Koelinstallatie vat vuur bij Ardo Kortemark maar personeel voorkomt erger

Bij diepvriesgroentenproducent Ardo in Kortemark brak maandagochtend vuur uit. Het ging om een brand in een koelinstallatie maar het personeel kon daar erger voorkomen.

De brand bij Ardo in de Krekebekestraat in Kortemark ontstond maandagochtend om 5.40 uur. In een van de productieruimtes had het personeel rook en wat vuur gezien waarna de brandweer werd gebeld.

Brandweerposten Kortemark en Koekelare snelden ter plaatse. Op het moment dat de brand ontstond waren er zes personeelsleden aan het werk in die ruimte en aan die machine. Een deel van hen wachtte buiten de brandweer op maar enkelen konden de brand zelf grotendeels blussen en zo erger voorkomen.

Nablussen

Bij aankomst van de brandweer bleek het om een brand te gaan aan de koelinstallatie, meer bepaald aan een koelingsunit aan het plafond die voorzien is van twee motoren en twee ventilatoren. Een daarvan brandde volledig op. De unit werd losgekoppeld en na de nabluswerken door de brandweer kon het personeel terug naar binnen.

(JH)

The post Koelinstallatie vat vuur bij Ardo Kortemark maar personeel voorkomt erger is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Storm Boris kost leven aan vier mensen na overstroming door zware regenval in Roemenië, eerste dorpen geëvacueerd in Polen, Tsjechië en Oostenrijk

Verschillende landen in Oost-Europa zetten zich schrap voor cycloon Boris. Weerdiensten verwachten extreme regenval en waarschuwen voor overstromingen. In het grensgebied tussen Tsjechië en Polen treden rivieren al uit hun oevers als gevolg van de aanhoudende regen, en werden al twee dorpen geëvacueerd. Volg het nieuws over de extreme weersomstandigheden in deze liveblog.

Lees meer »

Bakker Jan leeft zich uit met bolletjestaart voor toprenster Justine Ghekiere en marspeinen eendjes voor de Duck Race

Justine Ghekiere wordt komende maandag in De Leest in Izegem gehuldigd. Het sein voor ‘Bakker Jan’ om een ‘bolletjestaart’ te ontwikkelen als eerbetoon aan de renster die in de afgelopen Ronde van Frankrijk de bolletjestrui pakte nadat ze eerder ook al een rit had gewonnen. Maar het kan niet op voor ‘Bakker Jan’, die straks de fakkel doorgeeft aan zijn

Lees meer »

SIGOe-fuif in de Klokkenputten voor het goede doel: Voor tieners én volwassenen

De Ouderraad van SIGO Eernegem organiseert op zaterdag 21 september de tweede editie van de populaire SIGOe-fuif in de Klokkenputten van Eernegem, na het succes van de eerste editie twee jaar geleden. Het evenement belooft wederom een fantastische avond te worden met een gevarieerd programma voor zowel tieners als volwassenen.
The post SIGOe-fuif in de Klokkenputten voor het goede

Lees meer »

Wellicht geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal

Een 23-jarige Tieltenaar die vastzit op verdenking van roofmoord, wordt in beroep wellicht vrijgesproken. De man deed zijn behoefte in het ING-bankkantoor in Tielt, maar is ontoerekeningsvatbaar.
The post Wellicht geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jong Keukengeweld brengt jonge chef Emin Avdovic in de schijnwerpers bij restaurant Julien

Op dinsdag 10 september 2024 werd in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen het startschot gegeven voor de nieuwste editie van Jong Keukengeweld, een initiatief van Horeca Vlaanderen. Dit evenement, dat jongeren op een toegankelijke manier laat kennismaken met Vlaams culinair talent, zet dit jaar 73 jonge chefs in de kijker. Een van hen is Emin Avdovic (34),

Lees meer »

Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen

De hogeschool Vives heeft dinsdag het academiejaar geopend. Voor dit academiejaar werden meer inschrijvingen geregistreerd dan vorig jaar. Vooral de studiegebieden sociaal-agogisch werk, handelswetenschappen en bedrijfskunde en industriële wetenschappen en technologie doen het goed.
The post Hogeschool Vives opent academiejaar met meer inschrijvingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Proces rond grote cocaïnetrafiek dat om veiligheidsredenen verhuist van Brugge naar Brussel start op 4 oktober

Het proces tegen een internationale drugsbende zal op 4 oktober ingeleid worden. De zaak verhuist immers naar de Justitiagebouwen in Brussel, nadat de voorzitter van de West-Vlaamse rechtbank van eerste aanleg oordeelde dat het proces om veiligheidsredenen niet in Brugge kon doorgaan. In totaal moeten 31 beklaagden zich verantwoorden, maar de vermoedelijke spilfiguren zijn Flor Bressers (37) en de Braziliaan

Lees meer »

Eerstejaars Onze-Lieve-Vrouwecollege houden startdag om elkaar beter te leren kennen

Om de kennismaking met nieuwe klasgenoten en de school vlot te laten verlopen, hebben 166 eerstejaars van het Onze-Lieve-Vrouwecollege deelgenomen aan een startdag. Na een afwisselend programma om elkaar beter te leren kennen, was er als apotheose een groot spel rond samenwerken. “Leerlingen van het team Meter Peter van het vijfde jaar hielpen mee en
The post Eerstejaars Onze-Lieve-Vrouwecollege

Lees meer »