Baby overleden in Avelgem, vader aangehouden voor opzettelijke slagen met dood tot gevolg

In het UZ Gent is maandag een baby van vier maanden overleden. De vader van het kind, een 29-jarige man uit Avelgem, is aangehouden. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen.

 

Meer krantenkoppen in België

Aantal eerstejaars toegenomen aan alle Vlaamse universiteiten: vooral klassieke faculteiten populair

Het aantal generatiestudenten neemt dit academiejaar toe aan alle Vlaamse universiteiten. Generatiestudenten zijn 18-jarigen die voor de eerste keer voor het hoger onderwijs kiezen. Dat blijkt uit de voorlopige inschrijvingscijfers. Ook het aantal nieuwe niet-generatiestudenten en internationale studenten stijgt. Vooral studies in Geneeskunde, Rechten en Economie zijn populair.

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Lokaal kunsttalent exposeert in glazen container

Naast OC de Stekke staat een glazen container. Een beetje vreemd op het eerste gezicht. Wie nader toekijkt ziet schilderijen hangen: kleurrijke landschappen, van de hand van Roland Plasman. Het Wevelgemse Atelier voor Plastische Kunsten lanceert immers een uniek kunstproject waarbij deze tijdelijke container wordt omgetoverd tot een inspirerende tentoonstellingsruimte. “Ik startte in 1986 met
The post Lokaal kunsttalent

Lees meer »

Leven tussen deadlines: “Ik zou rebels en ongebreideld leven… maar dat is niet helemaal gelukt”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding

Na twee speeldagen bezet VVC Beernem A de leidersplaats in derde provinciale B. Nu staat een loodzware verplaatsing naar Zerkegem op het programma. “Er loopt veel meer concurrentie rond in vergelijking met vorig kampioenschap”, zegt Michiel Bourgois.
The post VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Eerste stap gezet voor creatie van een waterplein in Adinkerke

Op de gemeenteraad van september is een samenwerkingsovereenkomst tussen het lokaal bestuur, de Vlaamse Waterweg en Wegen en Verkeer West-Vlaanderen goedgekeurd, voor een studie om een verkeersveilig waterplein in Adinkerke te creëren.
The post Eerste stap gezet voor creatie van een waterplein in Adinkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die naaktfoto’s van minderjarig ex-liefje verspreidde

Een 23-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank zes maanden voorwaardelijke celstraf gekregen omdat hij naaktfoto’s van zijn Noorse ex-liefje verspreidde. Op het moment dat de foto’s genomen worden was het meisje amper veertien jaar.
The post Voorwaardelijke celstraf voor twintiger die naaktfoto’s van minderjarig ex-liefje verspreidde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wim Desender sluit zich aan bij Voor Groot Middelkerke

Wim Desender uit Lombardsijde sluit zich aan bij Voor Groot Middelkerke, het nieuwe gemeentelijk politiek initiatief van onder meer lijsttrekker Hans Vanheste, Kimberly Michel, Christian Dobbelaere, Steve Mommerency, Nele Senesael en Filip Soetaert.
The post Wim Desender sluit zich aan bij Voor Groot Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »