Drinkwater smaakt en ruikt vreemd bij sommige inwoners van Boortmeerbeek, Watergroep vindt oorzaak niet

In Boortmeerbeek heeft het kraantjeswater volgens sommige inwoners al een tijdje een vreemde geur en smaak. De Watergroep heeft het water onderzocht, maar kon de oorzaak van het probleem nog niet vinden. Het water is wel veilig, het voldoet aan alle kwaliteitseisen. 

Meer krantenkoppen in België

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »

Papa Tom, mama Katrien én dochter Kato nemen samen deel aan verkiezingen, maar niet op dezelfde lijst: “Nee, we zullen niet op elkaar stemmen”

Tom De Block (48) en Katrien Fonteyne (49) van Tom’s vishandel uit Puivelde en hun dochter Kato (19) zijn kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Maar niet op dezelfde lijst. Vader en dochter engageren zich voor Liberaal Sint-Niklaas, terwijl mama Katrien op de N-VA-lijst te vinden zal zijn. “Onze andere dochter zal niet verklappen op wie ze zal stemmen.”

Lees meer »

Wordt je voorschot straks automatisch aangepast? Dit zijn de federale onderhandelaars van plan met je energiefactuur

Energieleveranciers verplichten je voorschotfactuur automatisch aan de actuele elektriciteits- en aardgasprijs aan te passen. Dat is wat ze willen, de partijen die onderhandelen over een federale regering (N-VA, MR, Vooruit, Les Engagés en CD&V). Zo behoren torenhoge eindfacturen of grote terugbetalingen tot het verleden. HLN kon de laatste onderhandelingsnota over het thema energie inkijken: dit willen ze allemaal veranderen aan

Lees meer »

Zes verenigingen organiseren gratis gezinsfietstocht op autoloze zondag in Bredene

Zes lokale verenigingen (de Fietsersbond, Gezinsbond, Re-cycle, Femma, Ginger House en heemkring Ter Cuere) slaan op zondag 22 september de handen in elkaar in het kader van de Week van de Mobiliteit. “Samen met het gemeentebestuur en een legertje vrijwilligers bieden we de Bredenaar een gratis gezinsfietstocht aan”, opent Guido De Greef, voorzitter van de Bredense Fietsersbond.
The post

Lees meer »

Uitslaande brand in koppelbouw in Zillebeke: één huis onbewoonbaar

Een woning in de Ieperse deelgemeente Zillebeke werd woensdagnacht onbewoonbaar verklaard na een uitslaande brand op de bovenverdieping. Het gaat om een koppelbouw en ook het aanpalende huis liep wat schade op, maar dat is niet onbewoonbaar.
The post Uitslaande brand in koppelbouw in Zillebeke: één huis onbewoonbaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Apple mag oortjes gebruiken als gehoorapparaat in VS

Volwassenen met licht tot matig hoorverlies, zullen later dit jaar bepaalde AirPods, draadloze oortjes van de Amerikaanse techgigant Apple, kunnen gebruiken als gehoorapparaat. De Amerikaanse gezondheidsautoriteit (FDA) heeft daarvoor ontwikkelde software van Apple goedgekeurd.

Lees meer »