Hamas is klaar voor “lange uitputtingsslag” tegen Israël, zegt leider Yahya Sinwar

Hamas-leider Yahya Sinwar zegt dat de radicale islamistische beweging klaar is voor een “lange uitputtingsslag” tegen Israël. Dat zegt hij in een boodschap aan de Houthi-rebellen in Jemen, die zondag een zeldzame raketaanval hebben uitgevoerd op Israël. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Onze reporter bij horrorhuis waar Dominique Pelicot zijn vrouw door 80 mannen liet verkrachten: “Hoe kun je zo nog in de mensheid geloven?”

De hele wereld kijkt naar Mazan, een Frans dorpje met amper 6.000 inwoners waar een gepensioneerde zeventiger jarenlang zijn vrouw drogeerde en meer dan 80 mannen uitnodigde om haar te misbruiken. Onze reporter trok naar het huis waar de gruwel plaatsvond, sprak met buren en ontdekte een dorp aan de Mont Ventoux dat in een nachtmerrie is terechtgekomen. “Zo’n 30

Lees meer »

Nederlandse drugskoerier (22) steekt duim op naar agenten op E17… en ramt daarna politiewagen: “Er hadden makkelijk twee doden kunnen vallen”

“Alleen dankzij hun training en rijvaardigheid konden die politieagenten op de weg blijven.” Hun advocaat Thomas Vandemeulebroucke laat er weinig twijfel over bestaan. De 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Marke bij Kortrijk het politievoertuig ramde, hangt vandaag 8,5 jaar cel boven het hoofd. In zijn auto lagen maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. “Wij

Lees meer »

Sassport Boezinge A gaat voor zeven op negen in Ardooie

Na het puntenverlies op de openingsspeeldag thuis tegen Oostnieuwkerke, kon Sassport Boezinge A de rug rechten in het Mirakelstadion tegen RC Waregem. De oranjehemden wonnen met 1-2 en trekken met vier op zes naar Ardooie.
The post Sassport Boezinge A gaat voor zeven op negen in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe ‘#LikeMe’-reeks speelt zich af in praktijkschool in Middelkerke, met opvallende bijrollen voor Luc Appermont en Bart Kaëll

Het vernieuwde ‘#LikeMe’ focust op Mia die samen met haar 2 mama’s naar Middelkerke verhuist om er Mode te studeren. Afwachten of "’#LikeMe’ aan zee" een even grote springplank vormt voor de piepjonge cast als de eerste seizoenen waren voor pakweg Pommelien Thijs en Camille. De jonkies krijgen alvast het gezelschap van doorwinterde bv’s als Luc Appermont en Bart Kaëll.

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne gaat nieuwe, nog bloedigere fase in

Hoewel het Kremlin het nieuws ontkent, brengen de Russen honderden Fath-360 raketten in stelling die Iran hen leverde. Kiev krijgt waarschijnlijk vrijdag te horen welke doelen in Rusland het zal mogen aanvallen met Amerikaanse en Britse wapens. De oorlog bereikt een nieuwe, nog bloedigere fase.

Lees meer »

Florian Van Acker na Parijs: “Tijd nodig om te verwerken”

Voor Florian Van Acker zaten de Paralympische Spelen in Parijs er vroeger dan verwacht op. In zijn kwartfinale moest hij het onderspit delven tegen de Taiwanees Chen Po Yen (17), die later zilver pakte. Tijd om even terug te blikken met mama Dora Debedts.
The post Florian Van Acker na Parijs: “Tijd nodig om te verwerken” appeared first on

Lees meer »

Alles was geregeld voor hun huwelijk, tot nietsvermoedende bruid krijgt te horen dat ze maand eerder al trouwde

Een vrouw uit het Franse Vélizy-Villacoublay (op zo’n 15 kilometer van Parijs) had haar speciale dag heel anders voorgesteld. Tijdens het plannen van haar bruiloft kwam ze erachter dat zij op papier al getrouwd was. Een andere vrouw bleek onder haar naam, met behulp van haar identiteitskaart die zij eerder was kwijtgeraakt, een maand eerder getrouwd te zijn.

Lees meer »