Joke (46) loopt marathon met naam van gesneuvelde Australische olympiër op haar borstnummer: “Dat kan geen toeval zijn”

Joke Vandenbrouck (46) uit Lo nam afgelopen zondag deel aan de In Flanders Fields-marathon. Op het borstnummer van de deelnemers stond ook de naam van een gesneuvelde soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Bij Joke was dat de Australiër Healy Cecil, die in 1918 sneuvelde in Frankrijk en op de Olympische Spelen in 1912 goud haalde in het zwemmen. “Australië is mijn favoriete land en de Olympische Spelen vind ik het absolute summum op sportief vlak”, zegt Joke. “Dat kan geen toeval zijn.”

Joke Vandenbrouck zit nooit om een sportieve uitdaging verlegen. Zo nam ze afgelopen zondag deel aan de In Flanders Field-marathon met start in Diksmuide en aankomst in Ieper. “Het was mijn allereerste marathon”, zegt Joke. “Het is heel goed meegevallen. Ik zou het meteen opnieuw doen.”

Link met Australië

Toen Joke haar startnummer kreeg, zag ze de naam van Healy Cecil op haar borstnummer. “Ik zocht die naam op en ontdekte dat het om een Australiër ging die in 1918 sneuvelde in Frankrijk en op de Olympische Spelen in 1912 goud behaalde in het zwemmen”, zegt Joke, die als inspecteur interventie werkt bij PZ Arro Ieper. “Toeval of niet, maar Australië is al sinds kindsbeen mijn favoriete land. Van waar die fascinatie komt, weet ik eigenlijk zelf niet. Misschien door het zien van een televisieprogramma want toen ik klein was, bestond internet nog niet. Een bezoek brengen aan Australië is er helaas nog niet van gekomen.”

Daarbovenop is Joke een enorme fan van de Olympische Spelen. “Dat is voor mij Kerstmis, Nieuwjaar en Pasen samen”, zegt ze. “Tijdens de Olympische Spelen onlangs in Parijs zijn we de Belgian Cats gaan aanmoedigen in Rijsel. Het feit dat ik de marathon mocht lopen met een Australische olympiër om mijn borstnummer is gewoon fantastisch. Ik heb ook een T-shirt van de Olympische Spelen van Sydney 2000 in mijn kleerkast hangen en mijn zoon Benjamin (12) doet aan competitiezwemmen. Toeval bestaat niet.”

“Cecil Healy heeft trouwens een standbeeld op het kerkhof in Frankrijk waar hij ligt begraven”, besluit Joke. “Ik ga er zeker eens naartoe.”

The post Joke (46) loopt marathon met naam van gesneuvelde Australische olympiër op haar borstnummer: “Dat kan geen toeval zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat zowel vertrouwd als verrassend vernieuwend is”

Van donderdag 19 tot en met maandag 23 september wordt de site van het Koksijdse gemeentehuis ondergedompeld in een bloemendecor voor het driejaarlijkse bloemenevenement ‘Koket Koksijde’. Voor deze florale editie ging de gemeente Koksijde opnieuw in zee met Floraliën Gent en liet zich inspireren door Paul Delvaux.
The post Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat

Lees meer »

‘Bakker Bart’ uit Izegem gelooft in de slaagkansen van de nieuwe zaterdagmarkt op Krottegem en in Beveren

Zaterdag 14 september vindt de eerste markt plaats op de OLV-markt in Krottegem, een week later trekken de markkramers hun tenten achter de kerk in Beveren. Marktkramer Bart Van Eenooghe uit Izegem was nog op zoek naar een vaste zaterdagmarkt en vond die nu dus op Krottegem en in Beveren. “Een zaterdagmarkt heeft zeker kans op slagen”, zegt de ervaren

Lees meer »

FC Gullegem Dames schiet straks uit de startblokken

De nieuwbakken damesploeg van FC Gullegem (3de provinciale) staat te trappelen van ongeduld om aan de competitie te beginnen. De voorbereiding was alleszins veelbelovend. Maar pas vanaf volgende week zondag op Staden gaat het om de knikkers. Verantwoordelijke Véronique Sayoen is in ieder geval laaiend enthousiast. Voor haar kan de competitie er niet snel genoeg
The post FC Gullegem

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en vier andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Antony Verschaeve neemt afscheid van café Lusterke: “Als vis in een bokaal”

Antony Verschaeve (53) baat komende zondag voor de allerlaatste keer café Lusterke in de Molenstraat uit. Vanaf oktober wordt Vanessa Pattyn de nieuwe uitbaatster. Het is de vraag wat Antony gaat doen. “Eerst zal ik eens mijn hoofd leeg maken”, zegt hij. “Een café uitbaten is vooral mentaal heel lastig.”
The post Antony Verschaeve neemt afscheid van café Lusterke:

Lees meer »