Voor het eerst beeld getoond van wrak Titan, ook laatste woorden van opvarenden onthuld

Tijdens een hoorzitting over de ramp met de onderzeeër Titan is voor de eerste keer een beeld getoond van het wrak van het vaartuig. Dat ligt op een diepte van bijna 4.000 meter op de bodem van de Atlantische Oceaan. Ook de laatste woorden van de bemanning werden onthuld. 

Meer krantenkoppen in België

“Gaatje” in de ozonlaag is dit jaar kleiner dan normaal

Het gat in de ozonlaag is zich pas begin deze maand beginnen vormen, later dan normaal. Dat meldt de Europese aardobservatiedienst Copernicus. Het gat is daardoor ook kleiner dan de voorgaande jaren. Dat heeft vooral te maken met de temperatuur van de stratosfeer boven Antarctica, die deze zomer bokkensprongen maakte.

Lees meer »

Ic Dien bouwt een nieuwe school voor 250 studenten in Roeselare: “Eerste studenten vanaf 2026-2027”

De school voor verpleegkunde Ic Dien bouwt een nieuwe school vlak naast de stadscampus van AZ Delta. Volgend schooljaar starten de werken en als alles meezit, kunnen de eerste studenten vanaf het academiejaar 2026-2027 hun intrek nemen in de nieuwe school.
The post Ic Dien bouwt een nieuwe school voor 250 studenten in Roeselare: “Eerste studenten vanaf 2026-2027” appeared

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van succesvol ondernemer naar het OCMW. Philip (57): “Ik ben 50 miljoen euro kwijt in 6 maanden”

“Ik heb lang genoeg gezwegen.” Zakenman Philip Deutz (57) uit Sint-Niklaas beleeft zijn grootste nachtmerrie. Tot twee jaar geleden was hij een succesvolle ondernemer met meer dan twintig bedrijven in binnen- en buitenland. Geen flamboyante CEO, maar iemand die op de achtergrond werkte en in de luwte een zakenimperium uitbouwde, alles samen goed voor zo’n 50 miljoen euro. Nu is

Lees meer »

Wout van Aert, die op krukken intrede maakt voor campagne rond veilig fietsen, verbindt toekomst aan Visma-Lease a Bike

Straf contractnieuws van Wout van Aert (30). De renner van Visma-Lease a Bike heeft een “uniek” contract getekend bij de Nederlandse formatie. Van Aert, wiens huidige verbintenis tot 2026 liep, wil zo zijn carrière afsluiten bij zijn huidige ploeg. “Ik voel me hier thuis.” Vandaag maakte Van Aert op krukken ook zijn opwachting als gezicht van een campagne rond veilig

Lees meer »