Vlaams Belang met dertien kandidaten naar de kiezer in Staden: “Bereid tot samenwerking met elke partij”

In Staden dingt Vlaams Belang voor het eerst naar de gunst van de kiezer. Voormalig gemeenteraadslid Koen Demonie trekt de lijst en wist nog twaalf kandidaten rond zich te verzamelen.

Koen Demonie was in 2012 kandidaat voor N-VA bij de gemeenteraadsverkiezingen en haalde toen het op één na hoogste stemmenaantal op de lijst. Demonie stapte later uit N-VA omdat hij zich binnen N-VA totaal niet aanvaard voelde. Door het ontslag van Koen Demonie kwam Staden in een politieke impasse terecht. De toenmalige meerderheid van Open VLD, N-VA en sp.a had maar één zetel op overschot. Door het vertrek van Koen Demonie waren de drie partijen meteen hun meerderheid kwijt waardoor Staden zo goed als onbestuurbaar werd.

Politieke comeback

Koen Demonie probeerde het in 2018 met zijn eigen ‘Lijst Neutraal’, maar wist toen geen zetel in de gemeenteraad te veroveren. Demonie maakt bij de Vlaamse verkiezingen zijn politieke comeback bij Vlaams Belang. Hij werd niet verkozen, maar kreeg wel 6.541 stemmen achter zijn naam. Vlaams Belang behaalde voor het Vlaams Parlement en Federaal respectievelijk 29,4 en 28,1% van de stemmen. Demonie zegt zich gesterkt te voelen door die uitslag, maar waagt zich niet aan voorspellingen voor de stembusslag in Staden. “Het is koffiedik kijken”, aldus Koen Demonie. “We zijn ook bereid tot samenwerking met elke partij. Het wordt hoog tijd dat het cordon sanitair na meer 30 jaar eens doorbroken wordt.”

Ouderenzorg, het bouwen van een sporthal in Oostnieuwkerke, geen voorrang voor allochtonen voor sociale woningen, het aanpakken van wegen, het herwaarderen van de adviesraden en het financieel beleid van de gemeente aanpakken zijn een aantal belangrijke speerpunten.

De volledige lijst: 1. Koen Demonie; 2. Ethel Degraeve; 3. Andy Verfaillie; 4. Kevin Vermandere; 5. Katleen Slaets; 6. Steffie Deweerdt; 7. Kristine Verkruysse; 8. Francky Stroobant; 9. Ronald Bollez; 10. Virginie Martin; 11. Martine Leplae; 12. Aaron Verfaillie; 13. Kristof Willaert.

The post Vlaams Belang met dertien kandidaten naar de kiezer in Staden: “Bereid tot samenwerking met elke partij” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gedaan met bank spelen voor je energieleverancier? Dit willen onderhandelende partijen aan je energiefactuur veranderen

Energieleveranciers verplichten je voorschotfactuur automatisch aan de actuele elektriciteits- en aardgasprijs aan te passen. Dat is wat ze willen, de partijen die onderhandelen over een federale regering (N-VA, MR, Vooruit, Les Engagés en CD&V). Zo behoren torenhoge eindfacturen of grote terugbetalingen tot het verleden. HLN kon de laatste onderhandelingsnota over het thema energie inkijken: dit willen ze allemaal veranderen aan

Lees meer »

“Wij blijven Jackie steunen”: Vlaams Belang pal achter lijsttrekker in Houthulst, ondanks krasse uitspraken

“Je kan als burgemeester zeggen gene meer. En dan komen er gene meer.” De krasse uitspraken van Jackie Vercamer, lijsttrekker voor Vlaams Belang bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, wekken hevige reacties op. Vlaams Belang blijft pal achter Vercamer staan. “We zijn blij dat mensen als Jackie hun nek uitsteken”, zegt Vlaams parlementslid Stefaan Sintobin uit Brugge.
The post “Wij blijven

Lees meer »

Daarom zullen Jani Kazaltzis en James Cooke nooit een koppel worden: “Hier zijn we totaal tegenovergesteld in”

Woensdagavond is ‘Jani Kazaltzis (45) en James Cooke (39)-avond’ bij Play4. In hun gloednieuwe programma trekken de besties eropuit om enkele jobs buiten de media uit te testen. Dat verloopt niet altijd zonder slag of stoot en leidt vaak tot hilarische situaties. Wat wel opvalt, is hoe hecht de vriendschap tussen die twee mannen is. Hoeveel stress er ook mag

Lees meer »

Bakkerij Vlamynck in Knokke-Heist bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd: “Onze manier om de klanten te bedanken”

Het is wellicht een van de bekendste bakkerijen van Knokke-Heist, bakkerij Vlamynck in de Paul Parmentierlaan. En woensdag was het feest, want de bakkerij bestaat exact 50 jaar. “In vergelijking met vroeger is er véél meer concurrentie van supermarkten. De jeugd koopt en denkt vaak ook anders. Maar wij zijn overtuigd dat onze kwaliteit het verschil maakt”, zeggen Christophe (48)

Lees meer »

‘Boetekampioen’ Bart Somers verdedigt aanpak: “Iedereen vindt dat er te veel trajectcontroles zijn, maar iedereen wil er wel een in zijn buurt”

143,5 euro. Zoveel inde Mechelen vorig jaar aan boetes, pér hoofd van de bevolking. Geen enkele centrumstad die ‘beter’ doet. Het had overigens nog meer kunnen zijn, want de trajectcontrole op de Battelsesteenweg werkt al meer dan een jaar niet, en ook dat komt het stadsbestuur op kritiek te staan. “De boetes waren bedoeld om de schuldenput te dempen. En

Lees meer »

Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.
The post Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de biepers gisteren ontploften vandaag de walktietalkies van Hezbollah: opnieuw 14 doden en 450 gewonden – Israël kondigt “nieuwe fase” van oorlog aan

Op verschillende plaatsen in Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 450 gewonden en veertien doden gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. Volgens CNN en ‘The New York Times’

Lees meer »