is niet eerste misstap van Dave Grohl

Dave Grohl (55), zanger van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, heeft toegegeven dat hij zijn vrouw Jordyn Blum (48) heeft bedrogen en in het geheim een kind heeft verwekt bij een andere vrouw. Een bekentenis die heel wat fans met open mond achterliet, maar zijn ex-vriendinnen zijn minder verbaasd. Grohl heeft namelijk een bijzonder tumultueuze liefdesgeschiedenis. “Jij bent mijn toekomstige

Lees meer »

Cercle Brugge verliest in eigen huis met 2-3 van Racing Genk

Racing Genk heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Jan Breydelstadion Cercle Brugge met 2-3 opzijgezet. De bezoekers lieten na de score verder uit te diepen.
The post Cercle Brugge verliest in eigen huis met 2-3 van Racing Genk appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky: “Plan voor overwinning is volledig voorbereid”

Het zogenaamde “plan voor de overwinning” van Oekraïne op Rusland is “volledig voorbereid”. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky woensdag gezegd. Zelensky wil het plan deze maand nog voorleggen aan zijn Amerikaanse evenknie Joe Biden. De Russen zijn ondertussen in de regio Koersk, die sinds begin augustus het strijdtoneel is van een Oekraïens offensief, een tegenoffensief gestart. Maandag claimden

Lees meer »