Dochter van advocaat-generaal die examenvragen doorspeelde nu voorgedragen als magistrate en dat verdeelt de gerechtelijke wereld

De voordracht van de jonge magistrate E.B. bij het parket in West-Vlaanderen verdeelt de gerechtelijke wereld. Formeel valt haar niets te verwijten. Maar haar vader bezorgde als lid van de Hoge Raad voor de Justitie examenvragen aan kinderen van bevriende magistraten.

 

Meer krantenkoppen in België

Aili Deweerd (17) is de nieuwe Wieltjesambassadeur: “Menen is niet marginaal! We hebben hier zoveel”

Aili Deweerd is sinds zaterdag 31 augustus de nieuwe Wieltjesambassadeur van Menen. De 17-jarige is trots op haar stad en gaat een mooi jaar tegemoet. Zelf denkt ze dat ze de overwinning in de wacht sleepte met haar parodie op ‘Europapa’ van de Nederlandse sensatie Joost Klein. ‘Mjinde City’ zal je voorlopig nog niet op je radio horen, maar Aili

Lees meer »

‘Will Smith’ kwam in vrede en ‘Sh?gun’ schrijft geschiedenis: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ zijn de grote winnaars van de Emmy Awards die zondagavond in Los Angeles in aanwezigheid van de genomineerden werden uitgereikt. De serie rond het waargebeurde verhaal van de stalker haalde vier awards op, de reeks ‘Sh?gun’ schreef geschiedenis en ook Jeremy Allen White viel in de prijzen met de reeks ‘The Bear’.

Lees meer »

Dit is de eerste foto van het wrak van de verongelukte Titan

Op de hoorzitting over de ramp met de Titan zijn voor het eerst beelden getoond van het wrak van de experimentele onderzeeër. “Hier is alles in orde”, waren de laatste woorden van de bemanning aan het basisschip. Kort nadien implodeerde het vaartuig. Niemand van de vijf opvarenden overleefde het.

Lees meer »

Lomme Van den Meerssche uit Tielt wint manche Beker van België voor junioren

Zijn zucht van opluchting was te horen tot in Tielt! Lomme Van den Meerssche (18) won op de Côte d’Autreppe, een klimmetje in het Henegouwse Honelles, een manche van de Beker van België voor junioren. Na diverse dichte ereplaatsen in interclubs zijn eerste ‘grote’ zege dit seizoen.
The post Lomme Van den Meerssche uit Tielt wint manche Beker van

Lees meer »

Cipier getuigt over wantoestanden in Antwerpse gevangenis: “Ze laten hier jonge poppemiekes werken. Die dagen de mannen uit, of ze het er nu om doen of niet”

Een gedetineerde wordt drie dagen gefolterd in zijn cel. Een maatschappelijk werkster wordt verkracht tijdens een één-op-één gesprek. Het lijkt wel of ze in de gevangenis van Antwerpen van incident naar incident leven. “Het voelt alsof hier permanent iemand met een kettingzaag achter ons aan loopt. We wandelen niet hoor, we lopen”, vertelt een cipier anoniem aan HLN.

Lees meer »