Japanse fabrikant van ontplofte walkietalkies: “Dat model is al jaren uit productie”

Na de massale ontploffing van Hezbollah-biepers dinsdag, ontploften woensdag plots tal van walkietalkies in Libanon. Volgens de Libanese autoriteiten zijn daarbij nog eens 450 gewonden en twintig doden gevallen. Alles lijkt erop te wijzen dat Israël achter de ongeziene aanvallen zit. 

Meer krantenkoppen in België

Eutraco start bouw van enorm logistiek centrum van 30 miljoen euro in Hooglede: “Eerste klimaatneutraal logistiek gebouw in Hooglede”

Logistieke speler Eutraco en Vulsteke Bedrijfsgebouwen gaven maandag in de Roger Deceuninckstraat in Hooglede het startschot van de bouw van een enorm klimaatneutraal magazijn van 30.000 m². De ene helft van die oppervlakte is voor Eutraco zelf, de andere helft zal verhuurd worden aan PostNL. Het gaat om een investering van liefst 30 miljoen euro.
The post Eutraco start

Lees meer »

Welkom in de proeftuin in Klerken

Op vrijdag 6 september werd in Houthulst, meer bepaald in deelgemeente Klerken, een zogenaamde proeftuin geopend. Inwoners mogen er fruit, bloemen en noten komen plukken, rapen en proeven.
The post Welkom in de proeftuin in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD. Prinses Alexia scoort met jurk uit kast van Máxima op Prinsjesdag

In een jurk met een enorme strik. Zo schitterde koningin Máxima (53) op Prinsjesdag 2024. Prinses Alexia (19) deed dan weer inspiratie op in de garderobekast van haar moeder. Josine Droogendijk, auteur van de site modekoninginmaxima.nl, werpt in ‘AD’ een blik op de outfits van de Nederlandse koninklijke familie. In het verleden werden de Oranjes wel eens uitgejouwd, maar dit

Lees meer »

Boekhandel Tiny Stories lanceert drie nieuwe data voor de Silent Bookclub

“Nu de vakantie echt voorbij is en sweater weather niet meer veraf, is er toch niets leuker dan jezelf verliezen in een goed boek! Daarom keert Silent Bookclub terug”, zegt Natali Deckmyn. Op woensdag 9 oktober, donderdag 31 oktober en dinsdag 26 november, telkens om 19 uur, lees je gezellig samen met andere boekenliefhebbers in de boekhandel.
The post

Lees meer »

Hoe Rusland via ‘trollenfabrieken’ de Europese verkiezingen heeft beïnvloed

Met miljoenen berichten op sociale media probeert Rusland verkiezingen te beïnvloeden in het Westen. Dat lieten de Amerikaanse inlichtingendiensten eerder deze maand weten. Ook onze staatsveiligheid waarschuwde ervoor in de aanloop naar onze verkiezingen. Maar hoe doet Rusland dat? En waarom? Dankzij een datalek kunnen we nu heel precies weten hoe ASP, één van die Russische trollenfabrieken, werkt.

Lees meer »

Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor”

Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is de politie uitgerukt naar een Brugse school nadat er online mogelijk verontrustende berichten werden onderschept. Maandag was dat het geval in de Maricolen in de Brugse binnenstad. Een minderjarig meisje werd daar meegenomen voor verhoor.
The post Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge

Lees meer »