Nieuwe Iraanse president belooft te verhinderen dat zedenpolitie vrouwen nog stoort

De nieuwe Iraanse president Massoud Pezeshkian heeft gezegd dat hij ervoor zal zorgen dat de zedenpolitie niet langer vrouwen “stoort” die de hoofddoek niet in het openbaar dragen. Dat heeft hij maandag in Teheran aangekondigd tijdens zijn eerste persconferentie sinds hij in juli verkozen werd.

 

Meer krantenkoppen in België

Migranten die huisdieren opeten, zoals Trump beweert? Waar het écht over gaat: spanningen in stadje van 60.000 inwoners waar 20.000 Haïtianen neerstreken

De economie kreeg er een boost, maar helaas steeg de armoede en het racisme ook. Want in vier jaar tijd 20.000 Haïtiaanse migranten in een stadje van 60.000 mensen, nee, dat verloopt niet vlekkeloos. Maar laat één ding duidelijk zijn: katten en honden eten ze er niet. Dit is Springfield, het stadje in Ohio dat het gerenommeerde tijdschrift ‘Time’ ooit

Lees meer »

Uitvaartzorg Beyens-Billiet in rouw door overlijden trouwe medewerker Luc Comeine (78)

In het AZ Delta Rumbeke is Luc Comeine (78) uit Geluwe overleden. Hij verloor de oneerlijke strijd tegen een slepende ziekte. Luc was destijds onder meer in sportcentrum De Pionier zaalwachter in dienst van de stad Wervik en een heel trouwe medewerker bij Begrafenissen Billiet in Geluwe.
The post Uitvaartzorg Beyens-Billiet in rouw door overlijden trouwe medewerker Luc Comeine

Lees meer »

China laat na 18 jaar Amerikaanse predikant vrij

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is een Amerikaanse predikant die sinds 2006 in China werd vastgehouden, zondag vrijgelaten. David Lin werd tot levenslang veroordeeld, volgens Amerikaanse media op beschuldiging van fraude, maar Washington achtte de veroordeling ongegrond.

Lees meer »

Personeel Bandag in Dilsen-Stokkem krijgt motivatiepremie en gaat volgende week opnieuw aan het werk

Bij bandenproducent Bandag in Dilsen-Stokkem hebben vakbonden en directie voor het eerst samengezeten, nadat vorige week duidelijk werd dat de directie de fabriek wil sluiten. Het personeel is bereid volgende week opnieuw aan het werk te gaan, maar de vakbonden hebben de directie wel om een motivatiepremie gevraagd. Die premie is intussen goedgekeurd en een nieuw overleg komt er op

Lees meer »

Dodentol cycloon Boris loopt op tot 18 en einde nog niet in zicht

Aardverschuivingen, overstromingen, stroomuitval, grote evacuaties, tientallen vermisten en zeker achttien dodelijke slachtoffers. Dat is tot nu toe de zware balans van cycloon Boris die over Centraal- en Oost-Europa raast. In de zwaarst getroffen regio regent het intussen minder, stroomafwaarts wordt gevreesd voor meer overstromingen. “Al dat water moet ergens naartoe.”

Lees meer »

Kersvers sportief ambassadeur Dirk Goens geeft even de fakkel door: “Weer een stap hoger mikken”

Coach Dirk Goens werd door het gemeentebestuur van Koksijde in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange verdiensten voor het Koksijdse basket. Intussen is de eerste ploeg opnieuw sterk uit de startblokken geschoten met twee op twee. De komende maanden geeft Dirk – door medische redenen – even de fakkel door aan zijn rechterhand Eddy Ponjaert.
The post Kersvers sportief

Lees meer »

Ook duizenden Belgen gebruiken model in Libanon opgeblazen bombiepers

De semafoon of bieper, het ouderwetse communicatie-apparaatje dat dinsdag massaal tot ontploffing werd gebracht in Libanon en daarbij een groot aantal slachtoffers eiste, wordt ook in België nog op redelijke grote schaal gebruikt. Dat schrijft De Standaard woensdag. Hoewel de technologie inmiddels al behoorlijk is achterhaald, zijn er volgens het dagblad nog steeds zo’n 27.000 biepers in dienst in ons

Lees meer »

Opnieuw roept een fietsfabrikant bakfietsen terug om breekbare frames

De Nederlandse fietsfabrikant Vogue roept twee typen bakfietsen terug om veiligheidsrisico’s. Het gaat om de Vogue Troy en de Vogue Journey. De fabrikant roept eigenaren op de fietsen niet meer te gebruiken en ze gratis te laten aanpassen. Vogue moet per direct stoppen met de verkoop van al zijn bakfietsen van toezichthouder de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Lees meer »

De Grote Post pakt uit met allereerste kampioenschap hangjongeren

Cultuurhuis De Grote Post organiseert op zaterdag 21 september een kampioenschap hangjongeren. Iedereen is welkom om mee te komen strijden om de eretitel Kampioen Hangjongere. Met deze actie zet het familieprogramma van De Grote Post in de kijker.
The post De Grote Post pakt uit met allereerste kampioenschap hangjongeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op debat in Houthulst: “Ik blijf achter mijn uitspraken staan”

Donderdagavond kruisen de politieke kopstukken van Houthulst de degens tijdens een debat. Daarbij één opvallende afwezige: Jackie Vercamer, lijsttrekker van Vlaams Belang die na een veelbesproken interview met deze krant in het oog van de storm staat. “Maar ik blijf lijsttrekker”, zegt hij. “Om voor onze mensen te vechten.”
The post Geen Vlaams Belang-lijsttrekker Jackie Vercamer op debat in

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters te slim af, parket waarschuwt: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van ‘bankmedewerkers’ die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien, waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel in

Lees meer »

Personeel klaagt overbevolking in Mechelse gevangenis aan: “156 gedetineerden in plaats van 84, dat is om problemen vragen”

De Mechelse gevangenis zit over- en overvol. Er is plaats voor 84 gedetineerden, op dit ogenblik zitten er bijna dubbel zoveel. Voor veertien gevangenen is er zelfs geen bed meer beschikbaar. Zij kunnen niet anders dan op de grond slapen. “Dit is gewoon om problemen vragen. Je ziet en voelt de spanningen elke dag toenemen”, reageert een cipier.

Lees meer »