Hoe veilig, gezond en betaalbaar is jouw gemeente? En hoe groot is het vertrouwen in de burgemeester? Ontdek het hier

Eén maand voor de gemeenteraadsverkiezingen zet VRT NWS alle relevante en nuttige informatie over elke Vlaamse en Brusselse gemeente op een rij. Hoe veilig, aangenaam of betaalbaar is jouw gemeente? Hoe tevreden zijn de inwoners over de burgemeester en de schepenen? Wat kan er beter en wat zijn de werkpunten? Klik op jouw gemeente op de kaart. 

Meer krantenkoppen in België

Veel Oostendenaars laten hun fiets markeren

Stad Oostende blijft zich inzetten tegen fietsdiefstal. Ook deze zomer gaf Stad Oostende opnieuw het startschot van een heuse fietsmarkeeractie. Alle Oostendenaars konden hun fiets gratis laten markeren in een ontmoetingscentrum in de buurt. Een gemarkeerde fiets die gestolen is, wordt veel sneller gelinkt aan de rechtmatige eigenaar.
The post Veel Oostendenaars laten hun fiets markeren appeared first on

Lees meer »

LIVE BAYERN-DINAMO ZAGREB (21u). Kompany maakt vanavond zijn CL-debuut als trainer: “Finale in München is extra stimulans”

Met een thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb opent Bayern München vanavond zijn vernieuwde campagne van de Champions League. Voor Vincent Kompany wordt het zijn debuut als trainer op het kampioenenbal. “In principe is dit voor mij niets nieuw, maar we dromen van de finale”, vertelde hij in een gesprek met VTM NIEUWS-analist Gilles De Bilde.

Lees meer »

Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor het eerst in 10 jaar tijd nog eens een internationale wedstrijd”

DrumSpirit, het Dadizeelse percussie-ensemble, beleeft hoogdagen. De muzikanten stonden afgelopen zomer tijdens Tien Om Te Zien op het podium met Metejoor en kijken reikhalzend uit naar hun tour volgend jaar doorheen de Verenigde Staten. “Daar nemen we voor het eerst sinds 2014 weer deel aan een grote internationale wedstrijd.”
The post Percussie-ensemble DrumSpirit uit Dadizele beleeft momenteel hoogdagen: “Voor

Lees meer »

Vrouw vindt rat in toilet, nadat ze iets voelt duwen tegen haar bil

In het Verenigd Koninkrijk schreeuwde een vrouw het uit van de schrik nadat ze een rat aantrof in het toilet, nadat ze “iets voelde duwen tegen haar bil”. Volgens rattenvanger Kieran Sampler is het knaagdier via een afvoerleiding omhoog geklommen en op die manier in het toilet beland. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt.”

Lees meer »

Dief dringt op klaarlichte dag binnen bij Brugse tennisclub: “Hij nam voor honderden euro’s aan sigaretten en een tennisracket mee”

De Brugse tennisclub In ‘t Vrije kreeg woensdagochtend een inbreker over de vloer. De club was door het hevige regenweer gesloten en daarom nam de indringer alle tijd om zijn ronde te doen. Al bleef zijn buit uiteindelijk beperkt. “Het is al de derde keer dat we hier ongewenst bezoek krijgen”, klinkt het.
The post Dief dringt op klaarlichte

Lees meer »

Dodental door noodweer in Centraal-Europa loopt op tot 21

Het noodweer in Centraal- en Oost-Europa is nog niet achter de rug. De situatie in het zwaar getroffen grensgebied tussen Polen en Tsjechië is weliswaar verbeterd, maar stroomafwaarts wordt nu gevreesd voor nieuwe overstromingen. Vooral in Wroclaw (Polen) aan de Oder en in Bratislava (Slovakije) en Boedapest (Hongarije) aan de Donau wordt de adem ingehouden. Inwoners van het Poolse stadje

Lees meer »

Schoenenketen Bristol failliet verklaard: 160 jobs gaan verloren

Het doek is zoals verwacht gevallen over de schoenenketen Bristol. De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Hasselt, heeft donderdag het faillissement uitgesproken van Euro Shoe Group, de vennootschap achter de keten. Dat meldt vakbond ACV Puls en het bedrijf bevestigt het nieuws. Een 160-tal mensen op de hoofdzetel en het logistiek centrum in Beringen verliezen hun baan.

Lees meer »

Ex-Miss België Kedist Deltour zit op een roze wolk: “Zó verliefd”

Kedist Deltour, Miss België 2021, is mama geworden van Lasana. Na een pittige zwangerschap mochten zij en haar verloofde – MMA-fighter Keita Losene – hun zoontje verwelkomen. “Hij is om op te eten!”, klinkt het enthousiast.
The post Ex-Miss België Kedist Deltour zit op een roze wolk: “Zó verliefd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

K3 zit 5 weken op Malta, wij brachten hen een bezoek: “Het feit dat ik Louis zo mis, is een teken dat het goed zit”

“Mensen hebben hier totaal geen besef van wie we zijn. ‘We’re a Belgian popgroup’, moeten we tientallen keren per dag uitleggen.” Maar liefst vijf weken brengen Hanne, Marthe en Julia van K3 door op Malta voor hun allereerste film samen. Omringd door 55 crewleden, 60 figuranten, 12 Belgische en 16 Maltese dansers, en… schildpadspotters. Want de natuur wil niet echt

Lees meer »