Amerikaanse centrale bank grijpt fors in en verlaagt rente voor het eerst sinds 2020

De Amerikaanse centrale bank heeft de rente in de Verenigde Staten voor het eerst sinds 2020 verlaagd. De stevige renteknip, een verlaging met een half procentpunt naar een niveau van tussen de 4,75 en 5,00 procent, moet de grootste economie ter wereld vitaal houden nu de strijd tegen de inflatie lijkt te zijn gestreden.

 

Meer krantenkoppen in België

Koen Crucke trekt met MC Spaghetti naar Nederland: “Er zijn enkele aanpassingen nodig, maar minimaal”

Koen Crucke (72) trekt met z’n alter ego de grens over. Met een overvolle agenda gaat Discobar Joossens ft MC Spaghetti nu ook internationaal. Na hun 100ste optreden op de Antwerp Pride is hun populariteit ook bij onze noorderburen gestegen en daarom sloten ze een deal met een Nederlands boekingkantoor. “Pubers, twintigers, dertigers, veertigers… Ze gaan allemaal uit hun bol.”

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters te slim af, parket waarschuwt: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van ‘bankmedewerkers’ die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien, waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel in

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

MATCHCENTER. Ontdek alle uitslagen, de stand én alle beelden van de Champions League-avond, alleen op HLN!

De vernieuwde Champions League is vanavond van start gegaan. Hieronder kan u alle wedstrijden van de eerste speeldag terugvinden in een handig overzicht. Na de matchen vindt u hier ook de eerste blik op het (voorlopige) klassement, waarin Juventus en Aston Villa voorlopig leiden. Bij HLN zit u vanaf 23u ook goed voor de beelden van alle doelpunten en hoogtepunten.

Lees meer »

Straks uitspraak over mislukte staatsgreep in Congo, Belg riskeert doodstraf

Een militaire rechtbank in de Congolese hoofdstad Kinshasa spreekt zich vrijdag uit in het proces over de mislukte staatsgreep van eerder dit jaar. Verschillende buitenlanders, onder wie ook de Belgische militaire expert Jean-Jacques Wondo, staan daar terecht. Wondo riskeert de doodstraf. Hij zou zich schuldig gemaakt hebben aan terrorisme en steun aan gewapende groepen. Zijn familie lanceerde vorige week nog

Lees meer »

Zussen Marlies en Lien openen de deuren van ‘Barsista’ in Roeselare: “We gaan voor gezonde en verse producten”

Maandag 23 september openen de zussen Lien (30) en Marlies Verhelst (27) de deuren van Barsista langs de Westlaan in Roeselare. In hun nieuwe zaak kunnen mensen genieten van een ontbijt, een lunch of een lekkere koffie. “We gaan voor gezond en vers, maar de gebruikelijke zoetigheden zullen hier zeker niet ontbreken.”
The post Zussen Marlies en Lien openen

Lees meer »

Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor

De politie heeft een jongeman opgepakt die onheilspellende teksten verstuurde op sociale media, met beelden van de school Sint-Andreaslyceum (SASK) in Sint-Kruis-Brugge. Het parket van Oost-Vlaanderen dat het onderzoek voert, bevestigt dat de man is meegenomen voor verhoor.
The post Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Courtois en co geven Stuttgart lesje in efficiëntie, heerlijke streep van Debast zet Sporting op weg naar zege tegen Lille

Courtois en co hadden in hun eerste wedstrijd van de Champions League hun handen vol met de Duitse vicekampioen Stuttgart. Toch wisten ze in het slot alsnog de partij naar zich toe te trekken dankzij goals van Rüdiger en Endrick (3-1). Zeno Debast zorgde met een prachtig afstandschot mee voor de 2-0-zege van zijn Sporting Lissabon tegen het Lille van

Lees meer »