Duinsenioren zetten hun eeuwelingen in de bloemetjes

De Duinsenioren huldigden twee leden die een zeer respectabele verjaardag vierden: Willy Golle werd 100 en Madeleine De Klerck mocht zelfs 103 kaarsjes uitblazen.

De Duinsenioren Wenduine palmden maandagnamiddag 9 september de Wielingenzaal in voor de start van het nieuwe werkjaar. Het werd niet zomaar een doorsnee activiteit want ze hadden de eer en het genoegen om twee bijzondere mensen in de bloemetjes te zetten die een heel bijzondere verjaardag vierden. “Zo’n bijzonder moment konden we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan”, aldus schepen Marleen Vercruyce. Willy Golle werd op 27 augustus 1924 geboren en is reeds jaren lid van de Duinsenioren en Duynedansers. Hij miste bijna geen enkele dans. Madeleine De Klerck werd geboren op 15 augustus 1921 en is dus maar liefst 103 jaar. Ze werden allebei thuis opgehaald met een oldtimer en onder grote belangstelling naar de Wielingen gebracht waar hen een groot verjaardagsfeest wachtte. Burgemeester Wilfried Vandaele kwam de bloemen overhandigen aan de jarigen. Een prachtige muzikale show en een lekkere taart mochten ook niet ontbreken. Madeleine bedankte alle tweehonderd aanwezigen en was overweldigd door de massale genegenheid. “Dat ik dit op mijn 103 jaar nog mag meemaken”, glunderde ze. “Tijdens deze supergezellige namiddagen bewezen we nogmaals dat dit de warmste seniorenvereniging is in de buurt”, aldus nog de fiere voorzitster. (WK)

The post Duinsenioren zetten hun eeuwelingen in de bloemetjes is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ook wielrenner Timothy Dupont verloor drie (schoon)ouders op korte tijd: “Je krijgt de tijd niet om het allemaal te laten doordringen”

Nadat Hilde Crevits in een week tijd haar beide ouders verloor, moet de CD&V-politica nu ook afscheid nemen van haar schoonvader, die overleed aan de gevolgen van kanker. Het nieuws roept nare herinneringen op voor wielrenner Timothy Dupont (36). In 2022 verloor hij in enkele weken tijd zijn vader en zijn beide schoonouders. “De ene persoon was nog niet goed

Lees meer »

“Sta ik naast Kabouter Plop, dan moet ik omhoog kijken”

Tijdens het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne zorgde Garry Hagger dat het publiek genoot van zijn show. De zanger zong o.a. ‘Het Allermooiste’, maar ook ‘Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen’, enz.
The post “Sta ik naast Kabouter Plop, dan moet ik omhoog kijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politie zet voortaan ‘snuffelaars’ in tegen drugs in het verkeer

De politie wil met een nieuw apparaat – een soort drugssnuffelaar – de strijd tegen drugs in het verkeer gerichter en efficiënter maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat om toestellen waarmee snel sporen van drugsgebruik kunnen opgespoord worden op bijvoorbeeld de handen of op onderdelen van de wagen, zoals het stuur.

Lees meer »

Water trekt zich terug in Poolse stad Klodzko: immense schade wordt duidelijk

In Klodzko, een van de zwaarst getroffen steden in Polen, trekt het water zich stilaan terug. Zo wordt voor het eerst de immense schade duidelijk. In Polen, Tsjechië en Roemenië zijn verschillende doden gevallen door de passage van cycloon Boris. De ellende is echter nog niet voorbij, waarschuwt onze weervrouw Jill Peeters.Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in Centraal-Europa

Lees meer »