RUP Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd

De gemeenteraad heeft maandagavond het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de site van de vroegere pluimveeslachterij Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd. Dat RUP wijzigt de bestemming van de gronden en bepaalt de specifieke bouwvoorschriften.

Het RUP is een belangrijke stap in de herontwikkeling van de voormalige pluimveeslachterij tot een lokaal bedrijventerrein, een rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aquafin en het afwerken van het woonlint langs de Wijnendale-Stationsstraat. Het RUP laat handel toe, dus zou er eventueel ook een supermarkt kunnen komen.

Deel van de site wordt onthard

Het masterplan focust hoofdzakelijk op lokale bedrijvigheid. Het kmo-park zal toegankelijk zijn via een nieuwe zijstraat van de Breestraat. De buffer rondom het domein wordt uitgebreid met publiek toegankelijke groenzones. Op die manier wordt niet alleen de hinder voor de aanpalende bewoners beperkt, maar wordt ook een deel van de site vergroend en onthard.

Langs de Wijnendale-Stationsstraat wordt het woonlint afgewerkt met nieuwe huizen. De stad zoekt een andere invulling voor de voormalige doktersvilla die er zich bevindt. Is dat niet mogelijk binnen de twee jaar, dan wordt dat perceel onderdeel van het bedrijventerrein. Om de waterkwaliteit in de omgeving te verbeteren, komt er een rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aquafin op de locatie van de voormalige waterzuivering voor de pluimveeslachterij.

The post RUP Lammens in Wijnendale definitief goedgekeurd is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit, N-VA en CD&V vandaag weer rond de tafel, maar kindergeld en kinderopvang blijven twistpunten

Formateur Matthias Diependaele (N-VA) haalt zijn slag thuis, want onverhoopt snel krijgt hij N-VA, Vooruit en CD&V vanmiddag rond dezelfde tafel. Maar dat zal vooral zijn om de opgelopen schade op te meten, niet om inhoudelijke doorbraken af te kloppen. Want de gemoederen zijn dan wel bedaard, de strijdpunten zijn pijnlijk aan de oppervlakte gekomen. Wat is de inzet van

Lees meer »

De balans | Michèle George, amazone

18:30 Op de Paralympische Spelen in Parijs won amazone Michèle George (50) twee gouden medailles. Daarmee werd ze voor de vierde keer op rij kampioen, goed voor zeven gouden medailles. Hier maakt de strafst…

Lees meer »

Krijgt Zelzate Franstalige navolging?

01:01 Na een halfslachtig resultaat bij de verkiezingen in juni – winst in Brussel en Vlaanderen, maar een onverwachte terugval in Wallonië – mikt de PVDA/PTB op zijn belangrijkste doel voor 2024: de gemeen…

Lees meer »

Na bezwaren dan toch geen groot overhellend terras aan silo’s Vaartkom Leuven

Er komt dan toch geen overhellend stadsbalkon op de iconische oude silo’s aan de Vaartkom in Leuven. Projectontwikkelaar Ertzberg gaat de silo’s omvormen tot een wooncomplex met appartementen. Maar buurtbewoners maakten zich zorgen dat het grote balkon voor te veel schaduw zou zorgen en dienden bezwaren in. Ertzberg moet de plannen aanpassen en reageert teleurgesteld.

Lees meer »