Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden

“Ingrid verdient zeker een bloemetje”, mailt Rita naar KW. “Ze is moeder van twee kinderen, oma van vijf kleinkinderen, presteert mooi logistiek werk in de bijzondere jeugdzorg en daarbovenop is ze een fantastisch wonder met naald en draad.”

“Ingrid zorgt daarnaast voor haar moeder”, gaat Rita verder. “Haar vader is vorig jaar overleden na een lastige ziekte. Ook voor hem stond Ingrid altijd klaar. Ze heeft een groot organisatietalent en heel veel frisse ideeën. Ze doet dat allemaal zonder al te veel grote woorden. “Gewoon doen”, zegt ze dan. Ze heeft een groot hart voor de mensen die haar lief zijn.”

“Ik heb 30 jaar samengewerkt met Rita in de Walhoeve in Westvleteren”, vertelt Ingrid Goudeseune (59) als we haar in Poperinge verrassen met een boeket bloemen. “Van de eerste dag klikte het. We hebben nooit woorden gehad. Ik kan altijd bij haar terecht, ze is een beetje als een moederfiguur voor mij.”

“Het moet niet duur zijn om gezellig te zijn”

Ingrid is een echt familiemens. Haar 85-jarige mama Lena woont naast de deur. “Mama is nog redelijk actief. Iedere ochtend en avond spring ik eens binnen. Ik probeer haar zoveel mogelijk bij de familie te betrekken. Ik organiseer graag feestjes voor de familie met de gezinnetjes van dochter Evelien (39) en zoon Ben (37) erbij. Dan kleed ik alles aan in thema. Het moet niet duur zijn om gezellig te zijn. Het geluk zit in kleine dingen. Een kampvuurtje en wat liedjes zingen bijvoorbeeld… “

“Ik zie bijna dagelijks mijn kleinkinderen. Ik wil dat ze zich hier thuis voelen. Na school komen ze langs en ik zorg dan voor een vieruurtje. Ze hebben altijd honger”, lacht Ingrid. “We hangen goed aan elkaar als familie en wonen niet al te ver van elkaar.”

Ingrid is naaister van opleiding en werkte ook acht jaar in de confectie. “Maar ik doe het zo graag dat ik na mijn overstap naar de jeugdzorg ben blijven naaien. Samen met de kleinkinderen maak ik hun communiekleren. Dan helpen ze met het uitzoeken van de stof en zo. Heel plezant!” (mlt)

The post Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drugsdealers uit Halle krijgen tot 40 maanden cel

Drie twintigers uit Halle zijn door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot effectieve celstraffen van 30 en 40 maanden voor de verkoop van drugs. Een van hen bleef na zijn arrestatie gewoon verder doen met zijn handeltje en dealde verder binnen de gevangenismuren.

Lees meer »

Het water op met acht “stevige jongens” van 60.000 ton: “Het transport van de elementen voor de Scheldetunnel is complex, het afzinken nog veel complexer”

In Zeebrugge zijn de werken aan de acht tunnelelementen van de nieuwe Scheldetunnel afgerond. Deze “stevige jongens”, elk 60.000 ton zwaar en 160 meter lang, worden nu klaargemaakt om in mei over de Noordzee en de Schelde naar Antwerpen te worden versleept en vanaf juli in de rivier te worden afgezonken. “Een uiterst complexe operatie waar we al drie jaar

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Italiaanse douane rolt smokkelnetwerk van valse retro-spelconsoles op

De Italiaanse douane heeft een netwerk opgerold dat zich bezighield met de illegale verkoop van valse retrospelconsoles afkomstig uit China. Op de harde schijven van de consoles stonden illegale kopieën van populaire games uit de jaren 80 en 90 zoals ‘Super Mario bros.’ en ‘Street fighter’. De douane arresteerde 9 Italianen en nam een voorraad consoles in beslag met een

Lees meer »

Platinum voor Lucien en Roza

Een platina huwelijk of 70 jaar huwelijkstrouw is ook in de gemeente Oostrozebeke een zeldzaamheid. Deze stunt viel te beurt aan Lucien Baert (93) en Roza Cuypers (90) uit de Wielsbekestraat. Met een beetje hulp slaagden de jubilarissen erin om dit te vieren op het gemeentehuis, waar ze werden uitgenodigd voor een officiële receptie.
The post Platinum voor Lucien

Lees meer »