Terminaal zieke Janis (23) krijgt bezoek van Clubspeler Brandon Mechele: “Blij dat we hem dit nog konden geven”

“Het is het laatste grote feest voor Janis, dat weten we, maar we zijn blij dat we het hem konden geven.” In Avelgem kreeg de terminale zieke Janis De Zitter het bezoek van een van zijn idolen, Brandon Mechele, speler bij Club Brugge. “Die jongen is een krijger en een voorbeeld voor ons allemaal. Ik zei dat ook graag ja om Janis een hart onder de riem te komen steken.”

Zaterdag speelde hij met Club Brugge nog tegen KV Kortrijk en zondag was voetballer Brandon Mechele al opnieuw in West-Vlaanderen. Mechele kwam naar Avelgem om de terminaal zieke Janis De Zitter een hart onder de riem te steken.

Janis is een 23-jarige jongeman die lijdt aan de zeldzame Westphal-variant van de ziekte van Huntington. Het is een aftakelingsziekte zonder kans op genezing en met heel veel pijn.

Nog één keer

Christophe Reynaert (48) uit Rollegem werkte lang samen met de pluspapa van Janis, Frederik Vercruysse, en nam Janis al vijf keer mee naar het Jan Breydelstadion voor een thuismatch van Club Brugge. De laatste keer was vorig jaar, Janis zat toen al in een rolstoel.

Ondertussen ging de toestand van de jongeman fel achteruit en daarom wou Christophe nog één keer iets speciaals doen voor de voetbalfan. “Met mijn vereniging Back Forward organiseerden we zondag een event in Hoeve D’Haeye in Avelgem. Onze eregast was centraal verdediger Brandon Mechele, die speciaal kwam afgezakt om nog eens een lach op het gezicht van Janis te toveren.”

Erehaag

Aan de oproep van Christophe om massaal naar Avelgem af te zakken om een erehaag te maken voor Janis werd volop gehoor gegeven. Toen even na 15:00 uur Janis en Brandon in een cabrio aan de hoeve arriveerden, gaven tientallen blauwzwartsupporters het duo een warm welkom. Janis werd door de voetballer tot aan het podium gebracht, waar hem een uitgebreid applaus wachtte. Veel mensen hielden het niet droog.

“Het is heel zware week geweest, want ook de dokter heeft een paar keer gevreesd dat het voor Janis niet zou lukken vandaag”, vertellen mama Annabel Forêt en papa Frederic.

“Ook de arts heeft heel veel gedaan om onze zoon hier te krijgen. Het zal hem een boost geven, zei hij, en dat deed het ook. Brandon is voor hij naar hier kwam even bij ons thuis geweest en we zagen dat Janis daar echt van genoot. Hij zei duidelijk de naam van Brandon, maar hier met zoveel volk klapt hij een beetje toe. Het is fantastisch dat de Club-speler dit doet. Hij hielp hem direct dragen en zo, en ook zijn vriendin was heel behulpzaam. Dikke merci daarvoor! Voor Janis is voetbal zijn leven, als Club wint, heeft onze zoon een goede dag. We kunnen Christophe niet genoeg bedanken voor wat hij vandaag heeft gedaan.”

“We zijn inderdaad heel blij dat we dit kunnen doen”, zegt organisator Christophe Reynaert. “Het is fantastisch dat de voetballer hier vandaag aanwezig is voor Janis en zijn familie. Hij heeft heel snel ja gezegd toen ik het hem vroeg. Brandon is een vechter op het veld en ook Janis is een vechter.”

Strijder

“Als ik het verhaal van Janis hoor dan denk ik niet dat ik aan zijn enkels kom qua vechtersmentaliteit”, reageert Brandon Mechele. “Wat die jongen doet en moet doorstaan is nog van een andere orde. Hij is een strijder en een voorbeeld voor iedereen. Het was dan ook gemakkelijk tot hier te komen toen ik de vraag kreeg om peter te worden van deze actie.”

Voor de ouders wordt het de komende dagen heel lastig. “Maandagavond sluiten ze bij onze zoon de morfinepomp aan, want hij heeft te veel pijn. Het is het laatste grote feest voor Janis, dat weten we, en we zijn blij dat we het hem kunnen geven.”

