België vraagt Europa uitstel voor begroting tot eind dit jaar

14:49 De Belgische regering heeft de Europese Commissie gevraagd om de begrotingsplannen voor de komende jaren niet op 20 september te moeten overmaken, maar pas tegen het jaareinde. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Babynijlpaard Moo Deng uit Thaise zoo gaat viraal op sociale media, maar betaalt er de prijs voor: “Gedrag van bezoekers is wreed en gevaarlijk”

Het kleine nijlpaard Moo Deng uit de Khao Kheow Open Zoo in Thailand is een ware hit op sociale media. Bezoekers delen massaal beelden van het dier. Het zorgt voor lange rijen bij de dierentuin, de bezoekersaantallen zijn zelfs verdubbeld. Maar er is ook een keerzijde, het nijlpaardje wordt niet altijd goed behandeld.

Lees meer »

Leven tussen deadlines: “Ik zou rebels en ongebreideld leven… maar dat is niet helemaal gelukt”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

De balans | Michèle George, amazone

18:30 Op de Paralympische Spelen in Parijs won amazone Michèle George (50) twee gouden medailles. Daarmee werd ze voor de vierde keer op rij kampioen, goed voor zeven gouden medailles. Hier maakt de strafst…

Lees meer »

Diamant voor Erna en André

Op zaterdag 24 augustus werd de diamanten bruiloft gevierd van André Verlinde en Erna Seynaeve. Het koppel trad op 12 augustus 1964 in Ichtegem in het huwelijk. De viering vond plaats in het gemeentehuis. (MM/foto MM)
The post Diamant voor Erna en André appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gokbedrijven en amateurclubs slaan handen in elkaar, maar wat als binnenkort de regels verstrengen? “Andere sponsors vinden ze gewoon niet meer”

Het is vanaf 1 januari 2025 gedaan met gokreclame op de borst van voetbalspelers. Volgens het Koninklijk Besluit op gokreclame van 27 februari 2023 mag er vanaf dan enkel een klein logo zonder slogan op het shirt staan. Niet alleen profclubs worden getroffen door de regels; het lijkt erop dat steeds meer gokbedrijven de weg naar het amateurvoetbal vinden. Maar

Lees meer »