Duel in hoogste klasse tussen de zusjes Kato en Vibe Bevernage: “Basket leeft in onze familie”

In de hoogste klasse van het damesbasketbal begint dit weekend de nieuwe competitie. De eerste opworp is in sporthal De Treffer om 18 uur voor het duel tussen G&V Breakpoint Basket Waregem en Amon Jeugd Gentson. Het wordt uitkijken naar het duel tussen de Wevelgemse zusjes Kato en Vibe Bevernage.

Voor beide teams zit er een lange voorbereiding op die naar behoren verliep. Waregem is al jaren een vaste waarde op het hoogste niveau met een jonge ploeg waar speelsters opleiden vooraan staat. Gentson promoveerde na een schitterende campagne naar eerste. “We mogen inderdaad tevreden zijn met hoe alles verliep”, opent de 17-jarige Kato Bevernage. “Vooral tijdens de wedstrijd tegen Kortrijk was de eerste helft goed. Na de rust probeerden we enkele nieuwe zaken uit waardoor ze konden milderen tot 64-80. Met Eva Van Gils en Aurelie Vanderstraeten moeten we twee nieuwe speelsters inpassen. Sanne Desplenter zal maar in november speelklaar zijn. We waren echter nog nooit voltallig op een wedstrijd waardoor de automatismen nog niet optimaal zijn. Toch trekken we vol vertrouwen richting competitie.”

Vertrouwen tanken

“Wij hebben een tamelijk nieuwe ploeg met een aantal speelsters zonder eerste klasse-ervaring”, pikt Vibe (25) in. “Ook wij oefenden tegen Kortrijk. Het was eerst nog zoeken in een wedstrijd waarin het voor velen een versnelling hoger gaat. We konden het duel zegevierend afsluiten. Daarna speelden we nog tegen onder andere Luxemburg en Luik. Alles verliep progressief waardoor we toch wel vertrouwen tankten. Met Gerrit Driessens hebben we een coach die vooruit wil. Hij is goed afgestemd op de twee assistent-coachen en weet het beste uit de kwaliteiten van elke speelster te halen.”

Vibe heeft al heel wat jaren ervaring op de teller in eerste nationale. “Ik debuteerde onder Benny Mertens bij Tulikivi Deerlijk. Daarna volgden twee jaar Laarne en Brunehaut. Ik maakte daarna de overstap naar Gentson in eerste landelijke. Het was zeker niet de bedoeling om kampioen te spelen. We hadden wel de ambitie om dat ‘ooit’ eens te doen. Vooral Donza kon het ons moeilijk maken vorig seizoen. Het werd een jaartje om in te kaderen.”

Sterk wapen

“Basket leeft in onze familie”, gaat Kato verder. “Ook onze broer Pallieter speelt basket bij Wevelgem. Dat we tegenover elkaar staan in de eerste wedstrijd van het seizoen maakt het toch wel speciaal. Ook voor onze ouders moet dit tof zijn om mee te maken. Het belooft sowieso een spannende match te worden. Beide ploegen kunnen winnen. Na de wedstrijd zal er dan ook nog flink over nagekaart worden.”

“Kato’s sterkste punt? Haar inzicht. Dat kunnen er maar weinig evenaren. Ook haar shot op het juiste moment is een sterk wapen. Fysiek lijkt ze minder maar dat compenseert ze met haar snelheid. Ze raakt overal tussen (lacht). Ze is vooral een slimme speelster.”

“Defensief is Vibe heel sterk. Dat doet ze dan ook het liefst”, zegt Kato. “Ze heeft heel veel inzet. Ook offensief draagt ze haar steentje bij.”

Kato speelde het EK met de Young Cats U18. “Ik kan terugblikken op een heel leuk tornooi waar we met een hechte groep op de zevende plaats eindigden net als twee jaar geleden. Een vijfde plaats was misschien wel mogelijk geweest. We hielden er alvast een positief gevoel aan over met nog drie andere Waregemse meisjes. Een ervaring die we meenemen naar de competitie.”

“Voor mij is dit het derde jaar bij Waregem. Het doel is sowieso de play-offs halen. Tegen ploegen als Boom en Namen moeten we dit jaar eens kunnen stunten. Ik ga studeren in Gent. Daar zal ik op donderdag bij Vibe gaan eten. Als zussen komen we eigenlijk heel goed overeen.”

“We zien Gentson als een project”, zegt Vibe ten slotte. “Het is de bedoeling om verder te bouwen en de jeugd mee te integreren in de groep. We mogen misschien wel op de play-offs mikken met deze ploeg. Dit is toch een mooi doel.” (ELD)

Zaterdag 21 september om 18 uur, Sporthal De Treffer: G&V Breakpoint Basket Waregem – Amon Jeugd Gentson.

The post Duel in hoogste klasse tussen de zusjes Kato en Vibe Bevernage: “Basket leeft in onze familie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Anderlecht al zeker zonder linksachter Augustinsson tegen Charleroi

Na de 1 op 9 voor Anderlecht en het verlies dinsdagavond tegen RC Genk (0-2) staan paars-wit en Brian Riemer onder zware druk. Winnen tegen Charleroi is een must, maar de Zebra’s zijn met 12 op 21 niet slecht aan het seizoen begonnen en staan zelfs derde. Kan Anderlecht de rug rechten of wordt het helemaal warm onder de voeten

Lees meer »

Politie zet voortaan ‘snuffelaars’ in tegen drugs in het verkeer

De politie wil met een nieuw apparaat – een soort drugssnuffelaar – de strijd tegen drugs in het verkeer gerichter en efficiënter maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat om toestellen waarmee snel sporen van drugsgebruik kunnen opgespoord worden op bijvoorbeeld de handen of op onderdelen van de wagen, zoals het stuur.

Lees meer »

9 doden en 2.750 gewonden in Libanon nadat Hezbollah-biepers massaal ontploffen: “Extreem zorgwekkende escalatie”, aldus VN

In Libanon zijn dinsdag zeker 2.750 mensen gewond geraakt toen hun Hezbollah-biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) tegelijk ontploften. Er zijn ook 9 mensen dood door de “mysterieuze” massale explosies. Naast burgers en artsen zijn er vooral honderden Hezbollah-militanten onder de slachtoffers, ook hooggeplaatste leden. De machtige Libanese militie, bondgenoot van Hamas, wijst

Lees meer »

Drugdealer (35) krijgt celstraf met uitstel maar speelt auto kwijt

Een 35-jarige man uit Gistel heeft twaalf maanden cel en 8.000 euro boete, beiden met uitstel, gekregen omdat hij in opdracht van een Oostendenaar onder andere drugs leverde in de Westkust. De rechter verklaarde ook de auto van de man verbeurd. T.V. had een opvallende verklaring voor de feiten. “Ik heb leukemie en heb 50.000 euro schulden, daarom deed ik

Lees meer »

Centrum Pollinkhove zondag volledig verkeersvrij

Het centrum van Pollinkhove is op zondag 15 september van 11:00 tot 17:00 uur zowat volledig verkeersvrij naar aanleiding van het loopevenement Dwars door Pollinkhove.
The post Centrum Pollinkhove zondag volledig verkeersvrij appeared first on KW.be.

Lees meer »

Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe”

Caroline Werbrouck (59) is sedert 1987 het gezicht van Schoonheidsinstituut en Parfumerie Gutmann in de Galerij Demeester. Nu kijkt Caroline uit naar een overnemer want gezondheidsredenen nopen Caroline ertoe om het iets rustiger aan te doen.
The post Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe” appeared first on KW.be.

Lees meer »