Nieuwe VR-kijker in Brugge vertelt volgend hoofdstuk over de Verdwenen Zwinhavens

De zes virtual reality kijkers van het project ‘Verdwenen Zwinhavens’ werden sinds de start in 2021 al 217.500 keer bekeken. Dinsdagnamiddag werd ter hoogte van de Koninklijke Stadsschouwburg, op de hoek van de Vlamingstraat en de Adriaan Willaertstraat, een zevende VR-kijker onthuld, als volgend hoofdstuk in een boeiend historisch verhaal.

De nieuwe VR-kijker brengt de bezoeker naar het kloppende financiële hart van middeleeuws Brugge: het Beursplein anno 1453. Samen met de VR-kijker op het nabijgelegen Jan Van Eyckplein en de augmented reality tafel in het Stadhuis ontstaat een route door de stad die de middeleeuwse metropool tot leven wekt.

Meer info over het project Verdwenen Zwinhavens en de gelijknamige fietsroute via www.verdwenen-zwinhavens.be. (CGRA)

The post Nieuwe VR-kijker in Brugge vertelt volgend hoofdstuk over de Verdwenen Zwinhavens is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lode Hullebusch wordt volgend seizoen nieuwe voorzitter van Zulte Waregem

Lode Hullebusch wordt volgend seizoen de nieuwe voorzitter van Zulte Waregem, zo bevestigt de tweedeklasser woensdag via sociale media. De 44-jarige Hullebusch neemt de fakkel over van Carl Ballière, die meer dan tien jaar aan het roer stond bij Essevee.
The post Lode Hullebusch wordt volgend seizoen nieuwe voorzitter van Zulte Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Dode en tientallen gewonden in Charkiv door Russische luchtaanval

Een vrouw werd gedood en tientallen mensen raakten gewond bij een Russische luchtaanval op de Oost-Oekraïense stad Charkiv. Dat maakten de autoriteiten zondagavond laat bekend. De Russische ex-president Medvedev dreigt ondertussen om Kiev te toveren in “gigantische gesmolten plek” als westerse langeafstandswapens worden ingezet om Rusland aan te vallen. Rusland en Oekraïne hebben na onderhandelingen wel elk 103 gevangenen aan

Lees meer »

Proces over Fransman die zijn vrouw drogeerde en liet verkrachten opnieuw uitgesteld

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pelicot was maandagochtend niet op hoorzitting, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »

Federaal parlement aan de slag zonder nieuwe regering: hebben parlementsleden nu vrij spel? “Ik denk niet dat er veel beslist zal worden” 

Vandaag komt het federaal parlement voor het eerst weer samen sinds de zomer. In normale tijden hebben de regering en de partijen veel grip op welke wetten het parlement goedkeurt. Door de lange formatie blijft een nieuwe regering voorlopig uit. Hebben parlementsleden nu meer vrijheid om zelf initiatief te nemen? En zorgt de abortuskwestie straks voor vuurwerk in het halfrond?

Lees meer »

Reconstructie voor dood van Annie De Poortere in 1994 van start, verdachte (78) doet niet mee

De reconstructie in de zaak van de dood van Annie De Poortere in 1994 in Sint-Martens-Latem ging woensdagochtend van start zonder de verdachte. De medewerking van de verdachte, haar toenmalige echtgenoot, de 78-jarige H.D., was van doorslaggevend belang omdat zijn verklaring centraal staat en er geen getuigen meer zijn die de man kunnen tegenspreken. Het is nog afwachten wat de

Lees meer »

Ook Europese Unie “zeer ongerust” over terdoodveroordelingen in Congo

De Europese Unie zegt met “grote bezorgdheid” kennis genomen te hebben van de “nieuwe terdoodveroordelingen” in Congo. Vorige week vrijdag werden 37 mensen, onder wie ook de Belg van Congolese origine Jean-Jacques Wondo, veroordeeld tot de doodstraf omdat ze volgens het Congolese gerecht betrokken waren bij een mislukte staatsgreep eerder dit jaar.

Lees meer »

Venezuela roept ambassadeur in Spanje terug voor overleg

Venezuela heeft haar ambassadeur in Spanje teruggeroepen voor overleg. Dat heeft de Venezolaanse minister van Buitenlandse Zaken Yvan Gil donderdag bekendgemaakt, enkele uren nadat de Spaanse premier in Madrid een ontmoeting had met de Venezolaanse opposant Edmundo Gonzalez Urrutia, die politiek asiel heeft gekregen in Spanje.

Lees meer »

Koning Filip gearriveerd aan stadion, fans kijken vooral uit naar Duplantis: “We verwachten er wel veel van”

Het is aftellen naar de Memorial Van Damme, dat voor het eerst gespreid is over twee dagen (vrijdag 13 en zaterdag 14 september) én tal van olympische medaillewinnaars naar Brussel brengt. Ook polsstokspringer Mondo Duplantis is op de afspraak, en wil het publiek opnieuw verwennen met een wereldrecord. “Ik probeer altijd voor het uiterste te gaan, en in mijn geval

Lees meer »

Jules (42) en Peter (25) stierven 30 jaar geleden bij ramp in Ramsgate: “Eigenlijk hadden ze een ferry eerder, maar de treinen staakten”

14 september is het exact dertig jaar geleden dat in Ramsgate een loopbrug naar de ferry Prins Filip richting Oostende instortte. Zes mensen lieten het leven en er vielen zeven zwaargewonden. Jules Keersmaekers (42) en Peter Vervoort (25) gingen cd’s kopen in Engeland. “Door een treinstaking in Londen moesten ze een latere overzetboot nemen”, vertelt Denise Gijsbrechts (80), de moeder

Lees meer »

De Lijn schaaft Limburgs aanbod aan flexbussen bij: frequenter buiten spitsuren en later blijven doorrijden

De Lijn wijzigt vanaf 1 oktober haar flexvervoer in de provincie Limburg. Dat laat de vervoersmaatschappij zelf weten. De Lijn heeft het over een capaciteitsverhoging. Concreet betekent dat dat de 35 Limburgse flexbussen vaker zullen rijden, en dat vooral buiten de ochtend- en avondspits. Daarnaast zullen de flexbussen ’s avonds ook later actief blijven. Vanaf 2 januari 2025 komen er

Lees meer »