The post Terminaal zieke Janis (23) krijgt bezoek van Clubspeler Brandon Mechele: “Blij dat we hem dit nog konden geven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Belager zat al 12 uur in bosjes te wachten op Trump, maar “kreeg hem nooit in het vizier”, bodycambeelden tonen hoe hij op snelweg wordt gevat

De man die zondag door een agent van de Secret Service werd gespot toen hij met een aanvalsgeweer verstopt zat in de bosjes bij de golfbaan van Donald Trump in Florida, kreeg Trump nooit helder in het vizier, meldt de FBI. Opvallend: Ryan Wesley Routh (58) zat wel al bijna 12 uur verschanst bij de golfbaan voor de Secret Service

Lees meer »

Op de Mercator met Christof Witters, die theaterstuk maakt over Nirvana: “Creatief zijn maakt mij zo gelukkig”

Een rebel with a cause: geen betere manier om Christof Witters te omschrijven dan de titel van de legendarische film met James Dean te parafraseren, en dat met de nadruk op ‘with’ en niet ‘without’. Want een doel heeft Christof wel degelijk. Samen met zijn partner Sofie Engelen en vriend Vincent Van Hoorick maakte deze Oostendse rebel een beklijvend theaterstuk

Lees meer »

Gevangenisdirecteur Haren nadat hallucinante beelden opduiken: “Drugs of gsm’s over de muur? Niet te voorkomen”

Drugs worden op het terrein gegooid, gevangenen klimmen op de daken en er wordt gejoeld vanuit de cellen. De beelden die opduiken uit de gevangenis van Haren doen denken aan Zuid-Amerikaanse toestanden, waarbij het lijkt alsof de gevangenen het voor het zeggen hebben. Hoe zit het echt? We vroegen het aan de baas zelf, de gevangenisdirecteur van Haren: “Ik geef

Lees meer »

Vijftien Belgische slachtoffers van seksueel misbruik uitgekozen voor ontmoeting met paus

Paus Franciscus zal tijdens zijn bezoek aan ons land, eind deze maand, een groep van vijftien slachtoffers van seksueel misbruik ontmoeten. Waar en wanneer dat precies gebeurt, maakt de Kerk niet bekend. In een persbericht wijst de Belgische Bisschoppenconferentie er vrijdag op dat de ontmoeting “in alle discretie” gebeurt, “op uitdrukkelijk verzoek van een aantal onder hen”. Aartsbisschop Luc Terlinden

Lees meer »

Waterpeil Donau blijft stijgen: Slovakije en Hongarije bereiden zich voor op overstromingen – Dodentol opgelopen tot 15

Het waterpeil in de Donau blijft stijgen. In de Slovaakse hoofdstad Bratislava en de Hongaarse hoofdstad Boedapest worden maatregelen genomen om de dreigende wateroverlast in te perken. Het dodental na de passage van cycloon Boris is intussen opgelopen tot vijftien: in Roemenië kwamen zes slachtoffers om het leven, in Polen vijf, in Oostenrijk drie en in Tsjechië één. Heel wat

Lees meer »

Apple mag oortjes gebruiken als gehoorapparaat in VS

Volwassenen met licht tot matig hoorverlies, zullen later dit jaar bepaalde AirPods, draadloze oortjes van de Amerikaanse techgigant Apple, kunnen gebruiken als gehoorapparaat. De Amerikaanse gezondheidsautoriteit (FDA) heeft daarvoor ontwikkelde software van Apple goedgekeurd.

Lees meer »

“Het wordt erg onrustig”: Geraerts voelt druk toenemen na nieuwe nederlaag met Schalke, Wilmots staat pal achter z’n coach

Na een nieuwe nederlaag in Karlsruhe (2-0) zakt Schalke 04 na vijf speeldagen nog wat verder weg in de Duitse tweede klasse. Zo komen er steeds meer vraagtekens te staan achter de positie van coach Karel Geraerts (42). Zijn de dagen van de ex-coach van Union stilaan geteld? “Zijn positie staat niet ter discussie”, houdt sportdirecteur Marc Wilmots de druk

Lees meer »

Cycloon Boris zorgt óók voor plezier, zo getuigt dit Vlaamse gezin in Oostenrijk: “In zeven jaar nog nooit meegemaakt”

Boris zorgt voor ellende alom in Oostenrijk, Duitsland en Tsjechië, maar ook voor plezier. In Mühlbach am Hochkönig, een dorp in het Oostenrijkse Salzburger Land, gingen Bart Van Hombeek (39) en zijn zoon Marcel (5) vandaag gewoon snowboarden. “Er lag op sommige plekken een meter sneeuw. En vorige week zaten we nog in onze t-shirt in de tuin.”

Lees meer »

De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases

Sinds 2 september zijn de nutswerken in de Nieuwpoortlaan opnieuw opgestart. Die werken zijn het voorprogramma voor de volledige herinrichting van de doortocht van Lombardsijde die in 6 fases zal verlopen.
The post De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gevaarlijk kruispunt aan Vinktstraat in Aarsele wordt aangepast: “Hier gebeurden al verschillende ongevallen”

Het kruispunt waar de Molenweg en de Poekestraat samenkomen op de Vinktstraat in Aarsele zal naar aanleiding van geplande rioleringswerken in de omgeving aangepast worden. De twee straten worden uit elkaar getrokken en krijgen elk een aparte aantakking op de Vinktstraat.
The post Gevaarlijk kruispunt aan Vinktstraat in Aarsele wordt aangepast: “Hier gebeurden al verschillende ongevallen” appeared first on

Lees meer »