Wisselvallig met buien vandaag, maar daarna zijn we vertrokken voor een nazomertje

We krijgen maandagnamiddag vrij bewolkt weer met kans op enkele buitjes, maar stilaan meer opklaringen vanaf het westen, meldt het KMI.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang met volledige lijst naar verkiezingen

Het Vlaams Belang heeft zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. Een volledige lijst met Gregory Roelandt als lijsttrekker en Therese Vanneste als duwer, waarop verder twaalf vrouwen en nogal wat 50-plussers prijken. Rode draad door het programma lijkt een nostalgisch verlangen naar een Bredene “waar bloemenpracht regeerde en de horeca floreerde”, volgens Gregory Roelandt en Maaike Hemeleers, tweede op de

Lees meer »

Mogelijk honderden leden van Libanese Hezbollah gewond na ontploffing ‘biepers’, ook Iraanse ambassadeur als slachtoffer

In Libanon zijn mogelijk honderden leden van de militante groep Hezbollah gewond geraakt nadat hun ‘biepers’ waren ontploft. Dat melden onder meer het Britse persagentschap Reuters en het Libanese National News Agency. Een lokale veiligheidsbron heeft het over de "grootste beveiligingsinbreuk" sinds de start van het conflict met Israël, dat nog niet op het incident heeft gereageerd.

Lees meer »

Opnieuw roept een fietsfabrikant bakfietsen terug om breekbare frames

De Nederlandse fietsfabrikant Vogue roept twee typen bakfietsen terug om veiligheidsrisico’s. Het gaat om de Vogue Troy en de Vogue Journey. De fabrikant roept eigenaren op de fietsen niet meer te gebruiken en ze gratis te laten aanpassen. Vogue moet per direct stoppen met de verkoop van al zijn bakfietsen van toezichthouder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Lees meer »

Kortrijk heeft een CrossFit! “Inactiviteit is de hardnekkigste ziekte”

Zondag 15 september openen Ditmar Logghe (31) en Kimberly Coeck (31) de deuren van CrossFit LandMarck, de eerste officiële CrossFit Affiliate in de stad. Gevestigd op de iconische LandMarck site op de Pottelberg, belooft deze nieuwe fitnesslocatie een frisse wind te brengen in de wereld van beweging en gezondheid.
The post Kortrijk heeft een CrossFit! “Inactiviteit is de hardnekkigste

Lees meer »

Plaatsverboden tegen veroorzakers van overlast in Oostende werpen hun vruchten af: “Samen zorgen we voor een veilige stad”

Afgelopen zomer diende tegen zeven verschillende personen een plaatsverbod te worden uitgevaardigd nadat ze herhaaldelijk voor overlast zorgden nabij de Drie Gapers en Venetiaanse Gaanderijen in Oostende.
The post Plaatsverboden tegen veroorzakers van overlast in Oostende werpen hun vruchten af: “Samen zorgen we voor een veilige stad” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Medische interventie in gevaar gebracht door crimineel gedrag”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Gouverneurs melden zeven doden door Russische aanvallen – Ex-president Medvedev dreigt Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek”

Bij Russische aanvallen op regio’s in het zuiden, zuidoosten en oosten van Oekraïne zijn zaterdag zeker zeven mensen om het leven gekomen. Dat melden Oekraïense gouverneurs van de verschillende regio’s. De meldingen konden niet onafhankelijk geverifieerd worden. Vanuit Moskou wordt ondertussen dreigend gereageerd op de plannen over de inzet van westerse langeafstandsraketten door Oekraïne op Russisch grondgebied. De Russische ex-president

Lees meer »

Wijk Hemelsbreedte in Sinaai is ‘Beste Buurt van Vlaanderen 2024’: “Onze jongste inwoner is vannacht geboren”  

De wijk Hemelsbreedte in Sinaai, bij Sint-Niklaas, is de ‘Beste Buurt van Vlaanderen 2024’. Die werd verkozen in een wedstrijd van Radio2 waarin 5 buurten het tegen elkaar opnamen. “Elkaars wc-pot ontstoppen of het samen opnemen tegen de rest van Sinaai tijdens de Volkssportspelen, ze doen het allemaal”, vertellen juryleden Henk Rijckaert en Cath Luyten.

Lees meer »