Marie (38) uit Vichte kroont zich tot allereerste kampioen Buikskieten: “Het richten van de ballen zat mee, in combinatie met een vleugje geluk”

Het eerste kampioenschap Buikskieten is een feit. Het is Marie Byttebier (38) uit Vichte die zich tot Buikskieter 2024 liet kronen tijdens de spannende finale. “De finesse waarmee Marie schoot, overtrof het talent van het deelnemersveld dat uitgesproken meer mannelijke Buikskieters telde”, stelt commentator-organisator Renaat Vandevelde (50). “Zeven mannen heeft ze erop gelegd! Haar kracht en souplesse – met een vleugje tactiek – deden de mannelijke gladiatoren verbleken.”

Als een echte Byttebier beet ze zich vast aan de uitdaging om te scoren met de reuze katapult. “De wedstrijd was op haar lijf geschreven door de bovengemiddelde natuurkracht en precisie waarover zij beschikt”, vult herbergier Dries Dewaele (51) aan. “Verdiend gewonnen en een mooie eer voor de straat waar Marie woont: Ten Bele!”

Competitiebeest

Marie Byttebier haar ervaring als tennis- en padelspeelster kwam haar van pas. “Als kind deed ik altijd graag balsporten”, vertelt ze. “Ik speelde tennis en in de zomer van 2019 kwam padel erbij. Dit doe ik tot op heden deels in competitie, maar vooral voor het plezier.”

“Als er iets te beleven valt, zijn we graag van de partij”, vervolgt Marie, echtgenote van Davy Beyls en mama van Anna (10), Rosie (8) en Miel (6). “Net als bij dit kampioenschap Buikskieten. Zaterdag kwamen we een kijkje nemen en probeerden we dit uit, met de finale voor mij als gevolg. Het richten van de ballen zat mee, in combinatie met een vleugje geluk. Volgend jaar ben ik opnieuw graag van de partij.”

Ook Filip Synhaeve (48) stelt zich nu al kandidaat om zijn favorietenrol waar te maken. “Als de trainingen voor deze competitie het toelaten”, klinkt hij veelbelovend. Derde Buikskieter en petanquespeler Steven Delaey liet optekenen dat zijn schietvermogen geïnspireerd werd door de smaakvolle Buikschuivers.

In totaal waren er 124 deelnemers die een poging waagden om de titel van Buikskieter te veroveren. “Er waren spelers die een wetenschappelijke tactiek hanteerden, anderen ontwikkelden dan weer een duo-techniek – waarbij de schietende deelnemer door de partner in een soort van heimlichgreep rond het middel achteruit werd getrokken – om met voldoende kracht te kunnen schieten”, licht Vandevelde toe.

De bedoeling is dat aan de hand van een grote elastiek, de speler een bal in een van de vier openingen mikt. “Buikschieten vereist sowieso kracht, techniek en souplesse. Sommigen schoten strak, anderen dan weer met een boog en sommigen…, die schoten helemaal niet”, vult Dewaele naadloos aan.

Wellustige supporters

De opkomst en het enthousiasme overtroffen de verwachtingen. “Het mooie weer maakte van de finale een wedstrijd met een vol terras en wellustige supporters”, vertelt Bram Vanhoutte (40). “Het kampioenschap zag dus het levenslicht en voor een tweede editie lopen de aanvragen nu al binnen.”

Over de toekomst wenst het partijbestuur nog niet te communiceren. “Wat het volgend jaar wordt, houden we nog even stil”, besluit Vandevelde. “Van zodra er nieuws is, komt er een groots opgezet persmoment in den Herberg.”

The post Marie (38) uit Vichte kroont zich tot allereerste kampioen Buikskieten: “Het richten van de ballen zat mee, in combinatie met een vleugje geluk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid”

De actiegroep Leefbaar Kortemark vatte een halfuurtje voor aanvang van de gemeenteraad post aan het Kortemarkse gemeentehuis om nogmaals het Silvamo-stort in de gemeente onder de aandacht te brengen.
The post Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

TSC Proven snakt naar eerste driepunter van het seizoen

TSC Proven begon het seizoen met één op zes. Tegen Sparta Dikkebus verloor het met 2-4, in Gits werd het een brilscore. Zaterdag komt Staden op bezoek. Simon Decroos hoopt op de eerste driepunter van het seizoen.
The post TSC Proven snakt naar eerste driepunter van het seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Vlaams Rampenfonds verwerkte al kwart van de schadedossiers van grote wateroverlast in november 2023

Na de wateroverlast werden er vanuit de Westhoek maar liefst 354 schadedossiers ingediend bij het Rampenfonds van de Vlaamse overheid. Samen met de rest van Vlaanderen komt dat neer op een totaal van 560 aanvragen. Op vandaag werd er al 25,4 procent daarvan verwerkt.
The post Vlaams Rampenfonds verwerkte al kwart van de schadedossiers van grote wateroverlast in november

Lees meer »

“Een lijfwacht richtte zijn pistool op mij”: zwemles voor de tweeling van Charlène van Monaco liep bijna uit de hand

Heeft prinses Charlène (46) te hoge verwachtingen van haar kinderen, prins Jacques en prinses Gabriella (beiden 9)? Nu de zwemlerares van de kinderen naar buiten kwam met onthullingen, ligt haar harde opvoedingsstijl onder de loep. “Dit kan schadelijk zijn voor de kinderen”, waarschuwt een psychologe, die ook uitlegt welke gevolgen dit kan hebben. Ze geeft de vrouw van prins Albert

Lees meer »

KIJK. ‘Sex Education’-acteur met pepperspray bespoten en geschopt door agenten tijdens arrestatie

Reece Richards, Eugene uit de Netflix-serie ‘Sex Education’, beweert dat hij op 4 september in West-Londen het slachtoffer werd van een onrechtmatige arrestatie en hekelt het wangedrag van de politie. Naar verluidt werd hij met pepperspray bespoten en geschopt door agenten voor de ogen van zijn schreeuwende moeder. “De hele ervaring was beschamend, diep verontrustend en vermoeiend”, schrijft hij op

Lees meer »

Nederlandse premier licht plannen toe: asielcrisis wordt uitgeroepen en gratis schoolmaaltijden blijven behouden

De Nederlandse premier Dick Schoof heeft de plannen van de nieuwe regering toegelicht op een persconferentie. Veel voorstellen waren al aangekondigd in het coalitieakkoord of uitgelekt via media. De coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB beslisten onder meer om het noodrecht te activeren door een asielcrisis uit te roepen en om ook de komende jaren geld vrij te maken voor

Lees meer »

Koninklijk Sportcomité Zwevezele viert verjaardag met standbeeld: “Goede renners strikken kost heel wat tijd, moeite en geld”

In 1949 ontstond de toenmalige Sportcomiteit Zwevezele en vandaag – 75 jaar later – is de organisatie actiever dan ooit. Deze verjaardag wordt op zondag 22 september gevierd met de plaatsing van een standbeeld, als eerbetoon aan alle renners, voorzitters en clubleden die al die tijd het beste van zichzelf hebben gegeven om Zwevezele Koers elk jaar waar te maken.

Lees meer »

ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Zaterdag 5 oktober organiseert het Ingelmunsters Comité voor Ontwikkelingssamenwerking in de gebouwen van de voormalige site Roverin ICOSFest, haar eigen versie van de legendarische Oktoberfeesten in Beieren. De ingrediënten? Een trucklading ambiance, een avond vol amusante teamspelletjes, een stevige scheut Oberbayernmusik en uiteraard een schuimende pot gerstenat.
The post ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Lees meer »