Na zes jaar eindelijk plannen voor leegstaande handelspanden op Markt van Tielt: Immo Francois breidt uit

Vastgoedkantoor Immo Francois heeft plannen onthuld voor de uitbreiding van hun kantoor op de Markt in Tielt. Het gaat om de locatie waar tot 2018 kledingzaak Federico Moda zat. Immo Francois geeft er nu een nieuwe invulling aan. Drie panden worden samengevoegd tot één complex met naast een ruimer, nieuw kantoor op het gelijkvloers ook vijf appartementen.

Ondanks de uitstekende ligging stonden de handelspanden op de Markt 30 en 31 in Tielt al zes jaar te koop. Hoewel de stad er alles aan deed om de gebouwen in de kijker te zetten, met onder meer tijdelijke tentoonstellingen, daagde geen koper op.

Al waren de gebouwen ook wel aan een grondige renovatie toe. Daar maakt Immo Francois nu dus werk van. “Al bij de opstart van ons kantoor, op de Markt 32, wilden we een residentiële invulling aan ons gebouw geven”, legt Dries François uit. “Omwille van de beperkte ruimte was dat niet haalbaar.”

Eén geheel

Vorige zomer ging Dries samen met architect Steven De Jaeghere een kijkje nemen. “Het bleek een kans die we niet konden laten liggen, maar al snel werd duidelijk dat verbouwingen met de huidige structuren geen evidentie zouden zijn.”

“Dat zette ons aan het denken en samen met de architect zagen we potentieel om van de drie panden één geheel te maken, met daarin kantoren en appartementen. Maar de panden zijn deels bouwkundig erfgoed en daar moet respectvol mee omgegaan worden.”

“De originele, decoratieve gevelornamenten blijven behouden en de gevel van ons kantoor blijft ook intact. Het zal dus duidelijk zichtbaar zijn dat het complex oorspronkelijk uit drie afzonderlijke gebouwen bestond”, gaat Dries verder. “Op die manier verzoenen we geschiedenis met toekomst.”

Vijf hedendaagse appartementen

In totaal zal het vernieuwde complex ruimte bieden aan vijf appartementen: twee eenkamerappartementen van 85 m², twee tweekamerappartementen van 90 m² en een indrukwekkend dakappartement van 151 m² dat uitkijkt op de iconische Hallentoren.

Op de begane grond komt het nieuwe kantoor van Immo Francois. “Dat is een aanzienlijke uitbreiding in vergelijking met de huidige situatie, maar ze is cruciaal voor onze groei en past binnen de strategie van de groep om in West-Vlaanderen nog meer voet aan grond te krijgen. Vooral in Tielt, dat centraal ligt binnen een werkgebied dat ook de gemeenten Ruiselede, Wingene, Pittem, Meulebeke, Dentergem, Oostrozebeke, Wielsbeke en Deinze omvat, zien we nog veel potentieel.”

Makelaars en naam gezocht

Wat de timing betreft hoopt Immo Francois de afbraakwerken in oktober te kunnen aanvatten, zodat de ruwbouw nog voor de zomer van 2025 afgerond is. In het najaar van 2026 zou het volledige project, dat voorlopig nog geen naam heeft, klaar moeten zijn.

Tijdens de werken zal er een tijdelijk kantoor komen op de Markt. Naar aanleiding van de uitbreiding werft het vastgoedkantoor, dat op dit moment drie medewerkers telt, ook extra personeel aan. “Concreet zoeken we twee makelaars die in de buurt wonen of een sterke affiniteit met de streek hebben”, aldus nog Dries.

Wat de naam van het project betreft rekent Immo Francois op de originaliteit van de Tieltenaars. Zij kunnen vanaf vandaag suggesties via de website insturen. De persoon wiens voorstel gekozen wordt, ontvangt een bon van 250 euro om te besteden bij de lokale handelaars.

Niet het enige project

Het zicht op de Markt zal de komende jaren flink veranderen, want het project van Immo Francois is niet het enige bouwproject dat in de steigers staat in de directe omgeving van de Hallentoren.

Ook aan de andere kant van de Markt zijn er plannen. Daar gaat projectontwikkelaar Karolien Lafaut de drie oudere panden op de hoek met de Tramstraat aanpakken. Die ruimen plaats voor een appartementencomplex met handelspand op het gelijkvloers.

