Trajectcontrole in doortocht Beselare sinds maart bewijst meteen zijn nut: “65 Franse bestuurders kregen in het begin tien tot twaalf boetes”

De trajectcontrole in de Wervik- en Beselarestraat in de bebouwde kom van Beselare heeft sinds begin maart al flink wat opgeleverd. Er zijn tot ongeveer 20 augustus al 605 boetes verstuurd. “Daarvan zijn er ondertussen 400 betaald”, aldus schepen van Mobiliteit Koen Meersseman (#Team8980) op de gemeenteraad in Zonnebeke. “De investering rendeert. Er zijn 65 Franse bestuurders die in het begin tien tot twaalf boetes kregen.”

Er staan in de doortocht over een afstand van zo’n 1,4 kilometer op de drukke gewestweg (N303) twee camera’s waartussen je maximum 50 kilometer per uur mag rijden. Die camera’s meten sinds begin maart de snelheid van het verkeer. Wie te snel rijdt, krijgt een boete in de bus. De boetes voor snelheden tussen 56 en 70 kilometer per uur komen terecht in de gemeentekas. De laagste boete is 53 euro, de hoogste 163 euro. Vanaf 71 kilometer per uur is er politionele opvolging.

“De eerste maand ging het om 314 boeten, waarvan de helft voor Fransen”, zegt de bevoegde schepen. “Ondanks een uitgebreide campagne om de trajectcontrole aan te kondigen. Ondertussen is het aantal teruggevallen tot drie per dag. Het effect van de trajectcontroles is zeer groot. Het evolueert op een goede manier. De gemiddelde snelheid doorheen de dorpskern bedraagt nu 46 kilometer per uur.”

Zuiderburen

In de doortocht van Beselare komen ook veel Fransen voorbij. Het gaat in dat geval om woon-werkverkeer. Fractieleider Luk Hoflack (InSamenSpraak) wees eerder tijdens de gemeenteraad op de overlast die de Franse chauffeurs vaak veroorzaken. “Tijdens het wisselen van ploegen rijden ze met zes of zeven achter elkaar te snel door Beselare”, zegt Luk. “Ik vraag me af of ze gaan betalen voor snelheidscontroles tijdens de trajectcontrole.”

Om de boeten van onze zuiderburen te innen, schakelt de gemeente waar nodig een gerechtsdeurwaarder uit Frankrijk in. Franky Bryon (InSamenSpraak) wees tijdens de gemeenteraad op de vaak hoge snelheid na het verlaten van de trajectcontrole richting Molenaarelst en Zonnebeke. Daar is het zone 70 en dringen controles zich ook daar op.

The post Trajectcontrole in doortocht Beselare sinds maart bewijst meteen zijn nut: “65 Franse bestuurders kregen in het begin tien tot twaalf boetes” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

MATCHCENTER. Ontdek alle uitslagen, de stand én alle beelden van de Champions League-avond, alleen op HLN!

De vernieuwde Champions League is vanavond van start gegaan. Hieronder kan u alle wedstrijden van de eerste speeldag terugvinden in een handig overzicht. Na de matchen vindt u hier ook de eerste blik op het (voorlopige) klassement, waarin Juventus en Aston Villa voorlopig leiden. Bij HLN zit u vanaf 23u ook goed voor de beelden van alle doelpunten en hoogtepunten.

Lees meer »

Italiaanse streek Emilia Romagna geteisterd door overstromingen: depressie Boris slaat ook in Zuid-Europa toe

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt: Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigt code rood af. De Noord-Italiaanse streek wordt geteisterd door overstromingen. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer.

Lees meer »

Duitse toeriste voor West-Afrikaanse kust gedood door haai

Een Duitse toeriste is maandagavond omgekomen nadat ze door een haai aangevallen werd. De 30-jarige vrouw bevond zich aan boord van een catamaran, 278 km ten zuidwesten van het eiland Gran Canaria en voor de kust van het betwiste gebied Westelijke Sahara, toen de haai aanviel.

Lees meer »

Cycloon Boris zorgt óók voor plezier, zo getuigt dit Vlaamse gezin in Oostenrijk: “In zeven jaar nog nooit meegemaakt”

Boris zorgt voor ellende alom in Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië, maar ook voor plezier. In Mühlbach am Hochkönig, een dorp in het Oostenrijkse Salzburger Land, gingen Bart Van Hombeek (39) en zijn zoon Marcel (5) vandaag gewoon snowboarden. “Er lag op sommige plekken een meter sneeuw. En vorige week zaten we nog in onze t-shirt in de tuin.”

Lees meer »

Tante getuigt op assisenproces over dood mentaal beperkte Heidi: “Ze kon zwemmen als een vis, ik geloofde het niet”

Volgens Inge Reyntjens was haar zus Heidi in april 2019 het water gevallen in het kanaal Dessel-Schoten en toen verdronken, maar wetsdokter Werner Jacobs vertelde maandag op het assisenproces dat er meer gebeurd was dan dat. Ook de tante van Inge en Heidi getuigde maandag tijdens het proces. Inge staat deze week samen met haar ex Daisy V.M. terecht voor

Lees meer »