Berenloop zit dit jaar in nieuw jasje

Zondag 22 september is er tijdens de jaarlijkse kermis de 19de Berenloop. AC Beernem zorgt als organisator naast de gekende jeugdlopen voor drie afstanden met traditioneel de start en aankomst nabij O.C. De Kleine Beer.

De Berenloop blijft een stratenloop waar iedereen kan aan deelnemen, of je nu een getrainde of recreatieve loper bent, of voor het plezier wil meedoen. De deelnemers hebben dit jaar binnen een vernieuwd concept de keuze tussen drie afstanden: 15 km, 10 km of 5 km. “De Berenloop was in het verleden nog 10 kilometer. Nadien werd het voor een jaar of drie een estafetteloop. We luisteren naar het publiek, houden rekening met hun wensen en zo gaan we nu zo breed mogelijk met drie verschillende afstanden”, vertelt Peter Minne.

Afstand voor iedereen

Traditioneel wordt er aandacht besteed aan de jonge lopers. Voor hen zijn er twee Beertjesloopwedstrijden over 600 (start om 13.30 uur) voor deelnemers geboren in 2015 en later, en 1.200 meter (start om 13.50 uur) voor jongeren geboren tussen 2012 en 2014. De deelname bedraagt 5 euro. Om 14.30 uur is de start voorzien voor de drie langere afstanden. “We willen de Berenloop dit jaar zoveel mogelijk opentrekken zodat iedereen er zijn gading kan in vinden. Het parcours situeert zich nog steeds in de Bloemendalewijk nabij OC De Kleine Beer en rond de kerk van Beernem. Er is een lus van 5 en 10 kilometer. Die laatste doen de lopers van de 15 kilometer ook, met aansluitend de lus van 5 kilometer. Puur om praktische redenen, zodat ze niet door elkaar lopen en het duidelijk wordt voor de toeschouwers. We focussen op de voorinschrijvingen, maar de dag zelf kan er nog ingeschreven worden”, aldus Peter. “Er is een waardevolle goediebag voor iedere deelnemer en geldprijzen en een naturaprijs voor wie bij de dames en heren op het podium komt, zij het niet in een leeftijdscategorie.” De prijs is 12 euro. Tot en met vrijdag 20 september kan je inschrijven. De dag zelf tot 14 uur betaal je 17 euro. (ACR)

www.acbeernem.be/berenloop

The post Berenloop zit dit jaar in nieuw jasje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Arne Engels doet met de perfect getrapte corner Rod Stewart en Celtic-fans helemaal uit de bol gaan

Geweldig moment voor Arne Engels. De Rode Duivel (21) mocht opnieuw rekenen op een basisplaats bij Celtic in de Champions League-match tegen Slovan Bratislava en bedankte zijn trainer Brendan Rodgers voor het vertrouwen. Na zeventien minuten de perfect getrapte corner op het hoofd van Liam Scales: 1-0. De 60.000 fans in Celtic Park uit de bol, waaronder ook de iconische

Lees meer »

Expo ‘Kerkewerk’ onthult boeiende kerkschatten

Onlangs was er in de vooravond de officiële opening in aanwezigheid van federaal volksvertegenwoordiger en schepen Nathalie Muylle van de tentoonstelling ‘Kerkewerk… de kerkschatten onthuld’. De expo kadert in 100 jaar Sint-Petrus en Pauluskerk.
The post Expo ‘Kerkewerk’ onthult boeiende kerkschatten appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Flandriens pakken uit met wielerritten voor e-bikefietsers

Vlaanderen telt veel wielertoeristenclubs, maar weinig verenigingen voor fietsers met een e-bike. In Torhout is dat wel het geval. Daar zijn De Flandriens actief. Geen grote club, want hij telt maar acht leden. Maar die vormen een hechte e-bikevriendengroep. Voorzitter is Peter Blondeel (61) uit de Karel de Ghelderelaan.
The post De Flandriens pakken uit met wielerritten voor e-bikefietsers

Lees meer »

Familie De Ly heeft een plaats in geschiedenisboek van KSV Jabbeke (2A): “Geduldig wachten op doorstroming”

Voorzitter Chris Bourgois is een man met een plan. Toen zijn vlaggenschip promoveerde naar eerste provinciale, bleef hij zweren bij zijn eigen jongeren en attractief voetbal. Opnieuw in tweede beland, slaagde toenmalig T1 Steve Stellamans er niet in de motor aan te zwengelen en koos voor een vertrek. In zijn plaats stelde de preses met Bart Van Hecke een hoog

Lees meer »

Anima Eterna zet oprichter aan de deur, Jos van Immerseel (79) kondigt “juridische stappen” aan: “Moord op levenswerk”

Jos van Immerseel, dirigent en oprichter van Anima Eterna, heeft alle aantijgingen ontkend die de raad van bestuur van het Brugse orkest tegen hem geuit heeft. “Dit ontslag komt als een bom bij mij aan. Het is ook broodroof, ik heb geen inkomen meer”, reageert van Immerseel. Hij heeft de Antwerpse strafpleiter Walter Damen in de arm genomen. De advocaat

Lees meer »

Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League

Lokeren-Temse heeft vrijdagavond zijn eerste punt in de Challenger Pro League geboekt. De promovendus behaalde op de vierde speeldag een 2-2-gelijkspel tegen Patro Eisden. Tegelijkertijd kwamen ook Club NXT en Seraing niet verder dan een puntendeling. Hun wedstrijd eindigde op 1-1.
The post Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League appeared first on KW.be.

Lees meer »