(SV)

The post Na zes jaar eindelijk plannen voor leegstaande handelspanden op Markt van Tielt: Immo Francois breidt uit is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Directie zelf op de schoolbanken: 100 directieleden starten met opleiding ‘schoolleider secundair onderwijs’ aan UAntwerpen

In Antwerpen zijn 100 directieleden gestart aan de opleiding ‘schoolleider in het secundair onderwijs’. Dat is een postgraduaat dat huidige directeurs kunnen volgen om zich bij te scholen, en het is volledig volzet. "Het is belangrijk om de nodige skills te ontwikkelen om leerkrachten aan te trekken én te ondersteunen zodat ze hun job blijven uitoefenen", zegt coördinator Isabella Vinck.

Lees meer »

Deze KVO’ers hebben hun nieuwe thuis gevonden

Na het faillissement van KV Oostende eind vorig voetbalseizoen moest de voltallige kern op zoek naar een nieuwe werkgever. En da’s (bijna) iedereen gelukt. Al zitten er voor sommige jongens echt wel bizarre clubs tussen. Iemand een ticketje naar Andorra, Helsinki of Moskou?
The post Deze KVO’ers hebben hun nieuwe thuis gevonden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »

Personeel Bandag in Dilsen-Stokkem krijgt motivatiepremie en gaat volgende week opnieuw aan het werk

Bij bandenproducent Bandag in Dilsen-Stokkem hebben vakbonden en directie voor het eerst samengezeten, nadat vorige week duidelijk werd dat de directie de fabriek wil sluiten. Het personeel is bereid volgende week opnieuw aan het werk te gaan, maar de vakbonden hebben de directie wel om een motivatiepremie gevraagd. Die premie is intussen goedgekeurd en een nieuw overleg komt er op

Lees meer »

Is verwarmen met gasketel goedkoper dan met warmtepomp nu elektriciteit zo duur is? Wij maken de vergelijking

De (ver)bouwer moet niks meer weten van de warmtepomp. De verkoop ervan is in de eerste zes maanden van het jaar bijna gehalveerd. Dure elektriciteit maakt dat de warmtepomp niet kan opboksen tegen de gascondensatieketel, oordeelt de consument. Is dat ook werkelijk zo? Wij maakten de precieze vergelijking. “Nee, ik heb nog geen spijt van mijn nieuwe warmtepomp, ook al

Lees meer »

Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht voor politie: “Zijn vriend reed na de controle zelfs nog 201 km/u”

Een 41-jarige autohandelaar uit Harelbeke zal het binnenkort voor een tweede keer nog eens 15 dagen zonder zijn rijbewijs moeten doen. In Waregem reed hij aan hoge snelheid weg van de politie en bleek hij teveel alcohol te hebben gedronken. Echt onder de indruk bleken hij en zijn passagier echter niet.
The post Maand rijverbod voor autohandelaar na vlucht

Lees meer »

“Vier kuststeden ontsnapten maar nipt aan catastrofe”: houdt ex-sluismeester onschuld staande in zaak rond sabotage aan sluizen?

Met kennis van zaken werden in de nacht van 19 op 20 juni 2022 op zes locaties in het poldergebied de sluizen opengedraaid. Vier kuststeden ontsnapten maar nipt aan een catastrofe. Volgens het gerecht was de sabotage een wraakactie van ex-sluismeester S.D. (42), maar die hield zijn onschuld altijd staande. Of hij alsnog tot bekentenissen overgaat dan wel blijft beweren

Lees meer »

Steeds meer meisjes in Genk verlaten school zonder diploma: “Maar vaak gaan ze na hun stage al aan de slag”

Het aantal meisjes dat de secundaire school verlaat in Genk is de afgelopen jaren gestegen van 13 naar 17 procent. Vaak gaan ze al op hun stageplaats aan het werk, omdat er veel werkgelegenheid is voor kortgeschoolden. Daarnaast heeft Genk een grotere instroom van nieuwe jongeren die een andere moedertaal spreken, wat onderwijs volgen complexer maakt. En ook de coronacrisis

Lees meer »