‘De klimaatverandering is steeds meer waarneembaar. Vandaag gaat de strijd over de praktische oplossingen. Die zijn er’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Pasgeboren dwergnijlpaard uit Thaise zoo gaat viraal, maar dier wordt ook slachtoffer van haar eigen populariteit

De hele wereld is in de ban van een babydwergnijlpaardje dat 2 maanden geleden geboren is in een zoo in Thailand. Dankzij een populair TikTok-acount gaat het dwergnijlpaardje viraal, maar het jonge dier is ook slachtoffer van haar eigen populariteit. Zo gooien bezoekers soms met voorwerpen of water om haar wakker te maken. De directeur van de zoo roept bezoekers

Lees meer »

Dief dringt op klaarlichte dag binnen bij Brugse tennisclub: “Hij nam voor honderden euro’s aan sigaretten en een tennisracket mee”

De Brugse tennisclub In ‘t Vrije kreeg woensdagochtend een inbreker over de vloer. De club was door het hevige regenweer gesloten en daarom nam de indringer alle tijd om zijn ronde te doen. Al bleef zijn buit uiteindelijk beperkt. “Het is al de derde keer dat we hier ongewenst bezoek krijgen”, klinkt het.
The post Dief dringt op klaarlichte

Lees meer »

De ene ziet blauw, de andere groen: hoe kan dat?

Is dat ding nu groen of blauw? Daar valt over te discussiëren, zo bewijst een nieuw online testje gebouwd door een neurowetenschapper. Want wát we zien is voor iedereen hetzelfde. Maar hóé onze hersenen het zien, kan serieus verschillen.

Lees meer »

“Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia neemt vertical farming toren in gebruik

ROESELARE Wereldprimeur bij Agrotopia in Roeselare. De onderzoekserre van Inagro neemt een innovatieve verticale teeltinstallatie in gebruik. “Dit moet een belangrijke stap in de toekomst van de glastuinbouw worden”, valt te horen. “Hiermee onderstrepen we de ambitie van Vlaanderen als koploper op vlak van duurzame en ruimte-efficiënte landbouw.”
The post “Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia

Lees meer »

Van Aert, op krukken, trots op ‘unieke’ verlenging van contract: “In Vuelta laten zien dat ik nog hoog niveau kan halen”

Een unieke contractverlenging in de vorm van een overeenkomst ‘voor eeuwige duur’ zorgt dan toch nog voor een mooi einde van het seizoen voor Wout Van Aert. Op krukken maakte hij vandaag zijn opwachting als gezicht voor een campagne rond veilig fietsen. En Van Aert, die zondag op trein drie gestapt is, is hoopvol voor de toekomst. “In de Vuelta

Lees meer »