Post Title

Er hangt een 74-jarige man uit Waregem een boete van 8.000 euro boven het hoofd omdat hij een twintigtal beschermde vogels hield in zijn volière. Volgens zijn advocaat ving hij die niet zelf, maar nam hij die over van zijn overleden schoonbroer. “Het is een raadsel waarom mijn cliënt hiervoor gedagvaard werd.”

Op 6 oktober vorig jaar werd bij een inspectie door het Agentschap Natuur en Bos in de tuin van de zeventiger een volière aangetroffen met 21 vogels in. Daarvan stonden er negentien op de lijst van beschermde soorten. Op de zolder werden bij de inspectie ook enkele vangkooien aangetroffen.

Als gezelschap

De advocaat van de man betwistte de vondst van de inspecteur niet, maar hekelde wel het vervolgingsbeleid van het Openbaar Ministerie. “Men kan hier overal in de streek controle doen, drie vierde zal niet in orde zijn”, pleitte de advocaat. “Allemaal zijn het bejaarden die vogeltjes houden als gezelschap. Mijn cliënt is 75 jaar, heeft een blanco strafblad en hij heeft die vogels niet zelf gevangen. Het is een raadsel waarom hij niet gewoon een boete kon betalen in plaats van voor de rechter te komen.”

“Die vogels waren van mijn zus, maar ze heeft een beperking en kon er niet voor zorgen toen haar man overleed”, zei de man zelf. “Ze vroeg aan mij om ze over te nemen en ik heb ze verhuisd naar mijn volière.”

De advocaat vroeg de opschorting, maar kreeg negatief advies. Vonnis op 21 oktober.

The post is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.

Lees meer »

Renault Twingo gestolen op Menensesteenweg in Wervik, ook twee inbraken in auto’s

Op de Menensesteenweg in Wervik werd in de buurt van zetelfabriek Confortluxe een grijze Renault Twingo gestolen. In de Motestraat is ’s nachts ingebroken in de Porsche van zelfstandig dakwerker Matts Staessen. Naast sigaretten is ook 50 euro gestolen. De dader maakte waarschijnlijk gebruik van een afstandsbediening die alles uitschakelt, ook het alarm. Gelukkig is er geen schade.
The

Lees meer »

Straffe beelden: auto speelbal van kolkende rivier in Polen – “In de voorbije uren tien dambreuken in Neder-Oostenrijk”

In de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk worden de dammen scherp in de gaten gehouden. “We hebben de afgelopen uren tien dambreuken gehad. Die moeten nauwgezet weer hersteld worden”, aldus het hoofd van het crisisteam. Vanuit het Poolse grensdorpje L?dek-Zdró komen intussen beelden die de kracht van het water aantonen. Een auto werd daar meegesleurd door een kolkende rivier en belandde met

Lees meer »

Franse vrouwen in tientallen steden op straat als steun aan Gisèle Pelicot

In een dertigtal steden in Frankrijk zijn zaterdag duizenden vrouwen en mannen op straat gekomen om steun te betuigen aan Gisèle Pelicot, de 72-jarige vrouw die jarenlang door haar echtgenoot werd gedrogeerd en door tientallen mannen is verkracht. Pelicot is in korte tijd uitgegroeid tot nationaal symbool in de strijd tegen seksueel misbruik.

Lees meer »

“Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia neemt vertical farming toren in gebruik

ROESELARE Wereldprimeur bij Agrotopia in Roeselare. De onderzoekserre van Inagro neemt een innovatieve verticale teeltinstallatie in gebruik. “Dit moet een belangrijke stap in de toekomst van de glastuinbouw worden”, valt te horen. “Hiermee onderstrepen we de ambitie van Vlaanderen als koploper op vlak van duurzame en ruimte-efficiënte landbouw.”
The post “Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia

Lees meer »

“Zeg het hem, alsjeblieft, hoe goed hij wel kan voetballen”: onze chef voetbal weet dat Skov Olsen Dortmund kan pijn doen

Posterboys zijn het niet, de mannen van Borussia. En toch: “Dortmund is een mindfuck”, ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier, die desalniettemin verheugd is dat ze bij Club Brugge geloven in eigen krachten bij het aanvatten van de Champions League. De opportuniteiten liggen voorin, blauw-zwart kijkt naar z’n magiër. “Tenminste als ie met het juiste been uit zijn bed stapt.”

Lees meer »

“Geen economisch levensvatbare alternatieven gevonden voor Audi Brussels”

Er is momenteel geen geschikt voertuigproject, noch een economisch haalbaar alternatief gebruik voor Audi Brussels gevonden. Dat heeft de directie dinsdag te kennen gegeven tijdens een bijzondere ondernemingsraad. Er wordt nu de volledige focus gelegd op de zoektocht naar potentiële investeerders. Maar het ziet er dus niet goed uit voor de werknemers van Audi.

Lees meer »