Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor”

Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is de politie uitgerukt naar een Brugse school nadat er online mogelijk verontrustende berichten werden onderschept. Maandag was dat het geval in de Maricolen in de Brugse binnenstad. Een minderjarig meisje werd daar meegenomen voor verhoor.

Is het toeval of kopieergedrag? Dat zal moeten blijken uit het verdere onderzoek. Feit is wel dat de Brugse politie maandag uitrukte richting de Maricolen nadat er online berichten werden opgepikt door de directie die op Snapchat werden verstuurd. De afzender bleek een minderjarige leerlinge te zijn. Zij verstuurde de verontrustende berichten die al snel de ronde deden en zo bij de directie eindigden. Zij namen geen risico en alarmeerden ook meteen de politie. “We zijn ter plaatse gegaan en daar was al snel duidelijk dat er van een verontrustende situatie gelukkig geen sprake was”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter. “De minderjarige leerlinge werd wel meegenomen voor verder verhoor.” Omdat het om een minderjarige gaat, kan de politie geen verdere informatie kwijt.

Ex-leerling

Opvallend is wel dat het al de tweede keer is op enkele dagen tijd dat de politie moet uitrukken voor een potentieel gevaarlijke situatie na berichten op sociale media. Afgelopen vrijdag was dat al het geval in SASK. Een 23-jarige ex-leerling had verontrustende berichten online gepost en omdat hij al gekend was bij het gerecht gingen meteen alle alarmbellen af. Hij kon na een zoekactie aangetroffen worden in de buurt en werd aangehouden. Al zijn er wel geen concrete aanwijzingen dat hij plannen had om anderen in gevaar te brengen. Hij was ook niet gewapend. (MM)

The post Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Chantal schreef boek over familie Degezelle

De nakomelingen van het echtpaar August en Silvia Degezelle-Deslé komen op zaterdag 21 september bijeen voor een familiefeest. “Het wordt net als 26 jaar geleden weer een ‘gezellig’ feest”, blikt Chantal Depaemelaere vooruit. De achterkleindochter van de stamouders stelde voor deze gelegenheid een familieboek samen.
The post Chantal schreef boek over familie Degezelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van extreme regen tot 2 meter sneeuw: code rood in 6 Europese landen voor explosieve weersitua­tie

Na een zeer warme zomer in Centraal-Europa heeft de herfst nu een stevige greep op het continent. Momenteel ontplooit er zich daar een explosieve weersituatie die zal zorgen voor extreme neerslag in Centraal- en Oost-Europa. In heel wat landen worden er op sommige plekken meerdere maandsommen aan neerslag verwacht op enkele dagen tijd. In de Oostelijke Alpen is zelfs één

Lees meer »

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

Theo Francken schrikt zich een hoedje van reacties op z’n selfie bij de droogkast: “Zonder die foto nooit geweten dat ik leiding moest laten controleren”

Een selfie kan soms verstrekkende gevolgen hebben. Was Theo Francken benieuwd of zijn volgers hem instructies konden geven hoe de was proper te krijgen, dan is hij nu benieuwd of hij in z’n kelder is blootgesteld aan gevaarlijk asbest, dodelijk spul waar in Vlaamse bouwsels nog meer dan 2 miljoen ton van zit verstopt. Hoe herken je asbest? En wat

Lees meer »

Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat zowel vertrouwd als verrassend vernieuwend is”

Van donderdag 19 tot en met maandag 23 september wordt de site van het Koksijdse gemeentehuis ondergedompeld in een bloemendecor voor het driejaarlijkse bloemenevenement ‘Koket Koksijde’. Voor deze florale editie ging de gemeente Koksijde opnieuw in zee met Floraliën Gent en liet zich inspireren door Paul Delvaux.
The post Bloemenevenement laat zich inspireren door kunstenaar Paul Delvaux: “Feest dat

Lees meer »

Franse supermarktmedewerkers vinden 40 kilogram cocaïne tussen levering bananen

Woensdag was niet zomaar een werkdag voor de medewerkers van de supermarktketen Grand Frais in het Franse dorp Beaune. Tijdens het uitladen van een bananentransport stuitten ze op minstens 10 kilogram cocaïne. Dat bevestigde het parket van Dijon op vrijdag. Ook in drie andere filialen van de supermarktketen werden pakketten cocaïne aangetroffen, waardoor het totaal vermoedelijk op 40 kilogram uitkomt.

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »