IN BEELD – Première ‘Voor Hetzelfde Geld’ van Het Farcetheater in de Minard Schouwburg in Gent

In de Minard Schouwburg in Gent vond de première plaats van ‘Voor Hetzelfde Geld’ van Het Farcetheater. Jan Schepens en Katja Retsin spelen daarin zowaar een koppel met een nogal saai leventje.

Er werd nogal wat afgelachen. Onze PADI SHOW-medewerkers zeiden: “Wat een prachtige komedie was dat. Het was een samenhang van drama, woordspeling en humor. Ze kregen van ’t begin tot ’t einde heel de zaal aan het lachen. De personages waren ook fier dat Het Farcetheater al vijf jaar bestaat en dat ze dit stuk daar mochten brengen voor het publiek. Ze kregen dan ook een luid applaus. Het is een aanrader voor iedereen en dus zou ik zeggen: allen daarheen.”

Het verhaal: Jan Schepens en Katja Retsin spelen zowaar een koppel met een nogal saai leventje. Tot de man op zijn verjaardag met een verkeerde koffer thuiskomt. Een geluk bij een ongeluk, want er zit maar liefst 10 miljoen euro in. Hij wil met de noorderzon vertrekken, maar zijn vrouw ziet dat minder zitten. Ze denkt dat het ‘slecht’ geld is en heeft die avond al vrienden uitgenodigd. Maar helaas, de overijverige taxichauffeur staat al aan de deur. En daarnaast maken twee agenten én de maffioze eigenaar van het koffertje de situatie er niet makkelijker op. Dit is het begin van een straf staaltje komedie boordevol persoonsverwisselingen & onverwachte wendingen. De cast bestaat uit: Jan Schepens, Katja Retsin, Goele De Raedt, Donaat Deriemaeker, Anthony Van Caeneghem, Jan Verleyen, Peter Van Asbroeck en Steve Seigneur. De regie is in handen van Chris Van Espen. (PADI & Sarah – foto’s Christophe)

Speeldata en info: www.farcetheater.be – Ook te zien in Middelkerke (28 september) en Bellegem (24 oktober)

The post IN BEELD – Première ‘Voor Hetzelfde Geld’ van Het Farcetheater in de Minard Schouwburg in Gent is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

Standvastig hogedrukgebied zorgt voor nazomers intermezzo: hoelang kunnen we genieten van zomers weer?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

Daarom zullen Jani Kazaltzis en James Cooke nooit een koppel worden: “Hier zijn we totaal tegenovergesteld in”

Woensdagavond is ‘Jani Kazaltzis (45) en James Cooke (39)-avond’ bij Play4. In hun gloednieuwe programma trekken de besties eropuit om enkele jobs buiten de media uit te testen. Dat verloopt niet altijd zonder slag of stoot en leidt vaak tot hilarische situaties. Wat wel opvalt, is hoe hecht de vriendschap tussen die twee mannen is. Hoeveel stress er ook mag

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Sterballerina Michaela DePrince (29) overleden: “Ze liet zien dat schoonheid uit de donkerste plekken kan oprijzen”

In de Verenigde Staten is ballerina Michaela Mabinty DePrince (29) overleden. DePrince danste onder meer bij het Nationale Ballet in Amsterdam en het Boston Ballet. Ze was ook te zien in ‘Lemonade’ van zangeres Beyoncé. Door haar levensverhaal en door de manier waarop ze als zwarte vrouw naam kon maken in de balletwereld, is ze voor velen een bron van

Lees meer »

Amerikaanse tiener met schoenmaat 59 (!) breekt wereldrecord

De Amerikaanse tiener Eric Killburn Jr. heeft een speciaal wereldrecord te pakken. Hij heeft met zijn schoenmaat 59 de allergrootste voeten van alle levende tieners. Met zijn handen van 19,04 centimeter brak hij ook al het record voor grootste handen. Beiden zijn nu opgenomen in het Guinness World Records-boek.

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Jong Keukengeweld bij LOS: “Blij met wat we tot nu toe bereikt hebben”

Het restaurant LOS vlakbij het Kasteel van Wijnendale aan de Oostendestraat bestaat begin oktober een jaar. Daar hoort een verjaardagscadeau bij, en wat voor eentje! LOS werd geselecteerd voor het project Jong Keukengeweld van Horeca Vlaanderen.
The post Jong Keukengeweld bij LOS: “Blij met wat we tot nu toe bereikt hebben” appeared first on KW.be.

Lees meer »