Terugval van Tommelein geen verrassing voor veel inwoners: “Het is misschien niet allemaal zijn schuld, maar hij is wel verantwoordelijk”

De terugval van burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) in onze stadspeiling doet amper monden openvallen in de straten van Oostende. “Die zone 30 dient om geld uit onze zakken te kloppen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Oververhitte batterijen of kleine explosieven geplaatst: hoe konden honderden beepers in Libanon ontploffen?  

Nu in Libanon duizenden mensen gewond zijn geraakt en meerdere doden zijn gevallen nadat de beepers van tal van Hezbollah-leden zijn ontploft, wordt er gekeken naar hoe dat is kunnen gebeuren. Volgens professor computerbeveiliging en cryptografie Bart Preneel (KU Leuven) lijkt het waarschijnlijk dat de Israëlische inlichtingendienst Mossad de toestellen wist te onderscheppen en er explosieven in heeft geplaatst. Maar

Lees meer »

Johan Vanslembrouck is voorzitter af bij Beweging.net: “Zijn realisaties zijn waardevol”

Onlangs werd Johan Vanslembrouck (68) gehuldigd als voorzitter van Beweging.net. Hij gaf na meer dan 15 jaar de voorzittershamer door aan Caroline Kimpe. “Hoe langer je blijft, hoe langer je vernieuwing in de weg staat”, vindt Johan. “Hij is hét voorbeeld van de vrijwilliger die nooit aan zichzelf denkt”, prijst Anuschka Dildick, stafmedewerker van Beweging.net, de afscheidnemende voorzitter.
The

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.
The post Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dam in Polen dreigt te overstromen: “Laatste kans om te evacueren” – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »

53-jarige fietser komt om bij aanrijding

In Kontich is vrijdagavond een 53-jarige man om het leven gekomen toen hij op de fiets in aanrijding kwam met een wagen. Dat bevestigt de lokale politiezone Hekla. De 24-jarige bestuurder van de wagen bleef ongedeerd.

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

23ste Kinderfoor is met net geen 3.000 kinderen opnieuw schot in de roos

Spelen, ravotten, knutselen en deelnemen aan activiteiten die meestal voor volwassenen zijn, dat is in een notendop hoe de Kuurnse Kinderfoor kan omschreven worden. Het zonnige weer en het uitgebreide aanbod aan activiteiten zorgden er alvast voor dat afgelopen zondagnamiddag bijna 3.000 kinderen deelnamen aan de 23ste editie van de Kinderfoor, die dit jaar voor de eerste maal plaatsvond in

Lees meer »