Liveblog noodweer Centraal-Europa – Premier Tsjechië: “Het ergste is nog niet voorbij”

Cycloon Boris richt al dagen verwoestingen aan in Centraal-Europa. Het dodental steeg dit weekend naar 8: in Roemenië kwamen 6 mensen om het leven, in Polen en Oostenrijk eiste Boris telkens 1 leven. In Tsjechië zijn nog minstens 4 mensen vermist en ook in Duitsland, Slowakije en Hongarije is de situatie kritiek. 

Meer krantenkoppen in België

Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom

Voor Ivo Devos (45) was de eerste dag van het nieuwe schooljaar erg speciaal. De Moorselenaar startte maandag na een jarenlange carrière in de gemeenteschool in Wevelgem als nieuwe directeur van de vrije basisschool in Ledegem. “Een nieuwe uitdaging.”
The post Ivo Devos is nieuwe directeur van De Peereboom appeared first on KW.be.

Lees meer »

Smokkelparadijs

Op zoek naar nieuwe smokkelroutes trekken drugskartels de idyllische bossen van Costa Rica in. Daarbij gaat hun voorkeur uit naar dicht vertakte mangrovebossen, die verweven zijn met rivieren en regenwouden. En dat betekent meteen een uitgebreider takenpakket voor de lokale boswachters.

Lees meer »

LIVE. Eerste dorpen worden geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk na zware regenval door storm Boris, ook Duitsland zet zich schrap

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee

Middenvelder Christian Brüls (35) en centrale verdediger Modou Tambedou (21) hebben allebei nog een contract tot 2025 bij Zulte Waregem, maar daar lijkt geen toekomst meer voor hen weggelegd. De club bevestigt donderdag dat beide spelers bij Jong Essevee de conditie moeten onderhouden.
The post Zulte Waregem parkeert overbodige Brüls en Tambedou bij Jong Essevee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Afgestudeerden landbouwonderwijs houden reünie in Zandberghoeve

Een groep klasgenoten uit het landbouwonderwijs in Oedelem heeft 40 jaar na afstuderen een reünie georganiseerd. De 34 afgestudeerden kwamen samen in de Zandberghoeve in Oedelem voor een gezellige namiddag met een heerlijk feestmaal. “Het had wat voeten in de aarde, want we hadden bijlange niet van iedereen het adres. Op basis van een klasfoto
The post Afgestudeerden landbouwonderwijs

Lees meer »

Kristof ‘4T4’ Michiels maakte docu over Arno: “Ik wist niet dat hij zo grappig kon zijn”

In de bioscoop loopt vanaf woensdag 18 september de film ‘Arno: Rock ‘n’ Roll Godverdomme’. De indringende documentaire over de befaamde Oostendse zanger en volksheld werd ingeblikt door Kristof Michiels, tot voor kort bekend als 4T4 bij ‘t Hof van Commerce. “Eigenlijk heeft deze film zichzelf gemaakt.”
The post Kristof ‘4T4’ Michiels maakte docu over Arno: “Ik wist niet

Lees meer »