Pesten op school nam voorbije twee schooljaren toe

Ondanks een daling vóór de pandemie zit pesten opnieuw in de lift. Daarvoor waarschuwen de centra voor leerlingenbegeleiding (CLB), zo schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag.

 

Meer krantenkoppen in België

Minister van Justitie stelt zich ernstige vragen bij oponthoud rond schadevergoedingen aanslagen: “Bizar en pijnlijk”

“Bizar en pijnlijk.” Zo reageert ontslagnemend minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) woensdag op het uitstel voor onbepaalde tijd rond de afwikkeling van de schadevergoedingen voor de honderden nabestaanden van slachtoffers van de aanslagen in Zaventem en Maalbeek. Dinsdag kwam aan het licht dat het vonnis hierover, in nasleep van het monsterproces dat acht maanden duurde, nog een

Lees meer »

Migranten die huisdieren opeten, zoals Trump beweert? Waar het écht over gaat: spanningen in stadje van 60.000 inwoners waar 20.000 Haïtianen neerstreken

De economie kreeg er een boost, maar helaas steeg de armoede en het racisme ook. Want in vier jaar tijd 20.000 Haïtiaanse migranten in een stadje van 60.000 mensen, nee, dat verloopt niet vlekkeloos. Maar laat één ding duidelijk zijn: katten en honden eten ze er niet. Dit is Springfield, het stadje in Ohio dat het gerenommeerde tijdschrift ‘Time’ ooit

Lees meer »

Asielzoeker (25) steelt negen keer in zelfde Colruytwinkel: “Van eten tot smartwatch”

Een 25-jarige man die als asielzoeker in het centrum van Koksijde verbleef maakte van de gelegenheid gebruik om meer dan twee maanden lang verschillende diefstallen te plegen in de Colruyt van Koksijde. Daarbij maakte hij ongeveer 400 euro buit. Hij riskeert drie maanden cel.
The post Asielzoeker (25) steelt negen keer in zelfde Colruytwinkel: “Van eten tot smartwatch” appeared

Lees meer »

“De wet is de wet”: wordt ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote van de lijst gehaald?

De wegens belangenneming geschorste ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote (VISIE) wordt mogelijk geschrapt van de lijst van zijn partij voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Zijn veroordeling maakt hem volgens het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet onverkiesbaar. Vergote staat op de lijst als lijstduwer. “De wet moet gevolgd worden”, zegt oppositiepartij N-VA Plus.
The post “De wet is de wet”:

Lees meer »

DE GROTE PEILING. Leuven lijkt meer dan ooit ‘Mee met Mo’

Een maand voor de verkiezingen lijken de Leuvenaars meer dan ooit achter burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) te staan. In geen enkele centrumstad is men meer tevreden over het gevoerde beleid dan in Leuven. We lijken dan ook aan de vooravond te staan van een ruime overwinning voor ‘Mo’. Maar in de achterhoede wordt het voor velen bang afwachten.

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos na tijdelijke impasse in Vlaamse formatie: “Deze slapstick kan vergeven worden, vergeten niet”

“De Vlaamse formatie heeft veel weg van een dolle draaideurenkomedie,” schrijft politicoloog Carl Devos. Hij fileert het gebrek aan “ernst, professionalisme en vertrouwen” dat leidde tot een gênant schouwspel. Een vertoning die niet snel vergeten zal worden. Desondanks benadrukt Devos het belang van professionalisme tussen de onderhandelaars. “Als het dan niet goed zit tussen een handvol mensen, heeft dat verdergaande

Lees meer »

VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding

Na twee speeldagen bezet VVC Beernem A de leidersplaats in derde provinciale B. Nu staat een loodzware verplaatsing naar Zerkegem op het programma. “Er loopt veel meer concurrentie rond in vergelijking met vorig kampioenschap”, zegt Michiel Bourgois.
The post VVC Beernem A ongeslagen aan de leiding appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie van Hakim (53) hoopt op antwoorden nu proces van start gaat: “Zoon heeft nog steeds nachtmerries over zijn dood”

“Haar zoontje zit met vragen, waar zij maar geen antwoorden op kan geven.” De nabestaanden van Hakim Mutyuba (53) wacht een moeilijke confrontatie in de Gentse rechtbank, waar maandag het protest rond zijn verdrinkingsdood start. Ze hopen op antwoorden op hun vele vragen, maar het blijft moeilijk. “Schuldinzicht brengt Hakim niet terug en daar rekenen ze dus ook niet op.”

Lees meer »

Davidsfonds viert 95ste verjaardag met muzikale avond

Davidsfonds Langemark vierde haar 95ste verjaardag met een muzikale avond in Den Tap. Bert Verhelle en Arnold Sercu namen iedereen op sleeptouw voor een heerlijke muzikale wandeling langs Vlaamse en Nederlandse wegen. Er werden onder andere liedjes gebracht van Miel Cools, Herman van Veen, Willem Vermandere en Wim Sonneveld. Op de foto zien we de
The post Davidsfonds viert

Lees meer »

Unizo Roeselare organiseert politiek lijsttrekkersdebat

Op donderdag 19 september organiseert Unizo Roeselare een politiek lijsttrekkersdebat waar lokale ondernemers in gesprek kunnen gaan met de lijsttrekkers van verschillende politieke partijen. Het debat vindt plaats in Leer- en Innovatiecentrum Radar (AZ Delta) en biedt een unieke gelegenheid om te horen hoe de verschillende partijen willen bijdragen aan een positief ondernemersklimaat in Roeselare.
The post Unizo Roeselare

Lees meer »

Huiskamerkroeg Perle d’Ozette in Oedelem is voortaan ook een vakantiewoning: “Kregen zelfs al een reservering uit China”

Bij huiskamerkroeg Perle d’Ozette kan je sinds kort ook verblijven. De uitbaters verbouwden de bovenverdiepingen van het pand tot een vakantiewoning voor groepen tot twaalf personen. “We kregen zelfs al een reservering uit China.”
The post Huiskamerkroeg Perle d’Ozette in Oedelem is voortaan ook een vakantiewoning: “Kregen zelfs al een reservering uit China” appeared first on KW.be.

Lees meer »