BV 24/7. Koen Wauters blaast 57 kaarsjes uit en Ruben Van Gucht geniet met z’n vrouw en zoontje van Kroatië

The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV’s de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream. 

Meer krantenkoppen in België

9 doden en 2.750 gewonden in Libanon nadat Hezbollah-biepers massaal ontploffen: “Extreem zorgwekkende escalatie”, aldus VN

In Libanon zijn dinsdag zeker 2.750 mensen gewond geraakt toen hun Hezbollah-biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) tegelijk ontploften. Er zijn ook 9 mensen dood door de “mysterieuze” massale explosies. Naast burgers en artsen zijn er vooral honderden Hezbollah-militanten onder de slachtoffers, ook hooggeplaatste leden. De machtige Libanese militie, bondgenoot van Hamas, wijst

Lees meer »

Drie artsen voor rechter na plotse dood van snookerspeler Jonas (24): “Na zeven jaar hebben we nog altijd geen antwoorden”

Bruggeling Jonas Slagmulders (24) startte op 22 augustus 2017 kerngezond aan z’n werkdag als chauffeur, maar werd in de namiddag plots onwel. Twaalf uur later overleed de beloftevolle snookerspeler in het Brugse AZ Sint-Jan aan een agressieve hersenvliesontsteking. Na een klacht van z’n familie staan zeven jaar na datum drie artsen van toen voor de correctionele rechtbank. “Men had een

Lees meer »

“Gaatje” in de ozonlaag is dit jaar kleiner dan normaal

Het gat in de ozonlaag is zich pas begin deze maand beginnen vormen, later dan normaal. Dat meldt de Europese aardobservatiedienst Copernicus. Het gat is daardoor ook kleiner dan de voorgaande jaren. Dat heeft vooral te maken met de temperatuur van de stratosfeer boven Antarctica, die deze zomer bokkensprongen maakte.

Lees meer »

“Sommigen spreken me aan als ‘die van het logo’”: Supporter Niels Dumon uit De Panne ontwerpt nieuw logo van KV Diksmuide-Oostende

Het logo van KV Diksmuide-Oostende deed de voorbije tijd goed de ronde. Het is van de hand van Niels Dumon (32) uit De Panne. Bovenal grafisch ontwerper in bijberoep is Niels een grote fan van wat nog altijd als ‘Kaavéé’ wordt bestempeld. “Met het clublogo droeg ik m’n steentje bij.”
The post “Sommigen spreken me aan als ‘die van

Lees meer »

Zo’n 50 vrijwilligers maken Kuurne opnieuw een stukje mooier tijdens Week van de Duurzame Gemeente

Zaterdagochtend hebben zo’n vijftig enthousiaste vrijwilligers Kuurne weer een stukje mooier gemaakt. Dit vond plaats in het kader van de Week van de Duurzame Gemeente, met ondersteuning van Imog. Het is inmiddels de derde keer dat Kuurne deelneemt aan dit initiatief.
The post Zo’n 50 vrijwilligers maken Kuurne opnieuw een stukje mooier tijdens Week van de Duurzame Gemeente appeared

Lees meer »

Carrefour kleurt Italiaanser, en breidt ook assortiment halal uit

Carrefour kleurt dit najaar iets meer Italiaans. Eveneens in een poging zich meer van de concurrentie te onderscheiden, breidt de keten ook het aanbod halalproducten uit, met een stevige eigen productlijn. En terug van weggeweest waar die tijdens de energiecrisis was verdwenen: de kant-en-klare braadkip.

Lees meer »

Gedaan met bank spelen voor je energieleverancier? Dit willen onderhandelende partijen aan je energiefactuur veranderen

Energieleveranciers verplichten je voorschotfactuur automatisch aan de actuele elektriciteits- en aardgasprijs aan te passen. Dat is wat ze willen, de partijen die onderhandelen over een federale regering (N-VA, MR, Vooruit, Les Engagés en CD&V). Zo behoren torenhoge eindfacturen of grote terugbetalingen tot het verleden. HLN kon de laatste onderhandelingsnota over het thema energie inkijken: dit willen ze allemaal veranderen aan

Lees meer »

Papa Tom, mama Katrien én dochter Kato nemen samen deel aan verkiezingen, maar niet op dezelfde lijst: “Nee, we zullen niet op elkaar stemmen”

Tom De Block (48) en Katrien Fonteyne (49) van Tom’s vishandel uit Puivelde en hun dochter Kato (19) zijn kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen. Maar niet op dezelfde lijst. Vader en dochter engageren zich voor Liberaal Sint-Niklaas, terwijl mama Katrien op de N-VA-lijst te vinden zal zijn. “Onze andere dochter zal niet verklappen op wie ze zal stemmen.”

Lees meer »

Bewoners Westhoek houden hart vast voor een nat najaar: “Als ik terugdenk aan vorig jaar, krijg ik kippenvel”

De beelden van de verwoestende kracht van storm Boris roepen nare herinneringen op bij slachtoffers van de wateroverlast in de Westhoek vorige herfst. Ze houden hun hart vast voor wat het najaar brengt. “We hebben geen flauw idee van wat er al ondernomen is om ons beter te beschermen.”
The post Bewoners Westhoek houden hart vast voor een nat

Lees meer »