In het hoofd van Dominique Pelicot, die voor het eerst spreekt in verkrachtingszaak: “Ik ben niet als pervert geboren, maar ben het gewórden. Door het internet”

Wie is de man die zijn vrouw 10 jaar lang liet verkrachten? In Avignon kreeg Dominique Pelicot voor het eerst zelf een stem. “Ik was een egoïst en ik heb niet nagedacht. Daar schaam ik me voor. Ik hou nog steeds van ‘mijn vrouw’”, getuigde hij urenlang. De schuld steekt hij op zijn jeugd en de verslavende lokroep van het internet: “Door die gebeurtenis is mijn leven beïnvloed geweest. Ik kreeg een gezicht A en een gezicht B.” 

Meer krantenkoppen in België

Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak

Deze maand wordt hard gewerkt aan het dak van woonzorgcentrum Sint-Godelieve in de Sint-Jans-Gasthuisstraat. “Concreet wordt het bestaande zadeldak zo goed als volledig vernieuwd”, geeft campusdirecteur Ilse Vandenbroucke mee. Zo worden overbodige schouwen weggenomen en worden de goten vernieuwd. Er komt een nieuw onderdak, isolatie en nieuwe dakpannen.
The post Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak appeared first on

Lees meer »

Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot succes”

Vincent Sheppard organiseert op 21 en 22 september een fabrieksverkoop met meubels voor binnen en buiten aan verrassend kleine prijsjes. De ideale gelegenheid om kwalitatieve meubelen op de kop te tikken met kortingen tot -70%. “Dit keer zijn er heel veel loop-meubels uit onze populaire collectie bij”, klinkt het.
The post Fabrieksverkoop meubelen Vincent Sheppard: “Ieder jaar een groot

Lees meer »

Flakkagebruiker die huis broer in brand stak, weigert schadevergoeding te betalen: “Ik wil steun om mijn eigen huis te behouden”

Kort na zijn veroordeling voor het doodrijden van Herman Tanghe (62) stichtte flakkagebruiker Kenneth K. (32) brand in het huis van zijn broer in Houthulst. Nog hallucinanter dan de feiten waren de verklaringen van K. in de rechtbank donderdag. Hij riskeert 8 jaar cel, maar de procureur vraagt in hoofdorde extra onderzoek naar zijn psychische toestand. “Hij wil zijn ouders

Lees meer »

Banken winnen strijd om staatsbon-centen

Van de 22,6 miljard euro die vrijkwam na de succesvolle staatsbon van vorig jaar, is slechts 400 miljoen opnieuw naar de staatsbon gevloeid. Stel dat al de rest opnieuw is belegd, dan hebben de banken 98 procent van het bedrag kunnen binnenhalen.

Lees meer »

Ook duizenden Belgen gebruiken model in Libanon opgeblazen bombiepers

De semafoon of bieper, het ouderwetse communicatie-apparaatje dat dinsdag massaal tot ontploffing werd gebracht in Libanon en daarbij een groot aantal slachtoffers eiste, wordt ook in België nog op redelijke grote schaal gebruikt. Dat schrijft De Standaard woensdag. Hoewel de technologie inmiddels al behoorlijk is achterhaald, zijn er volgens het dagblad nog steeds zo’n 27.000 biepers in dienst in ons

Lees meer »

Lea De Meyere (90) viert viervoudig (!) viergeslacht in Beernem

Zondag 15 september was voor Lea De Meyere (90) uit Sint-Joris Beernem toch wel een bijzondere dag. Ze ontving haar familie in het Urban Café van Bulskampveld. Dit was ook het moment om het viervoudig viergeslacht te vereeuwigen.
The post Lea De Meyere (90) viert viervoudig (!) viergeslacht in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »