Aanval met ontploffende biepers was mogelijk oorlogsmisdaad, maar “moeilijk om te bewijzen dat burgers met opzet getroffen werden”

De aanval met biepers op duizenden Hezbollah-leden is mogelijk een oorlogsmisdaad. Dat zeggen 2 experten oorlogsrecht. Dat bewijzen is wel heel moeilijk. Als Israël daadwerkelijk achter de aanval blijkt te zitten, is het nog maar de vraag of het zich daar ooit voor zal moeten verantwoorden. 

Meer krantenkoppen in België

Man (62) belandt in water tijdens wandeling met hond in Brugge: slachtoffer in kritieke toestand afgevoerd

In Brugge is maandagnamiddag een 62-jarige man uit het water gehaald. De zestiger was met zijn hond aan het wandelen toen hij op een vooralsnog onduidelijke manier in de brede gracht sukkelde. Hij werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis.
The post Man (62) belandt in water tijdens wandeling met hond in Brugge: slachtoffer in kritieke toestand afgevoerd

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aange­klaagd voor sekshandel en afpersing: “Meer dan 1.000 flessen glijmiddel en babyolie in beslag genomen”

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Combs verschijnt naar verwachting dinsdag voor de rechter in Manhattan.

Lees meer »

Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

Oud Radio Rolariusmedewerkers richten productiehuis op

Tijdens de uitzendingen van Radio Vandewalle in juli kwam ook Radio Rolarius weer een dagje in de ether. Dat lokte zoveel reacties uit dat de medewerkers en deejays van toen nu een productiehuis oprichten. “Het moet een online te raadplegen audio-archief worden.”
The post Oud Radio Rolariusmedewerkers richten productiehuis op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groeve Grote Berg in Riemst definitief beschermd: “Goede zaak voor de inwoners die erboven wonen”

Mergelgroeve Grote Berg in Zussen, in Riemst, wordt definitief beschermd, als monument maar ook als cultuurhistorisch landschap. Dat heeft Vlaams minister Mathias Diependaele (N-VA), bevoegd voor onroerend erfgoed, beslist. De mergelgroeve, 60 ha groot, kreeg eerder al een voorlopige bescherming. Boven de groeve liggen 148 eigendommen. Ook voor de eigenaars van die eigendommen is de bescherming goed nieuws.

Lees meer »

Berenloop zit dit jaar in nieuw jasje

Zondag 22 september is er tijdens de jaarlijkse kermis de 19de Berenloop. AC Beernem zorgt als organisator naast de gekende jeugdlopen voor drie afstanden met traditioneel de start en aankomst nabij O.C. De Kleine Beer.
The post Berenloop zit dit jaar in nieuw jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

MULTILIVE CHAMPIONS LEAGUE. Courtois houdt Real voor rust recht tegen Stuttgart, tienkoppig Lille kijkt tegen achterstand aan in Lissabon

Op dit moment begint ook titelverdediger Real Madrid zijn Champions League-campagne. Tegenstander van Thibaut Courtois en co in Bernabéu is Duits vicekampioen Stuttgart. Ook Rode Duivels Zeno Debast en Thomas Meunier staan tegenover elkaar in Sporting Lissabon-Lille. Beide wedstrijden kan u op de voet volgen in deze multilive!

Lees meer »

Jo Vally krijgt tijdens optreden op het Kustschlagerfestival ‘De Lage Landen Muziek Award 2024’ uit handen van burgemeester Bram Degrieck

Woensdagnamiddag vond de derde en laatste editie van het Kustschlagerfestival 2024 plaats in Plopsa De Panne. Net op het einde van het optreden van Jo Vally volgde er voor deze artiest uit Meise nog een verrassing.
The post Jo Vally krijgt tijdens optreden op het Kustschlagerfestival ‘De Lage Landen Muziek Award 2024’ uit handen van burgemeester Bram Degrieck appeared

Lees meer »

Cycloon Boris eist eerste dodelijke slachtoffers: 4 mensen komen om bij overstromingen in Roemenië

In Roemenië zijn al zeker 4 mensen omgekomen na zware overstromingen bij de doortocht van cycloon Boris, die op dit moment over Centraal-Europa trekt. Een persoon is nog vermist. Volgens de weerdiensten wordt het zwaartepunt van de storm deze avond en nacht verwacht, met mogelijk de ergste overstromingen in decennia. Ook Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Duitsland en Polen zetten zich schrap

Lees meer »