Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo

In het weekend van 20 tot 22 september heeft de zesde editie van Barrio Tilo plaats op en rond het Lindeplein in Sijsele. Er is opnieuw een gevarieerd kermisprogramma met modeshow, een varkentje aan ’t spit én danceformatie Sylver als grote headliner op zaterdagavond.

Het evenement Barrio Tilo, waarmee initiatiefnemers Tom Vandepitte en Rens De Muynck in 2019 aan Sijsele-kermis een nieuwe schwung wilden geven, is intussen toe aan de zesde editie. “De eerste editie bestond enkel uit een pop-upbar in pagodetenten tussen de kermisattracties, maar was meteen een schot in de roos”, weet organisator Tom Vandepitte. “De naam Barrio Tilo is een verwijzing naar het Spaans voor Wijk van de Linde en verwijst daarmee naar de locatie: het Lindeplein.”

Modeshow

Deze zesde editie vindt plaats op 20, 21 en 22 september. De Fashion Night met modeshow opent op vrijdagavond het kermisweekend. Drie modezaken, een kapsalon en een schoonheidsinstituut uit de regio werken daaraan mee. Na de modeshow, die start om 20 uur, is er van 23 uur tot 2 uur een afterparty met dj Gum.

De zaterdag staat dan weer in het teken van de Party Night. “Heel wat goede dj’s die actief zijn in bekende danscafés in de regio maken hun opwachting”, zegt Tom Vandepitte. “Maar de absolute headliner van die avond is niemand minder dan Sylver, de danceformatie rond Silvy De Bie en dj Wout Van Dessel. Om de beleving compleet te maken wordt passende partyverlichting met lasers voorzien en zijn er vuureffecten.” De Party Night start om 21 uur en gaat door tot 3 uur. Tickets kosten 14,5 euro.

Familiedag

Zondag is traditioneel de familiedag die al vroeg begint met een tweede editie van de rommelmarkt. Van 12 uur tot 14 uur is er een eetfestijn met varkentje aan het spit, verzorgd door traiteur Vermeulen uit Damme. De prijs voor het eetfestijn, dat ook bestaat uit groentebuffet met frietjes en een aperitiefje vooraf, bedraagt 25 euro.

Coverbands

In de namiddag is er kinderanimatie met grime, een ballonnenclown en springkasteel. De kermisattracties blijven het hele weekend door toegankelijk. In de namiddag en de vooravond treden er nog twee coverbands op. De kermis wordt afgesloten met de closing party met dj Rhino.

Info: www.barriotilo.be.

The post Gevarieerd kermisprogramma op en rond Lindeplein: Danceformatie Sylver headliner op Barrio Tilo is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marie (38) uit Vichte kroont zich tot allereerste kampioen Buikskieten: “Het richten van de ballen zat mee, in combinatie met een vleugje geluk”

Het eerste kampioenschap Buikskieten is een feit. Het is Marie Byttebier (38) uit Vichte die zich tot Buikskieter 2024 liet kronen tijdens de spannende finale. “De finesse waarmee Marie schoot, overtrof het talent van het deelnemersveld dat uitgesproken meer mannelijke Buikskieters telde”, stelt commentator-organisator Renaat Vandevelde (50). “Zeven mannen heeft ze erop gelegd! Haar kracht en souplesse – met een

Lees meer »

Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht voor politie: “Zijn vriend reed na de controle zelfs nog 201 km/u”

Een 41-jarige autohandelaar uit Harelbeke zal het binnenkort voor een tweede keer nog eens 15 dagen zonder zijn rijbewijs moeten doen. In Waregem reed hij aan hoge snelheid weg van de politie en bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. Echt onder de indruk bleken hij en zijn passagier echter niet.
The post Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht

Lees meer »

Rechtbank Noord-Dakota verwerpt abortusverbod

Een rechter in de Amerikaanse staat North Dakota heeft donderdag een bijna-totaalverbod op abortus verworpen. Hiermee is het binnenkort voor het eerst in meer dan een jaar opnieuw legaal om in North Dakota een abortus te ondergaan.

Lees meer »

“Het doet zeer dat ik op mijn leeftijd nog zo vernederd moet worden”: Hubert (87) fysiek belaagd na discussie over parkeerplaats

Afgelopen zondag stroomde Kruiseke vol voor een geslaagde rommelmarkt. Een succes, al is dat voor Hubert Vuylsteker (87) met een bittere nasmaak. Hij werd na een discussie over een parkeerplaats hard aangepakt, zelfs tot in zijn woning. “De dokter zegt dat ik er niet te veel aan moet denken, maar dat lukt me niet.”
The post “Het doet zeer

Lees meer »

Oude Kale in Landegem hersteld tot kronkelende waterloop

De Oude Kale kronkelt opnieuw door het landschap tussen Landegem en Merendree. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) herstelde de waterloop tot een kronkelende beek met onverharde oevers en steile en zachte bochten. Dit zal de waterkwaliteit verbeteren en waar de Oude Kale al in 2017 werd hersteld, zijn de effecten op de waterkwaliteit al zichtbaar.

Lees meer »

Jongeman opgepakt nadat hij verontrustende beelden van Brugse school op sociale media deelt: “Vind me op het nieuws”

De politie was vrijdagochtend massaal aanwezig op de school SASK in Sint-Kruis, een deelgemeente van Brugge. Een jongeman deelde op sociale media verschillende beelden van de school, met daarop telkens de onheilspellende tekst “vind me op het nieuws”. Het Gentse parket kan voorlopig enkel bevestigen dat er iemand is opgepakt. “De jongeman werd meegenomen ter verhoor”, klinkt het.

Lees meer »

Gisèle Pelicot ontstemd over insinuaties van medeplichtigheid bij verkrachtingen: “Ik voel me vernederd en behandeld als een al­co­holi­cus”

Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht, heeft woensdag op het proces tegen haar man en vijftig anderen fel uitgehaald naar insinuaties van de advocaten van verschillende beschuldigden omtrent een eventuele medeplichtigheid bij haar verkrachtingen. “Sinds ik in deze zaal aangekomen ben, voel ik me vernederd. Men behandelt me

Lees meer »

Bjorn Caenepeel leeft zich uit als T2 bij Dosko Sint-Kruis (2A)

De festiviteiten rond het honderdjarig bestaan hebben Dosko Sint-Kruis allicht een boost gegeven. In de competitie werd nog niet verloren en alle kernleden blaken van vertrouwen. Nu wacht de derby op bezoek bij Daring Brugge, dat nog geen enkel punt sprokkelde.
The post Bjorn Caenepeel leeft zich uit als T2 bij Dosko Sint-Kruis (2A) appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgen willen niet langer dan een uur per dag pendelen

Belgen willen liefst maar een halfuurtje van hun werk wonen waardoor hun totale pendeltijd maximaal één uur per dag is. Dat blijkt uit een onderzoek van SD Worx naar aanleiding van de Internationale Week van de Mobiliteit van volgende week. West-Vlamingen en Vlaams-Brabanders zijn het meest tevreden over hun pendeltijd, Limburgers zijn het meest ontevreden.

Lees meer »