Go! Freinetschool on the MOVE in Genk is 100e school die subsidie van provincie ontvangt om speelplaats te vergroenen

Go! Freinetschool on the MOVE in Genk is de 100e school in Limburg die met subsidies van het Limburgse provinciebestuur de schoolomgeving gaat vergroenen. Zoals de meeste scholen krijgt ook deze school daarvoor een subsidie van 15.000 euro. Ondertussen hebben 55 scholen hun vergroening van de speelplaats afgerond. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse gemeenten halen recordbedrag van 124 miljoen euro op met boetes

De Vlaamse steden en gemeenten hebben vorig jaar in totaal een recordbedrag van 124 miljoen euro opgehaald aan boetes. Het gaat vooral om GAS-boetes. Ter vergelijking: aan het begin van de bestuursperiode, in 2019, werd een dikke 43 miljoen euro opgehaald met gemeentelijke boetes. Dat meldt VRT op basis van cijfers van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Noord-Korea vuurt twee ballistische raketten af

Noord-Korea heeft woensdag zeker twee ballistische korteafstandsraketten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap, verwijzend naar bronnen uit het Zuid-Koreaanse leger. Ook het Japanse ministerie van Defensie bevestigt de lancering van de raketten.

Lees meer »

Sleuteloverdracht bij groepsopvang De Kikker

Vrijdag 6 september kwam Stefanie Versluys aan het hoofd van de NV Stann die de kinderdagverblijven De Kikker uitbaat. Ze volgt haar moeder Ann Seys op, die 20 jaar aan het roer stond van Kinderopvang De Kikker.
The post Sleuteloverdracht bij groepsopvang De Kikker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.
The post Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ingrid opent derde vestiging Cannelle Orange in Ploegsteert

Het begon als een passie, een droom die realiteit werd. Het groeide uit tot een succesverhaal waarbij het einde nog niet in zicht is. In Ploegsteert opende Cannelle Orange zopas de deuren. Een derde winkel voor Ingrid Saugrain, die hiermee blijft verder timmeren aan de weg. “Mijn drijfveer blijft de glimlach op het gezicht van mijn klanten.”
The post

Lees meer »

Directie zelf op de schoolbanken: 100 directieleden starten met opleiding ‘schoolleider secundair onderwijs’ aan UAntwerpen

In Antwerpen zijn 100 directieleden gestart aan de opleiding ‘schoolleider in het secundair onderwijs’. Dat is een postgraduaat dat huidige directeurs kunnen volgen om zich bij te scholen, en het is volledig volzet. "Het is belangrijk om de nodige skills te ontwikkelen om leerkrachten aan te trekken én te ondersteunen zodat ze hun job blijven uitoefenen", zegt coördinator Isabella Vinck.

Lees meer »

Unizo Roeselare organiseert politiek lijsttrekkersdebat

Op donderdag 19 september organiseert Unizo Roeselare een politiek lijsttrekkersdebat waar lokale ondernemers in gesprek kunnen gaan met de lijsttrekkers van verschillende politieke partijen. Het debat vindt plaats in Leer- en Innovatiecentrum Radar (AZ Delta) en biedt een unieke gelegenheid om te horen hoe de verschillende partijen willen bijdragen aan een positief ondernemersklimaat in Roeselare.
The post Unizo Roeselare

Lees meer »

Sportcenter Get Fit in Waregem bestaat tien jaar: “Geen traditionele fitness met een fabrieksgevoel”

In het Waregem Sport Center in de Bergstraat kun je niet naast Get Fit om. In de imposante inkomhal vind je links de mooie fitnessruimte die veel ruimte biedt aan sportievelingen die hun conditie willen verbeteren en/of op peil houden. Zaakvoerders Aaron en moeder Judith zijn trots op hun zaak die in combinatie met de zusterclub in Nazareth inmiddels tien

Lees meer »

Van feestende prins Aymeric tot fotomodel Lady Amelia: deze jonge royals zijn de sterren van het internet

Prins Aymeric (18) is de ‘royal influencer’ van de Belgische koninklijke familie, en toont zijn bevoorrechte leventje graag aan de wereld via sociale media. Zijn vader prins Laurent (60) laat dat toe, zo lang zijn posts maar geen controverse kunnen veroorzaken. Maar naast Aymeric kent de royaltywereld nog wel meer bijzondere internetfenomenen. In ‘Story’ neemt koningshuisexpert Wim Dehandschutter de populairste

Lees meer »

Davidsfonds viert 95ste verjaardag met muzikale avond

Davidsfonds Langemark vierde haar 95ste verjaardag met een muzikale avond in Den Tap. Bert Verhelle en Arnold Sercu namen iedereen op sleeptouw voor een heerlijke muzikale wandeling langs Vlaamse en Nederlandse wegen. Er werden onder andere liedjes gebracht van Miel Cools, Herman van Veen, Willem Vermandere en Wim Sonneveld. Op de foto zien we de
The post Davidsfonds viert

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

Wie moet burgers oproepen om naar stembus te gaan nu opkomstplicht is afgeschaft? Gemeentebesturen vrezen politieke neutraliteit te verliezen

Weinig gemeentebesturen doen grote inspanningen om hun burgers te overtuigen om op 13 oktober naar de stembus te gaan. Dat blijkt uit een bevraging van de UGent. De lokale overheden vrezen dat het nemen van maatregelen om de opkomst te bevorderen hun neutraliteit in gevaar kan brengen. "Wat is de grens tussen een neutrale oproep of een politieke campagne? Dat

Lees meer »