Dit is de licht vernieuwde Champions League-hymne, maar wat wordt er eigenlijk gezongen?

De Champions League onderging een metamorfose, dus werd ook de hymne aangepast. Herkenbaar is het zeker nog, componist Tony Britten – die ook de eerste versie maakte – veranderde slechts enkele details. Maar hoe is die legendarische hymne ontstaan? En wat wordt er gezongen? 

Meer krantenkoppen in België

Eén aflevering kost tot 400.000 euro en andere duizelingwekkende cijfers van ‘The Masked Singer’: “Duurste show van het land”

Een artistieke springplank, een risicovolle investering, een rollende geldmachine: ‘The Masked Singer’ is meer dan een liedjeswedstrijd. Nu de duurste tv-show van het land volgende week weer van start gaat, duikt HLN in de cijfers. Van de kostprijs per aflevering, vergoeding voor de deelnemers en sponsorcontracten van de partners. “De helft van ons totale marketingbudget pompen we in dat ene

Lees meer »

Ook duizenden Belgen gebruiken model in Libanon opgeblazen bombiepers

De semafoon of bieper, het ouderwetse communicatie-apparaatje dat dinsdag massaal tot ontploffing werd gebracht in Libanon en daarbij een groot aantal slachtoffers eiste, wordt ook in België nog op redelijke grote schaal gebruikt. Dat schrijft De Standaard woensdag. Hoewel de technologie inmiddels al behoorlijk is achterhaald, zijn er volgens het dagblad nog steeds zo’n 27.000 biepers in dienst in ons

Lees meer »

Gestolen eten en scherven in drinkbak van hond: Delphine reageert op oplopende spanningen in ‘Kotmadam Sarafian’

De frustraties op het kot van Barbara Sarafian bereiken een kookpunt. Vuile borden die te lang blijven staan, gestolen frangipannekes en glasscherven in de drinkbak van Sarafians hond Mike zorgen voor een gespannen sfeer. Vooral studente Lorelei (20) lijkt maar niet te aarden tussen haar kotgenoten. Delphine (20) neemt het nu op voor Lorelei, maar snapt diens keuzes niet altijd.

Lees meer »

Ieperlingen kiezen zelf de smaak van hun erfgoedboomgaard in Ypermanpark

Het Ypermanpark krijgt steeds verder vorm. Terwijl het definitief ontwerp zo goed als klaar is worden op het terrein de eerste ingrepen zichtbaar. Samen met de deelnemers van de cursus voedselbos en De Woudezel komt het toekomstig voedselbos tot leven. Ter hoogte van Sint-Jan verrijst binnenkort een erfgoedboomgaard met maar liefst 120 hoogstambomen. Op 22 september kunnen de Ieperlingen met

Lees meer »

“Mijn neus raakt verstopt aan rechtse kant van bed”: bizarre discussie zet domper op huwelijksnacht in ‘Blind getrouwd’

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

Trek eens een uniform aan op tweede Politiedag

Politie Oostende maakt zich op voor de tweede editie van de Politiedag. Op zondag 22 september kan het brede publiek verschillende disciplines en de werking van de politie van dichtbij ontdekken.
The post Trek eens een uniform aan op tweede Politiedag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Loro Piana, peperdure en discrete luxe uit Italië, nu ook bij ons te koop: “Opvallende logo’s? Dat is iets voor de nouveaux riches”

Loro Piana is het meest exclusieve modemerk ter wereld en sinds deze week is de damescollectie te koop in ons land. Nooit van gehoord? Logisch, het merk houdt zich bewust low profile – geen logo’s, geen opzichtige designs – en het is net die discretie die door de superrijken wordt omarmd. Toch hangt er een zwart randje aan het modemerk

Lees meer »

Gemeente koopt wijkschooltje in Vlissegem: “Willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”

Het gemeentebestuur van De Haan heeft, na unanieme goedkeuring in de gemeenteraad van afgelopen donderdag, de wijkafdeling van basisschool De Zeeboon in Vlissegem aangekocht. Dat sloot eind juni voorgoed de deuren na een aanhoudend leerlingentekort. “We willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”, zegt burgemeester Vandaele, die het voormalig dorpsschooltje daarmee in eerste instantie uit de handen van promotoren

Lees meer »

Opnieuw verschillende ontploffingen gehoord in Beiroet

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New

Lees meer »

Plaatsverboden tegen veroorzakers van overlast in Oostende werpen hun vruchten af: “Samen zorgen we voor een veilige stad”

Afgelopen zomer diende tegen zeven verschillende personen een plaatsverbod te worden uitgevaardigd nadat ze herhaaldelijk voor overlast zorgden nabij de Drie Gapers en Venetiaanse Gaanderijen in Oostende.
The post Plaatsverboden tegen veroorzakers van overlast in Oostende werpen hun vruchten af: “Samen zorgen we voor een veilige stad” appeared first on KW.be.

Lees meer »